4:3p
(1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)

Dorostenci skolili v předposledním kole lídra z Třince

03.03.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci v předposledním kole hostili lídra z Třince. V první třetině se dostali Hynkem Pešem do vedení, které navýšil ve 25. minutě Kevin Coufal. Jenže Třinec ve druhé části prostředního dějství otočil na 3:2. Jihlava se však nevzdala. Šest minut před koncem srovnal Adam Veselský a týž hráč hned na úvod prodloužení zasadil soupeři vítěznou ránu - 4:3 po prodloužení. V osmifinále play-off, hraném na dvě vítězná utkání, Dukla potká Olomouc nebo Pardubice. Začíná se ve středu 9.3.2022.
03.03.2022 16:30, Extraliga dorostu - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Matějíček (A), Jeletz, Vandas (C), Loffler, Ošmera, Topol (A) – Veselský, Kudrna, Peš, Klapica, Chlubna, Habermann, Váňa, Coufal, Vojáček, Jungwirth
4

HC Oceláři Třinec

Milota – Buják (A), Blaha, Solowski, Pospíšil, Volas, Holub – Pohludka, Lipka, Cedzo (A), Urbánec, Masnica (C), Gerych, Sikora, Holinka, Kubiesa, Martiňák, Mikula
3
Branky a nahrávky: 20. Peš, 25. Coufal, 54. Veselský (Vandas, Peš), 61. Veselský (Matějíček, Peš) – 30. Pohludka (Cedzo), 32. Cezdo (Lipka, Pohludka), 35. Pohludka (Lipka, Gerych). Rozhodčí: Karpíšek - Berger, Tichý. Vyloučení: 6:6, navíc Masnica (TRI) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

První velkou šanci zápasu měl Třinec, když krátce po vlastním oslabení mohl skórovat Pohludka. Sám před Černým ale úspěšný nebyl. Oba celky si jen stěží tvořily výraznější šance. Když už se zdálo, že první třetina skončí zaslouženě bez branek, trefil se 51 sekund před odchodem do kabin Hynek Peš. Jihlavský šikula našel mezeru mezi betony gólmana.

Ve druhé části navýšil jihlavské vedení další hráč, který má zkušenosti s A-týmem. Kevin Coufal ujel na brankáře, před kterým zamíchal pukem a úspěšně zakončil. Těsně před polovinou zápasu šla Jihlava do prvního oslabení a hned to bylo znát. Po jeho konci totiž Šimon Pohludka ve druhé velké šanci nezaváhal a využil hezkou přihrávku Cedza. Odehrály se sotva dvě minuty a Oceláři již vedli. Adam Cedzo z ostrého úhlu nahodil puk před branku a od břevna se kus černé gumy odrazil do sítě. Následně Třinec kompletně otočil obrat v utkání, když Šimon Pohludka svým druhým gólem v utkání využil přesilovku a hosté rázem vedli. Další početní výhodu, rozdělenou druhou přestávkou, již hosté nevyužili.

Zkraje třetí části mohl vyrovnat Matěj Vojáček, který ujel v přesilovce, ale trestné střílení neproměnil. Ani další početní výhoda Dukly nebyla využitá. V čase 51:19 dostali červenožlutí další výhodu přesilové hry a tentokrát již úspěšní byli. Sekundu po návratu vyloučeného Masnici totiž reprezentant Adam Veselský propálil kompletně všechno před sebou. Utkání pokračovalo vyloučeními. Třinec napadení Coufala nevyužil, Jihlava Volasovo podrážení také ne. Nicméně po jeho trestu chybělo do konce základní části jen devatenáct sekund.

Jihlavě tak stačila necelá půlminuta prodloužení. Rozhodující moment zapsal znovu Adam Veselský, jenž usměrnil Matějíčkův pas do sítě. Dukla tak jistojistě skončí v B-nadstavbě na druhém místě za Třincem a pro play-off bude nasazena nejhůře jako čtvrtá. Což znamená první domácí zápas osmifinále (na dvě výhry) a první dva domácí zápasy čtvrtfinále (na tři výhry). V osmifinále play-off Dukla potká Olomouc nebo Pardubice.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Utkání bylo velice dobré a pro nás hodně nezvyklé, jelikož jsme poprvé v sezoně hráli na úzkém kluzišti. Ale popasovali jsme se s tím dobře. Zápas byl z obou stran velice dobrý a důrazný. Bylo v něm plno soubojů a plno šancí. Soupeři jsme dali tři nebo čtyři branky zadarmo. Toho se musíme vyvarovat. Jinak jsme spokojení a odehráli jsme dobrý zápas.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): V tomto zápasu rozhodly přesilové hry, kdy padaly góly z obou stran. Chtěl bych vyzdvihnout soupeře za jeho disciplinovanou hru. Odváděl dobrý výkon a my jsme měli problém se přes něj dostávat.