3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

Junioři zaskočili favorita a berou první body v nadstavbě

24.02.2022 / Daniel Lhotský

Čekání na první body v nadstavbě je u konce. Přestože Dukla šla do utkání proti Mladé Boleslavi jako outsider, odehrála velmi vyrovnané utkání a dokázala ho dotáhnout do úspěšného konce. Velký podíl na zisku bodů měl Jonáš Jungwirth, který v utkání dvakrát skóroval a připsal si jednu asistenci.

24.02.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Sapík, Vovsík, Číhal, Kerber, Zeman – Jungwirth, Rauš, Melenovský – Sojka, Vyvial, Pavelec – Báťa, Zdarsa, Straka – Bačkovský
3

BK Mladá Boleslav

Král – Vochvest, Křepelka, Hron, Jasečko, Moravec, Němec – Vlasák, Půček, Polák – Broš, Závora, Simon – Brouček, Plíšek, Václavík – Hrouda, Vyroubal
2
Branky a nahrávky: 39. Jungwirth (Melenovský, Vovsík), 49. Chvátal (Jungwirth, Sapík), 54. Jungwirth (Rauš) – 26. Křepelka (Vochvest, Polák), 60. Polák (Křepelka, Půček). Rozhodčí: Bejček, Kraval – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 97. Střely na branku: 20:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Do utkání lépe vstoupila domácí Dukla, která už v první minutě mohla skórovat, brankář Mladé Boleslavi měl plné ruce práce s akcemi Vyviala a Jungwirtha. První polovina úvodní třetiny patřila Dukle, ta ovšem nedokázala z herní převahy nic vytěžit. Postupem času se hra ovšem vyrovnala a do nadějných šancí se začali dostávat i hosté.

Na první gól si ale fanoušci museli počkat až do druhé třetiny. Ve 26. minutě hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, Karel Křepelka dostal přihrávku na modrou, odkud překonal brankáře Maláče. Hosté dlouho dokázali držet jednobrankové vedení, v závěru třetiny už ale Jihlava dokázala vyrovnat, když dokázala využít přesilovou hru, konkrétně Jonáš Jungwirth svou střelou z kruhu.

Zápas rozhodla až třetí třetina. Ve 47. minutě se do obrovské šance dostala Mladá Boleslav, jenže Maláč se dokázal na poslední chvíli přesunout a pokrýt zakončení svou výstrojí. Nevyužitá šance následně hosty hodně mrzela, protože o minutu později nadvakrát zakončoval Marek Chvátal, první pokus sice dokázal hostující Král vyřešit, na následné zakončení pod horní tyč už ale nedosáhl.

Jihlava poté nabídla hostům dokonce i krátkou přesilovou hru 5 na 3, těm se ale v přesilové hře nedařilo a příliš často na Maláče nestříleli. V 54. minutě přišel rozhodující moment celého zápasu. Jonáš Jungwirth vystřelil dříve, než branku vychýlil ze své pozice jeden z hostů a gól tak platil. Hosté se ještě snažili se zápasem něco udělat, gól na 3:2 ale přišel příliš pozdě, Vojtěch Polák se trefil pouhé čtyři vteřiny před koncem třetiny. Jihlava tak nakonec dokázala obrat favorita o body po výhře 3:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Spokojený jsem víceméně jen s výsledkem. Samozřejmě pro nás první body po dvou gólových přídělech a nezvládnutých zápasech to pro nás mělo ten bodový výsledek. Ale ta hra nebyla nic moc, Boleslav byla dvě třetiny taková lepší. Na pohled měli víc ze hry, i když na obou stranách si myslím nebylo moc kvality a té hokejovosti, ani moc těch dramatických akci před brankami. Myslím si, že jsme vydolovali maximum, co jsme mohli, závěr byl celkem pod kontrolou a solidně odehraný od kluků. Určitě není důvod létat někde v oblacích, na druhou stranu i v takových zápasech se hraje o tři body, které jsou pro nás zlaté.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie