7:3
(3:2, 1:1, 3:0)

Dukla rozstřílela PSG Zlín, a i díky hattricku Hynka Peše bere tři body

17.02.2022 / Andrea Nováková

Na Vysočinu zamířili Berani Zlín. Jihlava proti tomuto týmu chtěla odčinit tři předešlé porážky, a to se podařilo. Dukla dala branku hned v první minutě zápasu. Zlín však dostal možnost přesilových her, ze kterých skóroval a ujal se vedení. Jihlava o pár minut později vyrovnala zásluhou Hynka Peše, který posléze přidal další gól a červenožlutým se podařilo odskočit na rozdíl jedné branky. Vedení už si Dukla nenechala vzít a svůj náskok už jen navyšovala. Tři body patří Jihlavě za vysokou výhru 7:3!
17.02.2022 16:00, Extraliga dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Vandas (C), Löffler, Jeletz, Matějíček (A), Ošmera, Topol (A) – Jungwirth, Coufal, Veselský – Klapica, Vojáček, Chvátal – Peš, Habermann, Modl – Váňa
7

Berani Zlín

Kowalczyk (19. Uherek) – Mikel, Hamrla (A), Špaňhel, Šišák (C), Kotala, Řezníček, Kopřiva – Pešák, Marek, Urban – Kaláč, Holba, Babulík (A) – Klimek, Heš, Vaculík – Hampl
3
Branky a nahrávky: 1. Vojáček (Chvátal), 16. Peš (Modl, Matějíček), 19. Peš (Vojáček, Matějíček), 23. Vandas (Coufal, Veselský), 44. Peš (Matějíček, Modl), 45. Modl (Habermann), 59. Chvátal (Vojáček, Peš) – 8. Urban (Marek, Hamrla), 11. Hamrla (Holba), 34. Šišák (Holba). Rozhodčí: Honza – Tichý, Kopecký. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 7:3.

Průběh utkání

První šance Jihlavy a první gól zápasu. Skóre otevřel v čase 00:43 Matěj Vojáček a Jihlava šla hned z kraje třetiny do vedení. Poté byl vyloučen Coufal za sekání. Jihlava toto oslabení dobře bránila a Zlín se nedostával do větších šancí. Zbývalo devět vteřin do konce Coufalova trestu a vypadalo to, že tuto přesilovku Jihlava zvládne, ale dorážce Zdeňka Urbana Uhrin nedokázal zabránit a bylo vyrovnáno. O tři minuty později Zlín otočil skóre zásluhou Adama Hamrly a opět z přesilové hry. Berani začali být o něco aktivnější než domácí. Mikel si šel sednou na trestnou lavici za sekání a přesilovku měla nyní Jihlava. Tuto početní výhodu se Dukle podařilo využít, když se trefil Hynek Peš. Pak přišel další gól a opět z hole šikovného Hynka Peše, který vrátil Jihlavě vedení. Na tuto branku reagoval Zlín výměnou gólmana Kowalczyka, kterého nahradil Uherek.

Hned po třech minutách druhé třetiny se domácí dostali do dvoubrankového vedení, když se přesnou střelou od modré prosadil Tomáš Vandas. Další vyloučení Dukly a třetí branka Zlína, když od modré čáry vystřelil Marek Šišák, jeho střela zaplachtila přesně za záda domácího gólmana. Berani byli v dosavadním průběhu hry stoprocentní ve využívání přesilových her. Hosty tento kontaktní gól nakopl a snažili se o vyrovnání. To se jim však v druhé třetině nepovedlo a do kabin se šlo za příznivého stavu pro domácí tým.

Po vyloučení Hamrly si Dukla opět vyzkoušela přesilovou hru a hned po devíti vteřinách jí dokázala zužitkovat, když se k odraženému puku dostal Hynek Peš, který touto přesnou trefou zkompletoval svůj hattrick. O dvacet dva vteřin později přišla další branka Dukly tentokrát z hole Jakuba Modla a Uherek opět musel lovit puk ze svojí branky. Poté přišlo vyloučení na straně domácích, když se nedovoleným bráněním provinil Coufal. Necelou minutu poté si šel za Coufalem sednout také Matějíček. Berani si tak zahráli přesilovku 5 na 3, kterou se jim však nepodařilo využít. V 59. minutě se k dnešním střelcům přidal Ondřej Chvátal a navýšil na konečných 7:3 pro domácí Duklu.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Po třech prohraných zápasech jsme tento zápas zvládli. Takový zápas, kdy jsme odvedli výborný výkon a nastříleli sedm gólů jsme potřebovali. Toto je pro nás velmi pozitivní. Jediná kaňka na dnešním zápase byly zbytečné fauly a vyloučení.

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): V rozhodujících chvílích zápasu jsem nedali šance, které jsme si vytvořili a tím jak jsme potom dostali laciné góly tak se soupeř dostal herně nad nás a zaslouženě zvítězil.