6:4
(2:2, 3:1, 1:1)

Dorostenci dobře rozehráli duel ve Zlíně, ale nakonec se vrací s prázdnou

05.03.2022 / Lukáš Mihal

V posledním kole ve skupině o pořadí v play-off cestovali jihlavští dorostenci do Zlína. Mladíci Dukly dobře začali, na začátku šesté minuty zásluhou Matěje Vojáčka vedli 2:0. Poté však začali úřadovat domácí, kteří v průběhu druhé části vedli 5:2. Nakonec hráči Zlína porazili Jihlavu 6:4. V osmifinále play-off je ve středu 9. března čeká Olomouc.
05.03.2022 15:30, Extraliga dorostu - 38. kolo

Berani Zlín

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
6

HC Dukla Jihlava

Černý – Ošmera, Löffler, Matějíček (A), Jeletz, Topol (A), Vandas (C) – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
4
Branky a nahrávky: 15. L. Heš (J. Heš, Vaculík), 19. Hamrla (Holba, Kaláč), 25. Klimek (Kotala, Hamrla), 28. Šišák (Babulík), 30. Šišák (L. Heš, J. Heš), 42. L. Heš (J. Heš, Šišák) – 5. Klapica (Vandas, Habermann), 6. Vojáček (Modl, Coufal), 39. Veselský, 43. Peš (Matějíček). Rozhodčí: Rapák – Blažek, Přecechtěl. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 23. Střely na branku: 39:45. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla rovnou čtyři branky, které si oba celky rozdělily rovným dílem. Na začátku utkání hra byla sice vyrovnaná, domácí dorostenecký výběr ale v ní dělal masivní chyby v obraně. Toho využil po méně než pěti minutách Andrej Klapica, který se dokázal nejlépe zorientovat ve zmatku před brankovištěm, díky čemuž poslal puk do zcela odkryté brány. Pozadu ale nechtěl zůstat ani jeho spoluhráč Matěj Vojáček, který se přidal do klubu úspěšných střelců, po méně než minutě. Ten dokázal skvěle naložit s nabídkou od jeho spoluhráče, díky které se dostal do samostatného úniku.

Poté ale přišel oddechový čas ševců, po kterém hráli žlutomodří jako vyměnění. To se projevilo i na skóre, které se nakonec srovnalo. Jako první se o to postaralo duo bratří Hešů. Nejdříve se dostal k zakončení Jakub, který ale trefil pouze tyčku. Jeho pochybení ale přijel napravit jeho sourozenec Lukáš Heš, který už poslal puk do úplně prázdné brány. Pouhou minutu před zazněním závěrečné sirény se dokázal ještě prosadit Adam Hamrla. Ten po kombinaci jeho formace poslal kotouč na svatyni od modré brány a svým pokusem prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Druhé dějství přineslo velký obrat ševců, který nabídl opět čtyři branky, tentokrát se ale o tři z nich postarali žlutomodří. První přišel po čtyřech minutách dominantní hry ševců. Podepsal se pod něj Adam Klimek, který svou střelou od modré využil tlaku, který vznikl ihned po ukončení oslabení Beranů. O tři minuty později se k němu přidal i Marek Šišák, kterému ale přála opravdu velká dávka štěstí. Ten se po svém zakončení už srovnával se zákrokem gólmana, z ničeho nic se ale objevil puk za zády gólmana.

Za méně, než dvě minuty si na své konto připsali ševci další gól, o který se opět postaral Marek Šišák. V tomto případě mu asistovali opět bratři Hešovi, kteří si tak na své konto připsali oba po dvou kanadských bodech. Poté ale přišel výkonnostní pád žlutomodrých, který vedl k obdržené brance. Postaral se o ní tentokrát Adam Veselský, který využil bleskového útoku jeho formace. Díky jeho následné kličce dokázal brankáře položit na zem a zakončil do zcela prázdné svatyně.

V poslední třetině jsme byli svědky vyrovnané hry, což se projevilo i na skóre, které se na obou stranách změnilo o jednu branku. O první změnu stavu se ale opět postarali sourozenci Hešovi.I tentokrát se k úspěšnému zakončení dostal Lukáš Heš, kterému předcházela přihrávka od jeho bratra Jakuba. O půl minuty později ale přišla blesková odpověď ze strany hráčů z Jihlavy. Pochválit se za ní mohl Hynek Peš, který tak jako první hráč Dukly potrestal vyloučení z řad soupeře. Ve zbývajících sedmnácti minutách jsme ale už žádné branky neviděli, díky čemuž si po přestřelce připsali na své konto výhru ševci.