3:2
(1:0, 1:0, 1:2)

Dorostenci si nenechali vzít vedení a proti Kometě berou tři body

04.12.2021 / Daniel Lhotský

V sobotu odpoledne Dukla odehrála další kolo skupiny o pořadí v play-off Extraligy dorostu, tentokrát vyzvala doma Kometu Brno. V první i druhé třetině Jihlava vstřelila jeden gól, ve třetí třetině sice Kometa hned dvakrát za stavu 2:1 a 3:2 sahala po vyrovnání, domácí si ovšem vedení vzít nenechali a ve skupině po druhé výhře v řadě zůstávají neporaženi.
04.12.2021 13:00, Extraliga dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vandas, Löffler, Jeletz, Ošmera, Jungwirth, Hamřík – Coufal, Veselský, Klapica – Vojáček, Chlubna, Kudrna – Habermann, Váňa, Modl
3

HC Kometa Brno

Matoušek – Mitro, Kuswito, Máša, Spanel, Eich, Zubíček, Antony – Nesvadba, Halačka, Škodík – Pavlík, Nekvapil, Červenka – Zduba, Bělohlav, Šantora – Röss
2
Branky a nahrávky: 5. Modl (Habermann, Coufal), 32. Habermann (Jungwirth), 53. Veselský (Klapica) – 48. Červenka (Zubíček), 60. Škodík (Zduba). Rozhodčí: Trnka – Hájková, Zíka. Vyloučení: 5:4, navíc Nekvapil (KOM) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina nabídla velmi rychlý hokej plný zajímavých akcí a ostrých zákroku. Hned v úvodu třetiny bylo velmi aktivní Brno, ale úvodní gól vstřelit nedokázalo. Za domácí se totiž v 5. minutě po kombinaci před brankou Matouška prosadil Jakub Modl. V 9. minutě Dukla dostala přesilovou hru, jenže v té se více dařilo hostům, kteří několikrát vyjeli s pukem do útoku. Jihlava nadále pokračovala ve snaze přidat druhý gól a ve 13. minutě mohla jít už do dvoubrankového vedení, jenže Vojáček mezi kruhy trefil pouze pravou tyč branky.

Do druhé třetiny lépe vstoupila hostující Kometa Brno. Ve 21. minutě se do gólové šance dostal Libor Kuswito, ale trefil pouze horní tyč, ani následné dorážky Brna skóre nezměnily. Dorostenci Dukly se sice nedostali do tolika příležitostí jako jejich protivníci, ovšem i tak přidali další gól. Ve 32. minutě vyslala Jihlava na Matouška sérii střel, ve které nakonec uspěl Jindřich Habermann. Kometa i nadále pokračovala v tlaku na Sigmunda, jenže gól nevstřelila a v závěru třetiny navíc dostala dlouhý pětiminutový trest. Po druhé třetině tak Dukla vedla 2:0.

Nejzajímavější hokej nabídla až třetí třetina zápasu. Ve 48. minutě za Kometu snižoval Michal Červenka. Kometě se ale vyrovnat na 2:2 nepodařilo, protože v 53. minutě nejprve střílel Klapica, který trefil jen Matouškovy betony, od kterých se puk odrazil na Adama Veselského, a ten vrátil Dukle dvoubrankové vedení. V 57. minutě se do dobré šance dostal Habermann, ale střela z minimálního úhlu gólem neskončila. Brno dvě minuty před koncem třetí třetiny odvolalo gólmana a dokázalo vstřelit ještě jednu branku. Třicet pět sekund před koncem se trefil po zemi Kamil Škodík. Více gólů už ovšem nepadlo a Dukla se radovala z výhry 3:2.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl bojovný, plný soubojů. Myslím si, že to, co nás teď bude zdobit je obětavost pro tým a z toho budeme těžit.