4:3
(0:0, 3:2, 1:1)

Dorost dotáhl obrat do úspěšného konce a bere v nadstavbě tři body

02.12.2021 / Daniel Lhotský

DorostenciDukly vyzvali v prvním kole skupiny o pořadí v play-off Vítkovice. V úvodu druhé třetiny sice inkasovali hned dvakrát během jedné minuty, se situací si ovšem dokázali jako tým poradit, a ještě na konci druhé třetiny otočili vývoj zápasu. Ve třetí třetině už obě mužstva přidali každé jen jeden gól a Jihlava tak vstoupila do nadstavbové skupiny výhrou 4:3.

02.12.2021 18:00, Extraliga dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Jeletz, Ošmera, Jungwirth, Hamřík – Coufal, Veselský, Klapica – Vojáček, Kudrna, Habermann – Chlubna, Modl, Váňa
4

HC Vítkovice Ridera

Smolka – Chaloupka, Lazár, Fibigr, Činčala, Falhar, Man, Čuba, Řehulka – Krčmarský, Štiak, Lerch – Saxa, Glas, Fojtík – Vítek, Žídek, Fasne
3
Branky a nahrávky: 33. Jeletz (Ošmera), 40. Veselský (Löffler), 40. Klapica (Coufal, Veselský), 49. Klapica (Löffler, Veselský) – 26. Lazár (Krčmářský, Chaloupka), 27. Saxa (Fojtík, Glas), 56. Krčmarský (Fibigr, Činčala). Rozhodčí: Karpíšek - Kučera, Smetková. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

První třetina zápasu nenabídla příliš mnoho zajímavých momentů. Většina střel nedělala gólmanům problémy. Jedinou vážnou šanci si připsali hosté v 11. minutě, kdy Chaloupka mohl dorážet za ležícího Černého, jenže nedokázal puk ideálně zpracovat a střela šla mimo branku.

Ve druhé třetině padlo hned pět gólů. Na konci 25. minuty otevřel skóre bekhendovou střelou Jakub Lazár. O pouhých 39 sekund později hosté přidali už druhou branku, kdy Markus Saxa po kombinaci už pouze dorážel do prázdné. Dukla ovšem dokázala minutu hrůzy odčinit ještě ve druhé třetině. Ve 33. minutě Denis Jeletz v přesilové hře ukázkově trefil od modré horní roh branky. V poslední minutě Jihlava dokázala zápas otočit, nejprve se trefil střelou o tyčku Adam Veselský a tři vteřiny před koncem třetiny Andrej Klapica poslal Duklu poprvé v zápasu do vedení.

V úvodu třetiny měly Vítkovice o něco více ze hry, ale gól vstřelit nedokázaly, i když k tomu několikrát neměli daleko. Zato domácím se to podařilo. Ve 49. minutě šla Jihlava už do dvoubrankového vedení, podruhé v utkání se trefil Andrej Klapica, když dorazil střelu Löfflera za Smolkova záda. V 56. minutě se ale Vítkovicím podařilo dostat zpět na rozdíl jednoho gólu. Ondřej Krčmarský dostal přihrávku do brankoviště, na nic nečekal a pohotově zavěsil puk pod horní tyč. Dvě minuty před koncem Vítkovice odvolaly gólmana a na stadionu se schylovalo k velkému závěru. Při hře v šesti se ale Vítkovicím vůbec nedařilo. Brzo v kombinaci přiházely o puk a Dukla hned několikrát střílela z obranného pásma na prázdnou branku. Žádný gól už ale v závěru utkání nepadl a Jihlava tak vstoupila do skupiny o pořadí v play-off výhrou 4:3.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Začátek druhé třetiny byl špatný. Nešli jsme tam, jak jsme chtěli. Na střídačce proběhlo, co proběhlo, kluci se zvedli. Dali jsme tam jeden dobrý gól a pak už jsme byli na koni a už jsme si to korigovali víceméně celý zápas a díky tomu jsme došli do vítězného konce.