1:2p
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Těžký zápas končí lépe pro Oceláře. Dorostenci utkání dohnali až do prodloužení

20.01.2022 / Natálie Poláčková

Dnešní zápas o cenné body zvládli nakonec lépe hosté, ale i přes to si dokázali domácí dorostenci udržet alespoň bod. Na branku se muselo čekat až do 55. minuty, kdy se trefil hostující Patrik Masnica. Dukla ovšem rychle srovnala trefou Adama Veselského. Zápas tak dospěl až do prodloužení, ze kterého vyšli lépe Oceláři.
20.01.2022 18:00, Extraliga dorostu - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Vandas, Löffler, Hamřík, Ošmera, Topol, Jeletz – Habermann, Veselský, Klapica – Kudrna, Jungwirth, Gutsu – Vojáček, Chlubna, Váňa
1

HC Oceláři Třinec

Heczko – Buják, Dravecký, Solowski, Čmiel – Blaha, Volas, Pohludka – Holinka, Cedzo, Sikora – Masnica, Gerych, Urbánek – Rybnikár, Lipka, Sajdok – Mikula
2
Branky a nahrávky: 58. Veselský (Habermann, Topol) – 55. Masnica, 64. Cedzo (Holinka). Rozhodčí: Kopeček – Tichý, Augusta. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 22:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

První perioda sice nepřinesla branku, za to bylo k vidění hodně zajímavých střel. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří často zaujímali prostor před Uhrinem. Největší šanci první třetiny na straně Ocelářů měl nejspíš Miroslav Holinka, ale jeho tvrdou střelu z před brankového prostoru domácí gólman na poslední chvíli lapil. Na straně domácích měl šanci se prosadit Matěj Vojáček. Tomu ale hostující obránce vypíchl kotouč těsně před zakončením. Díky výkonům obou brankářů odcházely týmy do kabiny s nerozhodným skórem.

Druhá třetina se od té první příliš nelišila. Hra probíhala vesměs stejně. Hráči si vytvářeli šance, ale ani jeden z gólmanů nehodlal pustit kotouč za svá záda. Ani několik přesilovek nepomohlo týmům vytvořit si zásadní šance, která by skončila gólem.

Třetí část zápasu byla značně zajímavější. Týmy si vytvářely velké šance, ale i přes to je brankáři chytali. Občas to sice vypadalo skoro nemožně, ani to je nezastavilo a ukázali své kvality. Třinec si před bránou Dukly vytvořil velký tlak a ten vyústil v gól hostujícího útočníka Patrika Masnici, který trochu se štěstím dostal puk za záda Uhrina. Zápas už vypadal rozhodnutě, ale opak byl pravdou. Odraženého kotouče se před brankou zmocnil Adam Veselský a ten dostal puk do brány mezi nohama Heczka. Do konce třetiny měly oba týmy ještě hodně šancí, žádná už v brance ovšem neskončila.

Prodloužení bylo velmi napínavé. První šanci měl Löffler, následně Vojáček, ani jeden jí ale nedokázal využít. Na druhé straně podobné kousky předvedl Pohludka. Útočník s číslem 21 také minul. Do konce zbývala minuta a čtyřicet vteřin. Na modré se napřáhl nejlepší střelec Ocelářů Adam Cedzo a ten přesně trefil vršek branky. Rozhodl tak zápas a ten skončil konečným výsledkem 1:2.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Z naší strany nepovedený zápas. Musíme si sednout na zadek a začít zase od začátku, protože včetně přípravy se nám ještě nestalo, že bychom prohráli dva zápasy v řadě. Ta naše výkonnost jde směrem dolů místo toho, aby šla směrem nahoru. Musíme z toho vyvodit nějaký závěr.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Nesmírně těžké utkání, houževnatý soupeř, skvěle bránící. Měli jsme strašné problémy se přes ně dostat, protože v obranném pásu hráli excelentně, disciplinovaně. Nakonec se nám podařil ten bod navíc, za což jsme hrozně rádi, protože tohle bylo jedno z nejvíce vydřených vítězství, které jsme letos měli.