0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

Další bodový import z Prahy. Dorostenci tentokrát zdolali Slavii

16.10.2021 / Šimon Rogner

Po rekordní výhře 15:1 na ledě Kobry zajížděli jihlavští dorostenci znovu do Prahy, tentokrát na led Slavie Praha. A již od páté minuty vedli trefou Andreje Klapici. Na začátku druhé třetiny zkazil Václav Kudrna plány, které si Slávisté předsevzali do druhé třetiny a v polovině zápasu Duklu uklidnil Kevin Coufal. Ve třetí části přidali další dvě branky Matěj Vojáček s Jindřichem Habermannem a Dukla tak zvítězila jasně 5:1.
16.10.2021 14:00, Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Slavia Praha

Vedral – Pšenička, Kříženecký, Málek, Švec, Kubánek, Ciolek – Poletín, Curran, Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý, Chludil, Filip, Tomas, Vosmík
0

HC Dukla Jihlava

Černý – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Vandas – Váňa, Klapica, Kudrna, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Veselský
5
Branky a nahrávky: 5. Klapica (Veselský, Coufal), 22. Kudrna (Vojáček, Habermann), 27. Coufal (Veselský), 51. Vojáček (Kudrna), 55. Habermann (Kudrna). Rozhodčí: Šmika – Bernard, Kučera. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Už po dvou minutách od úvodního vhazování museli sešívaní dorostenci do oslabení, v něm si však vytvořili jednu ze svých největších šancí první třetiny. Nemes s Curranem totiž ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, první jmenovaný ale střelou do horního růžku na brankáře Černého nevyzrál. Ten navíc své spoluhráče zřejmě povzbudil, protože těsně po konci téže přesilovky otevřeli skóre utkání. Veselského dalekonosnou střelou od modré čáry tečoval před Vedralem přejíždějící Andrej Klapica a nedal mu šanci zareagovat.

Sešívaní se snažili rychle odpovědět, jenže naráželi na brankáře Černého, který Jihlavu v úvodní periodě držel. Zejména Tomas s Nemesem se několikrát dostali do dobrých příležitostí, ale neuspěli. Na přímý souboj vyzval gólmana hostů v 16. minutě i obránce Švec, ani ten však nedokázal dobře vypadající situaci proměnit ve vyrovnání. V závěru první třetiny musel být naopak ve střehu znovu domácí brankář Vedral, který lapil tři dobré šance Jihlavy v rozmezí několika vteřin.

Do druhé třetiny nevstoupili svěřenci Ladislava Slížka dobře a po necelých dvou minutách podruhé inkasovali. Nejprve Vedral nataženým betonem fantasticky zastavil šanci Klapici, na dorážku Václava Kudrny o půl minuty později už ale nestačil. Slávisté mohli odpovědět v přesilové hře po vyloučení ve 23. minutě, jenže Nemes nedokázal přehodit puk přes beton na ledě ležícího Černého.

Neujala se o chvíli později ani střela Málka, a tak znovu udeřila Dukla. Chybu domácích v obraně využil ve 27. minutě Kevin Coufal a zvýšil vedení na tři branky. To se nesnížilo ani po 80 sekund trvající přesilové hře 5 na 3, kterou sešívaní dostali k dispozici ve 29. minutě. Především v úvodu střílející Kříženecký s Tomasem neměli ke gólu daleko, ale na Černého nevyzráli. Skóre se ve druhé periodě neměnilo ani v dalších přesilovkách – Vedral si poradil s aktivně dorážejícím Klapicou, na druhé straně v úplném závěru trefil Švec tyč hostující klece.

Hned na začátku třetí třetiny si slávisté zahráli druhou dvojnásobnou přesilovku, ani v té se jim ale nepodařilo skórovat. Nejaktivněji se snížit náskok Dukly snažil obránce Kříženecký, ale jeho tvrdé střely od modré Černý většinou viděl a chytil. V první polovině závěrečné třetiny to tak byl Adam Veselský, který si střelou do tyčky vytvořil největší šanci.

S individuální akcí pak neuspěl ani Tomas a ke slovu se tak opět dostali Jihlavští, kteří byli o poznání efektivnější než domácí. Tři vteřiny po vhazování po zakázaném uvolnění zvýšil na 4:0 Matěj Vojáček a v 55. minutě, také velmi rychle, využil vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě Jindřich Habermann.

Aspoň čestný gól už sešívaní nevstřelili a s Jihlavou tak prohráli 0:5. Dukla je tak nejlepším týmem celé extraligy dorostu.

OHLASY TRENÉRŮ

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Z naší strany nebyl začátek úplně povedený, umíme se prezentovat jiným hokejem. Sice jsme první třetinu vyhráli 1:0, ale nebyli jsme spokojení. Ve druhé třetině jsme taky nehráli, jak bychom chtěli, ale díky individuální šikovnosti hráčů jsme odskočili, udělali jsme si náskok a zápas si pohlídali. Gólman nám odchytal výborně, i přesilovky. Tohle vítězství je cennější než výhra 15:1 na Kobře, protože i v zápase, ve kterém nám to úplně našlape, dokážeme vyhrát 5:0. Toho si hodně ceníme.

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Těžko se mi to hodnotí. Odehráli jsme slušný zápas, bohužel už třetí v řadě, po kterém si říkáme, že je to vcelku dobré, ale ze kterého nemáme žádný bod. Musíme něco změnit a zjednodušit, protože máme docela dost střel, ale málo nebezpečných situací. Nechodíme do brány, nechodíme před gólmana, který dneska všechno viděl a všechno chytil. Říkal jsem klukům, že kdybychom hráli do půlnoci, tak ten gól nedáme. Některé věci musíme zjednodušit a otočit to na naši stranu. Byl to vcelku vyrovnaný zápas, ale oni byli nebezpečnější a výhru si zasloužili.