2:3
(0:1, 2:0, 0:2)

Souboj o třetí místo lépe zvládli junioři Brna

17.02.2022 / Daniel Lhotský

Ve druhém kole nadstavbové skupiny o play-off Extraligy juniorů vyzvala Dukla na svém ledě Kometu Brno. V přímém souboji o třetí místo ve skupině se utkaly týmy, které ještě nebodovaly. Jihlava bude muset na první body čekat dál, po dvou třetinách sice vedla 2:1, v poslední třetině ale o vedení přišla a nedokázala vyrovnat ani během hry bez brankáře. Svému soupeři nakonec podlehla 2:3
17.02.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Zeman, Vovsík, Sapík, Číhal, Kerber – Vyvial, Sojka, Pavelec – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Baťa, Zdarsa, Straka – Bačkovský
2

HC Kometa Brno

Schnattinger – Holemý, J. Sedláček, Němec, Fajmon, Svoboda, Ulbricht, Grauer – Meluzín, Bartes, I. Sedláček – Hrnčíř, Bělohlav, Harmim – Nesvadba, Otava, Boltvan – Horký
3
Branky a nahrávky: 33. Rauš, 39. Vyvial (Pavelec, Sojka) – 17. Bartes (Meluzin, Sedláček), 49. Bělohlav (Meluzin, Hrnčíř), 52. I. Sedláček (J. Sedláček, Meluzin). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Kreuzer, Polonyl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 48:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a snažily se strnout vedení. V úvodu měla několik dobrých šancí Dukla, dvě minuty hrála přesilovou hru, ze svého snažení ale vytěžit gól nedokázala. V 16. minutě mohli domácí jít do vedení, když se brankář Schnattinger srazil s jedním ze svých spoluhráčů, nikdo z hráčů Jihlavy se ale nedostal včas ke kotouči. O minutu později ovšem v obraně chybovala i Dukla a hosté trestali. K odraženému puku se jako první před Maláčem dostal Sebastian Bartes a svou bekhendovou střelou do horního rohu otevřel skóre zápasu.

Úvod druhé třetiny byl o něco opatrnější než v té první. Hra se přelévala ze strany na stranu a týmy především důsledně bránily. Ve 32. šla Dukla do oslabení, to ji ovšem nakonec mrzet nemuselo, protože ve středním pásmu dokázal vybojovat puk Adam Rauš, ujel všem obráncům Brna a zakončil po zemi mezi betony Schnattingera. V závěru třetiny šla Dukla do vedení, 68 sekund před koncem před brankou dostal Josef Vyvial přihrávku k tyči a uklidil puk do odkryté části branky.

Utkání definitivně rozhodla až třetí třetina. Ve 49. minutě využil nepřehledné situace před Maláčovou brankou Matěj Bělohlav a prudkou ranou mezi kruhy vyrovnal stav utkání. V 52. minutě šla Dukla do oslabení, které ji nakonec stálo body. Jan Sedláček nahodil puk od modré a těsně před brankou dokázal přesně tečovat Ivo Sedláček. Jihlava se snažila v závěru zápasu ještě zareagovat na třetí gól Komety, hodně jí ovšem zkomplikovala situaci dvě vyloučení v posledních pěti minutách zápasu. Domácí dvě minuty před koncem odvolali gólmana a zkusili ještě hru v šesti, žádný další gól už ale nepadl a Kometa tak vyhrála na ledě Jihlavy 3:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Jednoduché hodnocení. Byli jsme lepší, ale zároveň jsme byli hloupější a Kometa byla vyzrálejší. To rozhodlo o výsledku. Měli jsme více šancí i více střeleckých příležitostí, ale chyběla nám větší kvalita v zakončení. Naopak Kometa si zkušeně poradila se šancemi, které dostala. Z minima vytěžila maximum. Je to klišé, ale nevyhrál lepší tým. O tom sport prostě někdy je. Vzali jsme zápas jako poučení. Hrajeme třeba dobře, ale pak máme nějaký úsek hry, kdy uděláme nepochopitelnou hrubku před naší brankou a dostaneme gól. Sešly se prostě věci jako nekoncentrovanost, nekvalita a nedůraz v koncovce a na druhé straně jakési black-outy v obraně, které soupeř potrestal.