4:1
(2:1, 0:0, 2:0)

Druhý zápas Extraligy dorostu Dukla zvládla na jedničku a poráží tým HC Slavia Praha

11.09.2021 / Natálie Poláčková

Ve druhém zápase dorostenecké extraligy se HC Dukla Jihlava utkala s týmem HC Slavia Praha, který poráží konečným výsledkem 4:1. První gól padl již ve druhém druhé minutě, kdy přesně trefil bránu Jindřich Habermann, což se mu povedlo v zápase ještě jednou. O pět minut později skóroval Jakub Modl. V poslední třetině přidal další gól Jihlavy Hynek Peš.
11.09.2021 12:00, Extraliga dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Topol, Jeletz, Ošmera – Modl, Veselský, Klapica – Peš, Kudrna, Habermann – Chlubna, Vojáček, Váňa – Jungwirth
4

HC Slavia Praha

Hodic (13. Vavřena) – Švec, Kříženecký, Málek, Hubinka, Karas, Tichý, Wolf – Nemes, Vosmík, Skalský – Němeček, Krejčí Havlíček – Filip, Tichý, Sander
1
Branky a nahrávky: 2. Habermann (Peš, Vandas), 7. Modl (Löffler, Klapica), 42. Habermann (Kudrna, Peš), 56. Peš – 9. Kříženecký (Švec). Rozhodčí: Čuňočka - Husák, Smetková. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Střely na branku: 28:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

V první třetině Dukla hodně rychle otevřela skóre. Již ve druhé minutě vedla Jihlava 1:0 a to zásluhou Jindřicha Habermanna, který se přesně trefil bránu od modré. Další gól na hokejce si připravil Jakub Modl, který zvýšil stav na 2:0. O pár minut později, ale dokázala Slavia snížit na rozdíl jednoho gólu po střele Daniel Kříženecký.

Druhá třetina sice žádný gól nepřinesla, ale za to si hráči hodně poseděli na trestné lavici. Ale ani jednomu týmu se využít přesilovku nepodařilo a skóre se během 20 minut nepohnulo. Slavia měla jednu velkou šanci, ale tu Černý dokázal pokrýt i přes zakrytý výhled. Na druhé straně se do Šance dostal Tobias Chlubna, který ale nedokázal zakončit tak, jak by potřeboval.

Ve třetí třetině jsme viděli 2 góly. Jeden z nich byl znovu z hokejky Jindřicha Habermanna a druhý padl po střele Hynka Peše. V obou případech Vevřenu prostřelili v celku bez problému. Slavia v poslední třetině moc šancí neměla a Černý tak moc práce neměla. Dukla byla výrazněji aktivnější a díky tomu si potvrdila vedení. První zápas na domácím ledě tam Jihlava z na jedničku a připisuje si první body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Po Havlíčkovu Brodu, kdy se nám zápas nepovedl, pro nás byla Slavia těžký soupeř. Po prohře s Brodem jsme si k tomu něco řekli. Tento zápas nám ukázal, že mužstvo je hodně odolné a dokáže zvládnout stresové zápasy. Je to pro nás velké plus, že to kluci dokáží zvládnout. Klukům velký dík za to, jak k utkání přistoupili.

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany dneska ani není moc co hodnotit. Byli jsme horší, pomalejší a Jihlava hodně střílela na bránu. My tam neměli nic, brusle ani střely.