2:5
(0:0, 0:1, 2:4)

Třetí třetina rozhodla o porážce dorostu v duelu proti Vítkovicím

10.02.2022 / Daniel Lhotský

Častá vyloučení stála Duklu body. Svěřenci trenéra Melenovského hráli ve čtvrtek s Vítkovicemi v úvodních dvou třetinách vyrovnanou partii. Ve třetí třetině se ale Dukle vymstily oslabení, během kterých byli hosté nemilosrdní a trestali časté návštěvy trestné lavice. Dva góly tentokrát na výhru nestačily, Vítkovice si odvezly tři body za vítězství 5:2.
10.02.2022 17:00, Extraliga dorostu - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vandas, Jungwirth, Jeletz, Hamřík, Ošmera, Topol – Habermann, Modl, Gutsu – Coufal, Veselský, Macek – Vojáček, Váňa, Chlubna – Chvátal
2

HC Vítkovice Ridera

Smolka – Lazár, Chaloupka, Man, Fibigr, Činčala, Kalandra, Falhar – Žídek, Matějka, Chlán – Saxa, Glas, Tobola – Krčmarský, Lerch, Hofman
5
Branky a nahrávky: 48. Vojáček (Vandas), 54. Habermann (Modl, Gutsu) – 39. Glas (Fibigr, Lerch), 41. Chlán (Chaloupka, Činčala), 51. Fibigr (Tobola, Glas), 53. Činčala, 59. Žídek (Smolka). Rozhodčí: Reich – Tichý, Augusta. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 24. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

V první třetině fanoušci žádný gól neviděli. Během třech přesilových her se sice oba týmy dostaly do několika příležitostí, ale ani jednu nevyužili. Ve 14. minutě se Topol dostal do dobré šance u tyčky, jenže narazil na připraveného gólmana Smolku. Druhá třetina nabídla podobný scénář. Během 28. minuty mohl Vojáček poslat Duklu do vedení, v samostatném úniku mu ovšem chybělo více štěstí a trefil jen horní tyč. Až v závěru druhé třetiny padla úvodní branka zápasu, necelé dvě minuty před koncem třetiny využil osobní chyby v obraně Sebastian Glas a zakončením mezi betony poslal hosty do vedení.

Utkání definitivně rozhodla až třetí třetina. Vítkovice si přenesly přesilovou hru do třetí třetiny a minutu po začátku třetiny se trefil Robert Chlán ke vzdálenější tyči. Ve 47. minutě dostala přesilovou hru Dukla a také ji využila, Matěj Vojáček si počkal na přihrávku u tyči a zakončil do odkryté branky. Chvíli poté si ale vzali hosté dvoubrankové vedení zpět, když v signalizované výhodě pálil do horního rohu Jakub Fibigr. V 53. minutě krátce po skončení přesilové hry skóroval Michal Činčala a poslal hosty do trháku. Jihlava ještě zvládla snížit o 36 sekund později díky Jindřichu Habermannovi, jenže se zápasem už nic udělat nedokázala. V 59. minutě se do prázdné trefil Matěj Žídek a přidal tak definitivní tečku za výhrou Vítkovic 5:2.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas rozhodla hrubá nedisciplinovanost a fauly, které prostě nic neřešily. V útočném pásmu podrážení, oplácení, sekání. Absolutně nás sráží nedisciplinovanost. Jako v Třinci, tak i tady doma.