1:5
(1:1, 0:2, 0:2)

Dorostenci vezou z Motoru jasnou výhru 5:1

20.11.2021 / Adéla Hejdová

Jihlavští dorostenci se dokázali oklepat ze čtvrteční porážky proti Spartě doma 1:6 a prakticky stejným rozdílem porazili Motor na jeho ledě. Domácí sice šli ve třinácté minutě do vedení, ale důležitá byla branka Kevina Coufala těsně před odchodem do kabin. Ve druhé části se pak prosadil Tobias Chlubna s Robertem Váňou. Definitivní naděje Motoru na korekci zápasu skončila ve 41. minutě, kdy dal svůj druhý gól Kevin Coufal. V závěru se prosadil ještě Jáchym Jungwirth a Jihlava tak porazila Motor i podruhé v sezoně - 5:1.
20.11.2021 12:00, Extraliga dorostu - 16. kolo

Banes Motor České Budějovice

Cinka - Lukáš, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Gřegořek- Aulický, Kotalík, Schuppler, Řimnáč, Šimon, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák
1

HC Dukla Jihlava

Sigmund - Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol, Vandas- Modl, Váňa, Klapica, Coufal, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
5
Branky a nahrávky: 13. Řimnáč (Lukeš, Vachun) – 20. Coufal, 25. Chlubna (Veselský, Vandas), 29. Váňa (Coufal, Modl), 41. Coufal (Vandas, Modl), 54. Jungwirth (Veselský). Rozhodčí: Hacaperka - Hošťálek, Kaiser. Vyloučení: 2:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

V první třetině hrály oba týmy vyrovnaně, na obou stranách měly několik gólových šancí, tu se povedlo proměnit až v půlce třetiny, kdy se do brány trefil Jakub Řimnáč. Vypadalo to, že domácí půjdou do šatny s gólovým náskokem, ale v posledních několika vteřinách Kevin Coufal prostřelil domácího Davida Cinku a skóre tak bylo po první třetině vyrovnané.

Druhá třetina byla z pohledu domácích o něco horší. Ve čtvrté minutě se do prázdné brány trefil Tobias Chlubna a poslal svůj tým do vedení. Domácím se nedařilo držet krok s Jihlavou a o pár minut později dostali téměř totožný gól, kdy si svůj druhý gól v sezóně připsal Robert Váňa. Po druhé dvacetiminutovce tak bylo skóre 1:3.

Do třetí třetiny šli hráči Jihlavy ve větším nasazení. Hráčům Motoru se nedařilo zpracovávat přihrávky a dostávat se do větších šancí jako v první třetině. Těsně po začátku třetiny svůj druhý gól v zápase zaznamenal Kevin Coufal a bylo tak rozhodnuto. Pátý a poslední gól si připsal Jáchym Jungwirth a jihlavští hokejisté si ze zápasu odvážejí tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice): Hráli jsme dobře jen první třetinu. Bohužel jsme dostali gól na 1:1 bruslí, který neměl platit. Od druhé třetiny byla Jihlava jasně lepším týmem a už jsme na ně bohužel nestačili.