1:6
(1:1, 0:1, 0:4)

Vítězná série končí, dorost doma podlehl Spartě

18.11.2021 / Daniel Lhotský

Dorostenci Dukly ve čtvrtek večer vyzvali na ledě CZ LOKO Arény Spartu Praha. Svěřencům trenéra Melenovského se nepodařilo prodloužit dvanáct zápasů trvající vítěznou sérii, po dvou třetinách sice byl stav pouze 1:2 pro Pražany, jenže ve třetí třetině se hostům podařilo vstřelit čtyři branky. Dukla tak podlehla svému soupeři 1:6. Stejným rozdílem skončilo i první vzájemné měření sil v září, tehdy ale zvítězila 1:6 Dukla na ledě Sparty.

18.11.2021 17:45, Extraliga dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Löffler, Vandas, Hamřík, Topol, Ošmera, Jeletz – Klapica, Coufal, Veselský – Kudrna, Habermann, Vojáček – Modl, Váňa, Chlubna – Jungwirth
1

HC Sparta Praha

Kogler – Novák, Bartoň, Hašek, Marton, Byakov, Šeba – Hrubý, Vašíček, Fábry – Odehnal, Žmola, Stepanchuk – Skuratov, Žemlička, Křišťan – Potoma
6
Branky a nahrávky: 20. Coufal (Veselský) – 20. Potoma (Žmola), 33. Šeba (Stepanchuk, Žmola), 42. Žmola (Šeba, Byakov), 46. Křišťan (Bartoň, Stepanchuk), 51. Byakov, 56. Křišťan (Fábry, Vašiček). Rozhodčí: Skopal - Polák, Nechvátal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 33:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

Průběh utkání

Už od začátku utkání se utkání hrálo v rychlém tempu a bylo bohaté na gólové příležitosti. V 5. minutě se do samostatného úniku dostal Coufal, kterému se ale nepodařilo dotáhnout kličku do zdárného konce. O minutu později se do velké šance dostali i hosté, kdy Růžička mířil do odkryté části branky, na poslední chvíli ale dokázal hokejkou zasáhnou Černý. Prvního gólu se diváci dočkali až v poslední minutě první třetiny. Nahozený puk dokázal protečovat za gólmana Dukly Šimon Potoma. Dukla ovšem dokázala na tento gól velmi rychle zareagovat. 33 sekund před koncem dorážel odražený puk Kevin Coufal.

Dukla byla aktivní i ve druhé třetině, jenže se jí nedařilo proměňovat své šance. Ve 25. minutě se Dukla dostala do velké šance, jenže těsně před brankářem Koglerem si Kudrna s Chlubnou nepřesně přihráli a skóre se tak neměnilo. Sparta na rozdíl od Dukly dokázala velkou šanci využít. Stepanchuk přesně přihrál na Davida Šebu a druhý jmenovaný přesně trefil horní roh branky. Ve 39. minutě hosté opět zahrozili. Skrytou střelu Haška domácí brankář vůbec neviděl, se štěstím ji ale dokázal vyrazit a poradil si i s následnými dorážkami.

Ve třetí třetině už dominovali Sparťané. Už ve 42. minutě se k odraženému puku dostal jako první Jakub Žmola, využil zmatků před brankou a poslal hosty do dvoubrankového vedení. Také další gól vstřelila Sparta. Ve 46. minutě Bartoň přesně přihrál na Petra Křišťana, který se prosadil střelou k pravé tyči. Sparta ani za stavu 1:4 nepolevovala a dále tlačila na obranu Dukly. To se jí vyplatilo v 51. minutě, kdy hosté opět ukázali dobrou orientaci v nepřehledných situacích u branky, konkrétně Arkadiy Byakov se dostal k puku a dostal ho až za brankovou čáru. A v 57. minutě dokončili hosté své povedené vystoupení ve třetí třetině. Petr Křišťan z levého kruhu trefil pravou tyč domácí branky, od které se puk odrazil do sítě. Sparta si tak z Jihlavy odvezla tři body za vítězství 1:6.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (trenér HC Dukla Jihlava): Moje hodnocení je takové, že jsme nebyli silní na kotouči, neměli jsme dobrý pohyb. Z toho pramenilo prostě to, že jsme si nevytvářeli šance a nebyli jsme dostatečně důrazní v předbrankovém prostoru, jak v útočném, tak i v obranném pásmu, a zaslouženě jsme obdrželi šest branek.

František Ptáček (trenér HC Sparta Praha): Tak my jsme chtěli Dukle oplatit tu porážku, co jsme dostali doma. Na to jsme se připravili, kluci byli dobře nabuzení. První třetina byla hodně vyrovnaná a myslím si, že postupně jsme začínali mít malinko navrch. A v té třetí třetině si myslím Jihlava už neunášela tu prohru a snažila se hrát jiný hokej než normálně hraje, a to se jí stalo osudným. Proto jsme jim mohli dát tolik gólů.