5:4p
(1:0, 3:2, 0:2 - 1:0)

Topol vystřelil dorostu výhru 5 vteřin před koncem prodloužení

09.12.2021 / Daniel Lhotský

CZ LOKO Aréna nabídla ve čtvrtek souboj nejlepších týmů ze základní skupiny Střed, do Jihlavy přijel Mountfield Hradec Králové. Jihlava se dostala na úvod druhé třetiny do tříbrankového vedení a po dvou třetinách vedla 4:2, hosté ovšem dokázali ve třetí třetině vyrovnat a utkání tak rozhodlo až prodloužení. V tom dokázala Dukla rozhodnout až na úplném konci, pět vteřin před koncem prodloužení rozhodl utkání Adam Topol.
09.12.2021 18:00, Extraliga dorostu - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vandas, Löffler, Jeletz, Topol, Hamřík, Jungwirth – Coufal, Veselský, Klapica – Vojáček, Kudrna, Peš – Habermann, Modl, Chlubna
5

Mountfield HK

Mrázek – Fiala, Samek, Pavič, Černý, Burda, Bezpalec – Král, Hora, Vencl – Mach, Klíma, Šimek – Jón, Trejbal, Vítek
4
Branky a nahrávky: 7. Vojáček (Kudrna, Peš), 21. Klapica (Coufal), 24. Modl (Chlubna), 40. Jeletz, 65. Topol (Veselský) – 33. Pavič (Vencl, Hora), 37. Král, 41. Šimek (Král), 56. Šimek. Rozhodčí: Honza – Berger, Nechvátal. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 44:44. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Dorostenci Dukly otevřeli skóre utkání už v 6. minutě. Domácí po několika střelách prostřelili brankáře Mrázka, po přihrávce od Kudrny se prosadil Matěj Vojáček. Ve 12. minutě mohli hosté vyrovnat, jenže Pavičovu ránu z minimálního úhlu dokázal Sigmund vyřešit. V závětu třetiny se Hradec Králové snažil o vyrovnání, tlačil na domácí ve svém útočném pásmu, další gól už ovšem nepadl a po první třetině se šlo do kabin za stavu 1:0.

Ve druhé třetině šla Dukla velmi rychle do dvoubrankového vedení. 24 sekund po začátku třetiny se dostal do úniku Andrej Klapica a z pravého kruhu přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Hradec se po inkasovaném gólu snažil o snížení náskoku domácích, dlouho se držel v útoku, jenže z něj nic nevytěžil a Dukla trestala. Ve 26. minutě se po střele Chlubny dostal k odraženému puku u levé tyčky Jakub Modl, v nelehké situaci zpracoval puk a nikým nehlídaný ho dostal za brankovou čáru. Ve 33. minutě už se podařilo hostům přidat první gól. Po přesilové hře se udrželi v útočném pásmu a od modré se David Pavič trefil těsně vedle levé tyčky. Ve 37. minutě Tomáš Král nastřelil tyč, odrazil se na Sigmundova záda a domácí gólman si se situací nedokázal poradit a inkasoval. Slabší chvilku si na druhé straně vybral také brankář Mrázek, když 4 sekundy před koncem třetiny nedokázal do lapačky zachytit střelu od modré Denise Jeletze.

Také třetí třetina nabídla velmi rychlý gól, tentokrát ovšem na straně Hradce Králové. Ve 41. minutě ujel obráncům Pavel Šimek a trefil horní roh Sigmundovy branky. Ve 47. minutě mohl Mountfield vyrovnat, jenže Mach čekal před brankářem příliš dlouho se zakončením a bekhendem trefil pouze bekhend Sigmunda. V 53. minutě se do velmi slibné akce dostal hostující Klíma, ale z levého kruhu nastřelil pouze horní tyč. Hradec Králové se nadále hnal za vyrovnáním, a to se mu nakonec vyplatilo. V 56. minutě dokázal pohotově na brankovišti zaskočit domácí obránce Pavel Šimek, píchl hokejkou do puku a vyrovnal. Více gólů už ve třetí třetině nepadlo a rozhodnout tak muselo až prodloužení. Oba týmy se dostaly v prodloužení do přesilové hry, využít se jí podařilo domácím, za které rozhodl Adam Topol střelou z kruhu ke vzdálenější tyči pouhých 5 vteřin před koncem prodloužení. Dukla tak z utkání bere 2 body za výhru 5:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): S výkonem jsem spokojený byl. Obdrželi jsme čtyři góly, což je prostě hodně, stav 4:2 jsme měli udržet. Rozebereme si to, podíváme se na to a ponaučíme se z toho. Ale je obrovsky cenné to, že jsme dokázali, i když přišlo vyrovnání, oslabení a přesilovky, tak jsme to byli my, kdo přidal ten gól navíc.