3:1
(0:0, 2:1, 1:0)

Dorostenci na Mountfield HK recept tentokrát nenašli

26.02.2022 / Klára Petrásková

Po bezbrankové první třetině na královehradeckém ledě začaly padat branky až ve druhé části. Dukla se dostala do vedení ve 27. minuty trefou slovenského útočníka Andreje Klapici. Jenže více už Dukla nestihla. Za okamžik bylo Jakubem Jónem vyrovnáno a týž hráč v závěru třetiny otočil stav na 2:1. Na konci utkání pak Hradec Králové stvrdil výhru trefou do prázdné klece - 3:1. I tak ale patří Dukle v nadstavbě druhé místo za Třincem.
26.02.2022 16:00, Extraliga dorostu - 36. kolo

Mountfield HK

Kasal – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Voděracký
3

HC Dukla Jihlava

Černý – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol (A), Vandas (C) – Modl (A), Váňa, Gutsu, Klapica, Peš, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
1
Branky a nahrávky: 29. Jón (Klíma, Burda), 38. Jón (Trejbal, Mráz), 60. Hora (Král) – 27. Klapica Rozhodčí: Vepřovský – Hájková, Šesták. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Z předchozích vzájemných zápasů vyznívala bilance se čtyřmi výhrami jednoznačně lépe pro Jihlavu, byl to ale Hradec, kdo se do start sobotního mače pustil s větší vervou. Více okupoval útočné pásmo a vytvářel práci pro Černého, i tak bylo ale nebezpečných šancí k vidění spíše poskrovnu. Nadějně vypadala dorážka Hory u odkryté brány, jenže kotouč mu nesedl dobře na hůl.

Slibnou ránu si po polovině třetiny připsal i Král pálící z levého kruhu křížem těsně nad ledem, chvíli nato zase Síla neuspěl Černému tváří v tvář. Na druhé straně zase Kasal v rychlém sledu likvidoval pokus z pravého kruhu a hned poté ránu od modré, do kabin se tak po dvaceti minutách odcházelo za bezbrankového stavu.

Na startu druhé části vyrobili domácí dva nedůrazy v obraně a Jihlava ten druhý potrestala. Rána Veselského šla ještě nad bránu, o pár minut později ale Andrej Klapica už využil toho, že domácí obránci si nerozuměli s gólmanem, a z dorážky otevřel skóre – 0:1. Východočeši ovšem nezůstali opařeni a už za necelé dvě minuty byl stav 1:1, když se Jakub Jón prosadil z několikáté dorážky.

Vyrovnanou hru okořenila po polovině zápasu první přesilovka, kterou si zahráli domácí hokejisté, vytěžit vedoucí trefu z ní ale nedokázali. To je však nakonec příliš mrzet nemuselo, protože dvě minuty před sirénou už se přeci jen radovali. Marek Mráz posunul zprava kotouč Jakubu Jónovi, který ho z pokleku poslal do levého vinglu a už podruhé rozvlnil jihlavskou síť – 2:1.

A krátce po návratu za kabin nebyl Jón daleko od hattricku. Jeho první střelu vyrazil totiž Černý před sebe a došlo na dorážku, ta ovšem do vymezeného prostoru nezamířila. Na kluzišti byla vidět bojovaná hra z obou stran – zatímco Východočeši se snažili především ubránit hubený náskok, Jihlava se zase drala dopředu za účelem co nejdřívějšího vyrovnání.

Jenže hokejisté Dukly pořád ne a ne se dostat přes domácí obranu v čele s brankářem Kasalem, který zapsal několik důležitých zákroků a pořád držel vedení na straně Lvů. Zajímavé dění přinesla poslední pětiminutovka, kdy Jihlavští nebyli daleko od srovnání při důrazu u levé tyče, Hora s Venclem zase nevyužili přečíslení. Definitivní rozhodnutí nakonec padlo dvacet vteřin před koncem, kdy Tomáš Hora trefil důraznou ranou odkrytou klec a potvrdil hradecké vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): Chtěli jsme odčinit neúspěšný výjezd do Třince a poslední výsledky s Jihlavou jsme měli slušné, takže jsme si na ně trochu věřili. Samozřejmě s tím, že když budeme pracovat tak, jak máme, což se dneska vlastně všechno do puntíku splnilo. Řekl bych, že zaslouženě bereme tři body, kluci dnes předvedli zodpovědný výkon a velkou bojovnost a obětavost.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Zápas se rozhodoval v předbrankovém prostoru. My nebyli dostatečně důrazní a nechodili před gólmana, nebyli jsme tam aktivní. Rozhodly dva obdržené góly, které padly po našich chybách a špatném řešení situace dva na jednoho.