4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Pardubice střílely slepými, Dukla si připisuje čtvrtou výhru v řadě

25.09.2021 / Andrea Nováková

V sobotu 25. září bylo na programu šesté kolo dorostenecké extraligy. V CZ LOKO Aréně se proti sobě utkala domácí Dukla Jihlava vs. HC Dynamo Pardubice. První třetina přinesla dva góly. Za domácí se v 10. minutě trefil Jindřich Habermann. O tři minuty později vsítil další branku Jihlavy Kevin Coufal. Třetí gól Dukly a svůj druhý v zápase vstřelil v druhé třetině Jindřich Habermann. Poslední branku Jihlavy dal Václav Kudrna a zpečetil výhru Dukly Jihlava 4:0.
25.09.2021 12:00, Extraliga dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vandas, Löffler, Topol (C), Jeletz, Hamřík, Ošmera – Veselský, Modl, Klapica – Habermann, Peš (A), Kudrna – Coufal (A), Jungwirth, Vojáček – Chlubna, Váňa
4

HC Dynamo Pardubice

Matěcha – Šmerda, Holec, Úlehla, Hemský, Maštalíř, Oliva, Dvořák – Dostál (A), Fiala (C), Pražan – Vrba, Kučera, Lejdar – Hiemer, Svoboda, Pilař
0
Branky a nahrávky: 10. Habermann (Kudrna), 13. Coufal (Kudrna), 30. Habermann (Veselský, Peš), 55. Kudrna (Peš, Habermann). Rozhodčí: Vrba – Husák, Roupec. Vyloučení: 2:7, navíc Pražan (PCE) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Z kraje první třetiny se hrál vyrovnaný hokej. Oba týmy si vytvořily šance, které neskončily gólem. Až v desáté minutě, kdy Pardubice vyhodily na zakázané uvolnění se krátce po vhazování trefil Jindřich Habermann. Jihlava měla po vstřelené brance více ze hry. Další branka jihlavských přišla ve 13. minutě z hole Kevina Coufala. Pardubice nabídly Dukle přesilovou hru, ve které měl velkou šanci Jindřich Habermann, jenž trefil pouze tyčku.

Ve třetí minutě druhé periody měl velkou šanci Denis Jeletz, který vyslal střelu od modré. Ta se zastavila pod betonem Matěchy. Pardubice byly nedisciplinovaný a nabídly Jihlavě pět přesilovek. V početních výhodách se Dukle příliš nedařilo a nedokázala z toho vytěžit žádný gól. Naopak Dynamo bylo v oslabení aktivní a Jihlavu do velkých šancí nepouštělo. V 30. minutě navýšil skóre Jihlavy Jindřich Habermann.

V třetí části si nikdo nevytvořil příliš velké možnosti ke skórování. Pardubice hrály početní výhodu, ve které se jim nepodařilo vstřelit branku a snížit náskok domácích. V 55. minutě upravil skóre na 4:0 Václav Kudrna. A už bylo jasné, že Pardubice pojedou domů s prázdnou. Dorost si připisuje další výhru a tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Těžký zápas, nebylo jednoduché na takovým ledě hrát technický hokej. Bojovali jsme, vydřeli jsme vítězství. Trošku kaňka byly naše přesilovky, které jsme nedokázali využít, ale vítězství 4:0 je hodně cenné a klukům za to díky.

Michal Mikeska: Začali jsme dobře. V prvních deseti minutách jsem si vypracovali několik slibných šancí. Řekl bych dvě nebo tři velmi slibné. Bohužel jsme nic neproměnili. Pak se domácí dostali trošku do tempa, dali nám branku a v podstatě bylo po nás. Už jsme se na nic nezmohli. Ve druhý třetině jsme hráli pět minut docela dobře. Zase jsme pak odpadli. Myslím, že domácí kontrolovali a zaslouženě vyhráli.