6:5sn
(1:2, 2:3, 2:0 - 0:0)

Po dlouhé pauze dorost opět bodoval. V nájezdech porazil Hradec Králové

03.02.2022 / Daniel Lhotský

Dorostenci Jihlavy po dlouhé pauze kvůli odloženým zápasům přivítali na ledě Mountfield Hradec Králové. Po většinu zápasu sice musela Dukla dotahovat náskok svého soupeře, postupem času se ale hra domácích začala zlepšovat, a i přes dvougólovou ztrátu dokázala dotáhnout zápas do prodloužení. V tom se nerozhodlo a stejně jako minulý domácí zápas i tentokrát rozhodly nájezdy. V těch se nakonec lépe dařilo Jihlavě, které v páté sérii rozhodl Hynek Peš.
03.02.2022 18:00, Extraliga dorostu - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin (21. Sigmund) – Vandas, Matějíček, Hamřík, Ošmera, Jungwirth, Jeletz – Coufal, Váňa, Klapica – Kudrna, Vojáček, Peš – Modl, Chlubna, Habermann
6

Mountfield HK

Meišner – Fiala, Černý, Žába, Mráz, Burda, Bezpalec, Samek – Vencl, Trejbal, Novotný – Jón, Pavlík, Mach – Síla, Voděracký, Vítek
5
Branky a nahrávky: 9. Ošmera (Peš), 27. Kudrna (Peš), 37. Klapica (Coufal, Matějíček), 44. Habermann, 47. Vojáček (Kudrna), rozh. náj. Peš – 9. Fiala (Novotný, Vencl), 19. Vencl (Novotný), 28. Žaba (Vencl, Fiala), 34. Vencl (Trejbal, Novotný), 40. Vencl (Fiala, Bezpalec). Rozhodčí: Karpíšek – Vašíček, Zábršová. Vyloučení: 9:4. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 106. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 6:5.

Průběh utkání

V osmé minutě fanoušci viděli hned dva góly po sobě. Nejprve po přihrávce zpoza branky skóroval k bližší tyči Adam Ošmera a poslal Jihlavu do vedení. Domácí se ale z náskoku moc dlouho neradovali, protože Hradec dokázal přetavit hned první útočnou akci po vhazování v gól, Petr Fiala z mezikruží vyrovnal okamžitou střelou. Dvě minuty před koncem si domácí obrana vybrala slabší moment a Jan Vencl rozjetý ze středního pásma sebral domácím puk a poslal ho mezi betony domácího brankáře za brankovou čáru

V druhé třetině se stala podobná situace jako v úvodu utkání. Ve 27. minutě dorážel v oslabení Pešovu střelu Václav Kudrna a bylo opět vyrovnáno. Jenže o necelých třicet sekund šli hosté znovu do vedení, z mezikruží přesně pálil Filip Žaba a využil tak přesilovou hru. Celkově v druhé třetině Dukla hodně doplácela na svá vyloučení. Ve 34. minutě se opět v přesilovce puk po střele z kruhu puk ideálně odrazil na volného Jana Vencla, který bez větších potíží trefil zcela odkrytou část branky. Tři minuty před koncem se opět dostala ke slovu Jihlava, po nedůrazu hostů v brankovišti se Dukla dostala k několika dorážkám a Andrej Klapica dokázal najít volné místo v brance a snížit stav utkání. Poslední slovo ale měl v druhé třetině opět Mountfield, v přesilové hře 5 na 3 završil Jan Vencl střelou z levého kruhu svůj hattrick.

Dukla se ovšem i za nepříznivého stavu nevzdávala a pokusila se ještě se zápasem něco udělat. Hosté se v prvních dvou třetinách vyhnuli jakýmkoliv trestům, ve 44. minutě už nabídli svému soupeři první přesilovou hru a Dukla ihned trestala. Hradci Králové se nepodařilo vyhodit od zadního mantinelu puk, u branky trefil jeden z obránců Mountfieldu Jindřicha Habermanna a po šťastném odrazu se Jihlava opět dostala na dostřel. O dvě minuty později šli Hradečtí opět do čtyř a nabídli tak domácím velkou šanci vyrovnat. Tu Jihlava využila, obrana Mountfieldu nedokázala u tyčky uhlídat Matěje Vojáčka, který v jednoduché situaci uklidil puk do brankoviště.

Kromě velkého množství vyloučení už nic zajímavého třetí třetina nenabídla a utkání tak dospělo do prodloužení. V tom se týmy nikam nehnaly, spíše než rozhodnout utkání, se snažily neudělat zbytečnou chybu, která by je stála body. Minutu před koncem mohl rozhodnout Peš, ale nedokázal dotáhnout bekhendovou kličku do úspěšného konce. Utkání se nakonec rozhodovalo až v nájezdech. Ve třetí sérii se podařilo proměnit Ošmerovi i Bezpalcovi a skóre zůstávalo i po třetí sérii vyrovnané. Rozhodlo se až v té páté, Hynek Peš rozpohyboval brankáře Meišnera a poslal puk ke vzdálenější tyči, kde mu gólman hostů nechal dost prostoru. Hradec Králové už nedokázal zareagovat a Dukla si tak odnesla bod navíc za výhru po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Pauza byla na týmu znát. Začátek z naší strany nebyl ideální, ale postupně jsme se do toho dostávali. Sráželi nás laciné góly, soupeř hrál dobře v předbrankovém prostoru, byl zodpovědný a obětavý. My jsme měli problém se v útočném pásmu prosazovat, když přišla střela od modré, tak to tam zachytávali hráči soupeře, to bylo velice dobré z jejich strany. My si ceníme toho vítězství, protože celý zápas jsme prohrávali, a výkon postupně gradoval a to, že jsme ten zápas vyrovnali a dokázali otočit je pro nás nesmírně cenné.

Václav Pánek (Mountfield HK): Ze zápasu jsme měli trošku respekt, protože jsme věděli, v jaké sestavě nastoupí Jihlava a v jaké my. Kdyby nám někdo před utkáním řekl, že odsud odvezeme bod, asi bychom ho brali všema deseti. Nicméně si myslím, že jsme se toho zhostili velmi dobře, a po tom vývoji jsme trošku smutní. Kluci předvedli na hřišti velkou obětavost a plnili všechno, co jsme si řekli. Hlavně díky tomu zápas vypadal, jak vypadal, a teď jsme z toho zklamaní, protože s velkou k pokorou k soupeři si myslím, že ten bod navíc jsme si za tyhle věci, hlavně za bojovnost, zasloužili víc my.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie