8:2
(1:1, 5:1, 2:0)

Oslabení junioři nestačili na Liberec

19.02.2022 / Ondřej Belák

Jihlavští junioři cestovali na led Frýdku-Místku v hodně okleštěné sestavě, bez obou produktivních hráčů Matouše Menšíka a Patrika Čermáka. Drželi se jen do první třetiny, když v páté minutě vyrovnal na 1:1 z přesilovky Štěpán Šabatka. Zkraje druhé části začal Liberec brankostroj, který se zastavil až na stavu 6:1, poté snížil Adam Sojka. Ve třetí části přidal Liberec ještě dvě branky a vyhrál tak 8:2.
19.02.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

Bílí Tygři Liberec

Král – Hampl, Kollert, Kovář, Hladík, Dvořák (A), Meisel – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda
8

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka
2
Branky a nahrávky: 1. Jansa (Jiruš), 21. Zajíček, 28. Jenčovský (Jiruš, Dvořák), 28. Leden (Kříž, Pavlík), 29. Jiruš (Zajíček, Hampl), 39. Nezbeda (Zajíček, Hampl), 51. Plos (Nezbeda, Měchura), 56. Jiruš (Jansa, Dvořák) – 8. Šabatka (Chvátal, Straka), 40. Sojka (Vyvial, Vovsík). Rozhodčí: Battěk, Glanz - Ganger, Dědek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 44:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2.

Průběh utkání

Severočeši do zápasu velice aktivně vstoupili a hned v první minutě se povedenou střelou zpoza kruhů prosadil Filip Jansa - 1:0. Hosté nicméně liberecký nápor postupně otupili a v přesilovce srovnali krok. Od modré se trefil Štěpán Šabatka. Po pasáži bez větších šancí se ve druhém dějství rozjel gólový festival. Liberečtí znovu slavili hned v úvodní minutě, brankáře Krejčího nadvakrát překonal pronikající Jakub Zajíček - 2:1.

Tygři utkání zlomili v polovině hrací doby, když vstřelili tři branky během necelé minuty a půl. Přesilovku zužitkoval přesnou tečí prudké Jirušovy přihrávky Mikuláš Jenčovský, k tyči pak z vrcholu kruhů zamířil Matěj Leden a Vojtěch Jiruš ještě v přečíslení těžil ze spolupráce se Zajíčkem - 5:1. Následovaly příležitosti na obou stranách, z nichž nejvýraznější měl Adam Rauš. Trestné střílení však proti Danielu Královi neproměnil. Těsně před přestávkou se přece jenom stihly oba týmy ještě prosadit. Ze smolného jihlavského vlastňáku byl přesilovkový gól Lukáše Nezbedy, Adam Sojka pak zužitkoval přečíslení tří na jednoho - 6:2.

Třetí část se už hrála za prakticky rozhodnutého skóre, domácí se s tím ale neuspokojili. Po krásné souhře uklidil puk za bezmocného brankáře Lukáš Plos - 7:2. Poslední střelecké slovo pak měl Vojtěch Jiruš, který se z levého kruhu trefil mezi betony a přidal třetí využitou přesilovku - 8:2.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „První dvacetiminutovka byla upracovaná, nebyli jsme produktivní. Ve druhé třetině jsme už šance proměnili a zápas jsme zlomili. Předvedli jsme mnohem lepší výkon, než minule s Boleslaví. Teď už se díváme dál, musíme se dobře připravit na další zápasy."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): „Byl to debakl. Když přimhouřím oči, tak pro nás může být příslib snad alespoň výkon v první třetině. Ve druhé části se nám to rozsypalo kvůli vlastní nezodpovědnosti. Je těžké vybrat někoho, kdo by si z našeho týmu za druhou třetinu zasloužil nějaký kredit. Proti takhle nabité liberecké sestavě si takové chyby nemůžeme dovolit. Ukázala se síla soupeře, ale rozhodně jsme tu měli odehrát důstojnější roli."