7:2
(3:1, 3:1, 1:0)

Dukla přejela Techniku poměrem 7:2 a osamostatnila se čele tabulky

21.10.2021 / Milan Horák

Jihlava doma hostila Techniku, které se letos příliš nedaří. V první třetině odskočila na rozdíl dvou branek. Po dvou třetinách již na rozdíl čtyř branek. Jindřicha Habermanna od hattricku dělila pouze jedna branka, ale tu už vstřelit nedokázal. Jihlava vítězí doma nad Technikou 7:2 a osamostatnila se na čele tabulky.
21.10.2021 18:00, Extraliga dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý (41. Uhrin) – Vandas, Löffler, Jurný, Hamřík, Jeletz, Ošmera – Fink, Coufal, Klapica – Vojáček, Kudrna, Habermann – Jungwirth, Váňa, Chlubna
7

VSK Technika Brno

Novák (2. Hnízdil) – Vildomec, Pospíšil, Barčák, Kadaňka, Hrabinec, Hejduk – Sladký, Langmann, Netopil – Smrž, Szemmelroth, Straka – Apolenář, Janík, Janovský – Hamák
2
Branky a nahrávky: 1. Klapica (Coufal, Fink), 2. Jungwirth (Habermann, Váňa), 12. Chlubna (Ošmera, Váňa), 22. Kudrna (Vojáček, Löffler), 35. Habermann (Kudrna), 39. Vojáček, 50. Habermann (Vojáček, Kudrna) – 10. Sladký (Langmann), 37. Netopil. Rozhodčí: Marek – Rampír, Augusta. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 47:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.

Průběh utkání

První třetina byla spíše v režii domácí Dukly, která prozatím plnila roli favorita na výbornou. Do vedení šli domácí po 17 vteřinách hry, když se prosadil z dorážky Andrej Klapica. Následně o minutu později prostřelil Nováka střelou mezi betony Jáchym Jungwirth. Technice se podařilo snížit v 10. minutě, když se k odraženému puku dostal Jindřich Sladký a střelou k pravé tyči rozvlnil síť za Černým. Ve 12. minutě vrátil Dukle při hře ve čtyřech na obou stranách dvoubrankové vedení Tobias Chlubna. Do kabin šli hráči za příznivějšího stavu pro Duklu - 3:1.

Druhá třetina byla opět v režii domácí Dukly, i když tempo se výrazně snížilo. Stejně jako v té první padly čtyři branky stejným poměrem. Ve 22. minutě navyšoval na 4:1 Václav Kudrna, který se trefil přesně do teploměru Hnízdila, který střídal po první třetině Nováka. Následně v 35. minutě navyšoval na 5:1 Jindřich Habermann, který se trefil v signalizované výhodě přesně do pravé šibenice. Ve 37. minutě snížil na 5:2 po samostatném úniku Vojtěch Netopil. Ve 39. minutě vrátil čtyřbrankový náskok Dukle po samostatném úniku Matěj Vojáček. Hráči šli do kabin za stavu 6:2.

Do třetí části nastoupili hráči to spíše dohrát. Na gól diváci, kteří si našli cestu do CZ LOKO Arény, čekali až do 50. minuty, když se trefil v početní výhodě Jindřich Habermann, který obdržel přesnou přihrávku na mezikruží od Vojáčka a střelou mezi betony korunoval vysoké vítězství Dukly 7:2 nad Technikou Brno.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl těžký. Nechtěli jsme podcenit začátek, upozornili jsme na to kluky, kteří to vzali zodpovědně hned od začátku. Potom už jsme si to spíše hlídali a ten zápas probíhal tak jak probíhal.

David Pazourek (Technika Hockey Brno): Těžko se mi to hodnotí, protože nestačíme v žádných herních činnostech. Máme problémy vzadu, vepředu se neudržíme na puku. Dnes si to Jihlava dávala, Byla radost se na to dívat. Nám chybí bojovnost, která alespoň by nás měla zdobit a nemáme se vůbec za co opřít.