6:0
(2.0, 2:0, 2:0)

Oslabení junioři Dukly na Mladou Boleslav nestačili

15.02.2022 / Lukáš Chuchválek

K prvnímu zápasu nadstavby o účast v play-off nastoupili junioři Dukly na ledě Mladé Boleslavi. Svěřenci Michala Broše přijeli v oslabené sestavě, kdy z opor chyběli Filip Maláč, Martin Matějíček, Marek Chvátal, Matouš Menšík či Patrik Čermáka na výkonu hostí to bylo znát. Středočeši v každé třetině vstřelili dvě branky a do tabulky získali tři body za tenisovou výhru 6:0.
15.02.2022 13:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

Král – Moravec, Vacík (A), Křepelka, Rajgl, Vochvest, Jasečko – Simon (A), Závora (C),Polák, Snášel, Brouček, Půček, Broš, Vlasák, Václavík, Vyroubal, Plíšek
6

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka
0
Branky a nahrávky: 8. Broš (Rajgl, Polák), 10. Brouček (Rajgl, Jasečko), 25. Moravec (Půček, Vacík), 30. Plíšek (Brouček, Moravec), 46. Brouček (Moravec, Plíšek), 57. Polák (Rajgl, Vyroubal). Rozhodčí: Pilný, Červenka – Kajínek, Ganger. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe Boleslav, jež si v úvodu vypracovala několik nebezpečných šancí. Například, když si Moravec povodil protihráče a nabil Josefu Brošovi, na kterého se ale připravil dobře Krejčí. S úspěchem se nesetkal ani Vlasák se svou těsnou střelou. Pozor si však domácí museli dát na soupeřovy úniky, protože se občas stávalo, že lehkovážně přicházeli při útočení o puky. V 8. minutě se otevřelo skóre zásluhou Josefa Broše, jenž tečoval do mezery mezi beton a lapačku Rajglův výstřel od modré. Uplynuly pouhé dvě minuty a Filip Krejčí lovil puk ze sítě podruhé, když se v podobné akci jako předtím trefil Dominik Brouček. Pro hosty mohlo být hůř, protože začali faulovat a hráli v oslabení. Nakonec ale mohlo být hůř pro domácí, když byl ve velké šanci zblízka při brejku Marek Melenovský. Adam Rauš mohl mít podobnou příležitost, avšak nebyl dost rychlý a přišel o puk dříve, než se dostal ke střelbě. Před Krejčím se pokoušel Jan Půček o vstřelení gólu podobně jako oba dosavadní střelci, ale jemu již nebylo přáno. Ani Vojtěchu Polákovi, jehož rána mířila do horního růžku na tyč.

Po návratu z kabin netrvalo dlouho a Boleslav zvýšila své vedení již na 3:0. David Moravec si totiž uvědomil, jak moc soupeř odkryl předbrankový prostor, zatímco se o puk hrálo v rohu kluziště, a najel si k pravé tyči, odkud hravě překonal brankáře. Jihlava nic nevzdávala a čekala na brejky, kterými by si navrátila kontakt. Ale selhávala v koncovce. To ve 30. minutě Bruslaři potrestali, když Jindřich Plíšek prudkou ranou ze střední vzdálenosti rozvlnil síť. Vzápětí měla Dukla asi největší šanci, když se Bačkovskému povedlo ujet v brejku, kličkami rozhodil brankáře, ale do zčásti odkryté brány nestihl kotouč včas zasunout, protože se k němu přihnali obránci Boleslavi a odstavili ho za bránu. Následovalo další vyloučení hostů, které se opět nedařilo potrestat, třebaže aktivita tam byla. Totéž platilo i v opačném gardu, když si šel dvě minuty před sirénou poprvé odpočinout na trestnou lavici boleslavský hráč.

Jihlava neměla ve třetím dějství co ztratit, a tak začala aktivitou. Činil se hlavně obránce Lukáš Číhal, jenž několikrát prověřil Královu pozornost. Pak se ale chopila iniciativy Mladá Boleslav a Bruslaři začali ostřelování jihlavské branky. Nakonec ve 46. minutě uspěl Dominik Brouček díky důrazu před brankovištěm, když nejprve vyprášil brankáři výstroj, aby ho následně překonal. Boleslav po vstřelení páté branky trochu polevila a začala faulovat, čímž potenciálně hrozilo, že pustí soupeře opět do hry, ale nestalo se tak. Při jednom oslabení dokonce Polák ujel do brejku, kde ztroskotal na připraveném Krejčím, jinak byla oslabení vcelku dobře odbráněna. V 55. minutě zahájil domácí celek opětovné bombardování Krejčího branky a za dvě minuty z toho byl poslední gól utkání, o který se důrazem před brankovištěm postaral Vojtěch Polák. V závěru se dost faulovalo a sudí ještě stihl vyloučit celkem tři hráče. Zápas se jinak dohrál už v poklidu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): V první řadě jsme rádi, že máme tři body, na druhou stranu se zápas nevyvíjel úplně podle našich představ. Věděli jsme, že je soupeř oslabený, a tak jsme chtěli hru zjednodušit, což jsme si mnohokrát komplikovali. Výsledek je k soupeři krutý, ale bereme to jako rozjezd a přípravu na čtvrtek, kdy by nám dnešní výkon rozhodně nestačil, a musíme na tom zapracovat.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Boleslav nastoupila, dá se říct v nejsilnější sestavě a my jsme naopak po nějakém úspěšném splnění jednoho cíle být po základní části do dvanáctého místa o nějaké hráče přišli, ať už kvůli zájmu trenérů Áčka, nebo dospělých týmů z druhé ligy, nebo kvůli zranění. Takže naše sestava tady byla hodně okleštěná. Na druhou stranu se mohli ukázat hráči, kteří tolik prostoru v určitých herních situacích během sezony nedostávali. Co se čekalo od domácích, to se naplnilo. A my jsme nepochopitelně a lehkovážně hráli před vlastní brankou, kde se zápas vyvinul do tohoto debaklu, kdy jsme dostávali góly, které se nám prostě v těch důležitých chvílích sezony naštěstí dařilo nedostávat.