9:1
(4:0, 4:0, 1:1)

Kanonáda na domácím ledě. Dorost Dukly porazil Tábor 9:1

28.10.2021 / Natálie Poláčková

Zápas 13. kola Extraligy dorostu jasně ovládl domácí celek, který dokázal soupeři z Tábora nastřílet celkem devět branek a připsat si tak další tři body do tabulky. V utkání se celkem čtyřem hráčům povedlo vstřelit dva góly. Bodově se nejvíce vyznamenali Jindřich Habermann a Hynek Peš, přičemž si každý připsal čtyři body - 9:1.
28.10.2021 17:15, Extraliga dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund (32. Štěbeták) – Vandas, Löffler, Jungwirth, Hamřík, Jeletz, Ošmera – Habermann, Coufal, Klapica – Vojáček, Peš, Kudrna – Chlubna, Váňa, Modl
9

HC Tábor

Tesař – Bouška, Bůžek, Ondřej, Cícha, Šíma, Šťastný – Šindelář, Kofroň, Seidl – Křepelka, Pospíchal, Kupka – Vlček, Fábera, Špánek
1
Branky a nahrávky: 1. Klapica (Habermann, Löffler), 7. Kudrna (Jungwirth, Hamřík), 8. Habermann (Coufal, Vandas), 18. Vojáček (Peš, Kudrna), 22. Vojáček (Kudrna, Peš), 29. Peš (Vandas), 30. Peš (Kudrna, Jeletz), 32. Habermann (Coufal, Klapica), 47. Klapica (Coufal, Habermann) – 46. Šindelář (Seidl). Rozhodčí: Marek Honsa – Erik Berger, Kristýna Hájková. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 9:1.

Průběh utkání

První třetina se již od samého začátku nesla v rychlém duchu. Jako první vstřelil v 1. minutě zápasu branku Andrej Klapica. Již v osmé minutě Dukla vedla 3:0, ale nejen díky gólům Václava Kudrny a Jindřicha Habermanna, ale také skvělým výkonům Filipa Sigmunda, který si udržel v zápase nulu. Ještě před odchodem do kabiny se podařilo zvýšit jihlavský náskok Matějovi Vojáčkovi, jenž si při přečíslení skvěle zpracoval kotouč.

Druhá část dnešního utkání přinesla další čtyři branky na straně Dukly. Jako první se ve druhé třetině prosadil svým druhým gólem v zápase Matěj Vojáček. Netrvalo dlouho a Jihlava během tří minut navýšila stav utkání na 8:0. Zasloužil se o to Hynek Peš, který dal dvě branky po sobě. O dvě minuty později svůj druhý gól v zápase vsítil také Jindřich Habermann. Tábor se snažil i nadále a nic nevzdával i díky tomu si dokázal vytvořit hodně šancí. Ale ani s jednou neuspěli u Sigmunda a později Štěbetáka.

Poslední třetina zápasu byla překvapivě hodně vyrovnaná. Tým Tábora nastoupil do poslední části utkání velice aktivně. I díky vytváření velkých šancí si nakonec branku za hostující tým připsal Filip Šindelář, který si dobře zamíchal pukem a díky zakrytému výhledu prostřelil Štěbetáka. Jenže Dukla na kontaktní branku rychle odpověděla a Andrej Klapica vstřelil devátý gól Dukly. V tu chvíli bylo už o vítězi sice rozhodnuto, ale i přesto se hráči snažili hrát aktivní a rychlý hokej.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Tak samozřejmě víme, jak Tábor na tom je a jak hrají. Už jsme s nima jeden zápas hráli. Ten jsme vyhráli, proto jsme nechtěli nic nechat náhodě a nic podcenit. Do zápasu jsme šli naplno připravení. Splnili jsme tři body, zastříleli jsme si a dali dost gólů. Byl to pro nás takový odrazový můstek na sobotní zápas s Pardubicemi.

Jiří Tesař (brankář, HC Tábor): Tak první třetina nebyla úplně to, co jsme si představovali. Druhá byla úplně to samé. Naštěstí že byla ta třetí třetina, kdy jsme alespoň trošku začali hrát. Sice jsme se tam snažili, ale přeci jenom výsledek mluví za vše.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie