1:6
(1:1, 0:4, 0:1)

Dorostenci po skvělé druhé třetině zdemolovali Spartu, navíc na jejím ledě!

30.09.2021 / Petr Pavlík

Jihlavští dorostenci sice od deváté minuty na ledě Sparty prohrávali, nicméně důležitým momentem bylo srovnání Matěje Vojáčka nedlouho před odchodem do kabin. Druhá třetina vyšla Jihlavě naprosto skvěle, v rozmezí 32. - 40. minuty se totiž trefil Matěj Vojáček, Václav Kudrna, Hynek Peš a Tobias Chlubna! Povedený výkon Dukly korunoval ve třetí třetině svým třetím gólem v utkání Matěj Vojáček a Dukla tak vyhrála jasně 6:1!
30.09.2021 18:00, Extraliga dorostu - 7. kolo

HC Sparta Praha

Hrabal – Vrabec, Marton, Šeba, Bartoň, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Poláček, Křišťan, Žmola
1

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol, Vandas – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
6
Branky a nahrávky: 9. Novák (Vašíček) – 19. Vojáček (Kudrna), 32. Vojáček (Hamřík), 36. Kudrna (Peš), 39. Peš (Kudrna), 40. Chlubna (Jungwirth), 57. Vojáček (Peš). Rozhodčí: Valda – Bernard, Jurak. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 18:50. Průběh utkání: 1:0, 1:6.

Průběh utkání

Sparťanští hokejisté vstoupili do utkání proti Jihlavě velmi úspěšně. Svěřenci kouče Františka Ptáčka se prosadili v první polovině úvodní třetiny, když mířil do černého útočník Lukáš Novák. Asistenci si u jeho trefy připsal útočník Vašíček, pro kterého se jednalo už o sedmou přihrávku v probíhajícím ročníku. Jihlavští hokejisté prohrávali, nicméně před koncem první části vyrovnali. Prvním úspěšným střelcem svého týmu se stal Matěj Vojáček.

Druhá třetina byla na góly hodně bohatá, ovšem pouze ze strany hostí. Jihlavští hráči přibližně v polovině utkání poprvé odskočili do vedení zásluhou Matěje Vojáčka, který zároveň odšpuntoval gólové hody. Na rozdíl dvou branek upravil Václav Kudrna, čtvrtý jihlavský gól zařídil Hynek Peš a pátou branku vsítil v poslední minutě druhé třetiny Tobias Chlubna. Hosté na ledě Sparty vedli po čtyřiceti minutách už o čtyři branky.

Sparťanští hokejisté vstupovali do třetí části s nepříznivým stavem utkání, které chtěli ještě zdramatizovat. Pomoct jim v tom měla i klasická přesilová hra a následná početní výhoda pěti proti třem. Pražané své nabídnuté možnosti nevyužili a sami naopak v závěrečných minutách hráli v oslabení. Křišťanovo podrážení hosté sice nepotrestali, ale o pár vteřin později se už prosadili. Útočník Matěj Vojáček skóroval potřetí v utkání a zároveň uzavřel gólovou listinu - 1:6.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Naše motivace na zápas byla velká. Chtěli jsme potvrdit minulý zápas, který jsme zvládli a chtěli na něj navzat. V začátku zápasu jsme prohrávali, ale podařilo se nám před odchodem do kabin srovnat. Do druhé třetiny jsme nastoupili hodně sebevědomě a co se výsledku a branek týče, tak jsme dominovali a rozhodli tím celý zápas. Výsledek odpovídá i průběhu hry. Z naší strany to byl povedený zápas a kluci si ho užili.