5:4
(1:1, 1:0, 3:3)

Dorost si přenesl formu z minulého roku a doma porazil Zlín

06.01.2022 / Daniel Lhotský

Dorostenci Dukly navázali na skvělé výkony z minulého roku i v prvním domácím zápase v roce 2022, kdy na svém ledě přivítali Berany ze Zlína. Přestože Zlín dokázal několikrát v průběhu utkání vyrovnat, Dukla si průběh zápasu pohlídala a ani jednou nepustila hosty do vedení. Závěrečný tlak dokázala Jihlava také ustát a ze zápasu si nakonec odnesla 3 body za výhru 5:4.
06.01.2022 18:00, Extraliga dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Jeletz, Ošmera, Topol, Hamřík – Jungwirth, Coufal, Veselský – Klapica, Vojáček, Modl – Gutsu, Habermann, Chlubna – Váňa
5

Berani Zlín

Uherek – Mikel, Hamrla, Špaňhel, Stuchlík, Kotala, Řezníček – Pilát, Marek, Urban – Babulík, Holba, Heš – Klimek, Kopřiva, Pešák – Kos
4
Branky a nahrávky: 9. Vojáček (Ošmera, Gutsu), 30. Habermann (Topol, Hamřík), 44. Vandas (Coufal, Löffler), 48. Váňa (Chlubna, Habermann), 49. Vojáček (Gutsu, Modl) – 16. Heš (TS), 44. Marek (Urban, Babulík), 47. Babulík (Urban, Hamrla), 59. Stuchlík (Hamrla, Holba). Rozhodčí: Matoušek - Tichý, Augusta. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 44:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4.

Průběh utkání

Hned od úvodu mohli fanoušci v CZ LOKO Aréně vidět atraktivní zápas plný zajímavých příležitosti, žádná z nich ale gólem neskončila. Po sedmi minutách od začátku utkání mohl otevřít skóre Veselský, který ale z mezikruží trefil jen horní tyč. Úvodní gól padl v 9. minutě, kdy hostující Uherka sice dokázal zlikvidovat střelu Ošmery, ale na dorážku Matěje Vojáčka už nedosáhl. V 16. minutě se Dukla provinila během své přesilovky faulu na hráče v úniku a rozhodčí nařídili trestné střílení. To Jakub Heš dokázal proměnit, když si těsně před Černým přibrzdil a bekhendem uklidil puk za brankovou čáru.

Do druhé třetiny vstoupili aktivně hosté, kteří se snažili vyrovnat, jenže všechny jejich akce dokázala domácí obrana vyřešit. Ve 27. minutě šel hostující Marek na čtyři minuty na trestnou lavici a Dukla dokázala dlouhou přesilovou hru využít. Topol vyslal střelu od modré mezi betony Uherka, kterou před brankou ještě jemně tečoval Jindřich Habermann. Sedm minut před koncem mohl přidat Coufal už třetí branku Dukly, když vycházel z trestné lavice, samostatný únik ovšem nedokázal dotáhnout do úspěšného konce a trefil jen beton Uherka.

Třetí třetina nabídla velkou hokejovou přestřelku, kdy během pěti minut padlo hned pět gólů. Ve 44. minutě šla Jihlava do dvoubrankového vedení díky přesnému zakončení Tomáše Vandase z prostoru mezi kruhy. Nicméně Zlín chtěl ještě promluvit do vývoje utkání a o 31 sekund po brance Dukly snížil střelou pod horní tyč Richard Marek. O tři minuty později hosté dokonce vyrovnali na 3:3, když Richard Babulík překvapil Černého svým zakončením. Z vyrovnaného skóre se ale neradovali dlouho, protože o pouhých 40 sekund později Robert Váňa zamířil přesně mezi Uherkovy betony a vrátil Dukle vedení. A ve 49. minutě Matěj Vojáček obkroužil branku s pukem a z kruhu dostal puk po zemi až za brankovou čáru. V samotném závěru Zlín odvolal brankáře během přesilové hry a Libor Stuchlík ještě zdramatizoval závěr utkání. Vyrovnat se už ale hostům nepodařilo a Dukla tak porazila Zlín 5:4.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Zápas po pauze byl pro nás těžký, hodně ubojovaný. Nějaké chyby se tam našly. Ztratili jsme vedení, ale pak jsme ho zas získali zpátky. Jinak si myslím, že jsme tam zase nechali to srdíčko, vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší celý zápas. Dirigovali jsme si to a zakončili zápas vítězně.