1:7
(0:3, 1:3, 0:1)

Dorostenci nic nepodcenili a i díky čtyřem golům Adama Veselského vyhráli v Táboře

07.10.2021

Jihlavští dorostenci moc dobře věděli, že na ledě posledního Tábora nesmí nic podcenit, aby se neopakoval problém z prvního kola v Havlíčkově Brodě. Nyní se nic takového nestalo. Již po první třetině vedla Dukla o tři góly trefami Adama Veselského, Denise Jeletze a Hynka Peše, který se na začátku druhého dějství trefil znovu. Domácí sice poté vstřelili jedinou branku, nicméně to zřejmě zdravě naštvalo nejen Jihlavu, ale i Adama Veselského. Ten do konce druhé třetiny zkompletoval hattrick a na konci zápasu přidal svůj čtvrtý gól. Dukla tak vyhrála 7:1 a bodově se dotáhla na první Mounfield HK, se kterým má lepší vzájemný zápas.
07.10.2021 17:00, Extraliga dorostu - 5. kolo

HC Tábor

Tesař (34. Maňas) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Klatovský, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A)
1

HC Dukla Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Topol (C), Hamřík, Jeletz, Ošmera – Veselský, Coufal (A), Klapica, Vojáček, Peš (A), Kudrna, Modl, Jungwirth, Váňa, Chlubna
7
Branky a nahrávky: 23. Cícha (Eremiáš) – 6. Veselský (Klapica, Löffler), 10. Jeletz (Chlubna, Modl), 13. Peš (Vojáček), 22. Peš (Vojáček, Kudrna), 31. Veselský (Vandas, Löffler), 34. Veselský (Vandas), 57. Veselský (Klapica). Rozhodčí: Jílek – Kubíček, Tuháček. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 23:37. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme šli soustředěně a koncentrovaně. Nechtěli jsme dopustit jakékoliv komplikace. Brzy jsme si vytvořili gólový náskok a celý zápas měli pod kontrolou. S výsledkem i hrou jsme spokojeni.

Tomáš Matušík (HC Tábor): Prohráli jsme s podle mě nejlepším mužstvem v dorostenecké extralize. Jihlava hraje skutečně krásný hokej a my za ní ve všem zaostávali. Nemůžu říct, že bychom se nesnažili nebo že by se někomu nechtělo, ale spíš mě mrzí, že jsme byli chvilkami hrozně bázliví. Ano, tak ten zápas prohrajeme, ale ať se nebojíme hrát a na soupeře si něco zkusíme… To tam bohužel chybělo, i když jsme o tom s klukama mluvili. Ve druhé třetině se to mírně zlepšilo, ale když máme vystřelit, nahráváme, a naopak. Ta deka už na nás prostě padla, ale je před námi ještě hodně zápasů. Nikdo nám nepomůže, to můžeme jen my sami. Jednoduché to samozřejmě není, ale budeme se prát.