2:10
(1:1, 0:5, 1:4)

Dukla odvetu nezvládla, od Liberce inkasovala desetkrát

03.03.2022 / Daniel Lhotský

Zatím nejhorší výsledek sezony zapsali svěřenci trenéra Broše ve čtvrtečním zápasu v nadstavbě proti Liberci. Herní převahu měli po celou dobu konání zápasu hosté, v první třetině ještě Dukla držela vyrovnané skóre, ve druhé a třetí třetině už gólově dominovali hosté a s sebou domů si se třemi body odvezli i výhru 10:2.
03.03.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (41. Pulda) – Chvátal, Šabatka, Sapík, Vovsík, Číhal, Kerber, Zeman – Vyvial, Sojka, Pavelec – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Báťa, Zdarsa, Straka
2

Bílí Tygři Liberec

Král – Hampl, Patzelt, Šedivý, Kollert, Dvořák, Hladík – Gajda, Jansa, Zajíček – Jiruš, Nezbeda, Měchura – Plos, Pavlík, Jenčovský – Leden, Kříž
10
Branky a nahrávky: 7. Pavelec (Chvátal, Sojka), 44. Báťa (Vyvial, Sojka) – 3. Patzelt (Hampl, Zajíček), 24. Zajíček (Nezbeda, Patzelt), 25. Jansa (Dvořák, Jiruš), 31. Měchura (Gajda, Nezbeda), 33. Šedivý (Gajda), 39. Měchura (Dvořák, Gajda), 46. Jenčovský (Hampl), 50. Hampl (Leden, Patzelt), 51. Jansa (Zajíček, Gajda), 60. Jansa (Jiruš, Šedivý). Rozhodčí: Čáp, Mejzlík – Thuma, Maňák. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:3. Diváci: 73. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:6, 2:6, 2:10.

Průběh utkání

První třetina nabídla ještě poměrně vyrovnaný hokej. Už ve třetí minutě padl úvodní gól zápasu, Filip Patzelt, když z kruhu nastřelil horní tyč, od které se ale se štěstím odrazil puk za brankovou čáru, a hosté šli do vedení. Podobně jako Liberci pak pomohla horní tyč domácí Dukle, v 7. minutě Jihlava trefila z kruhu tyč, od které se puk odrazil na volného Daniela Pavelce a ten ho dorazil za brankovou čáru. Ještě v první třetině mohl jít Liberec znovu do vedení, ve 12. minutě ovšem nedokázali využít velké šance v přečíslení 2 na 1.

Ve druhé třetině už začali vládnout zápasu Bílí Tygři. Ve 24. minutě využil střídání domácích Jakub Zajíček, dostal se do samostatného úniku a proměnil ho střelou k vyrážečce Maláče. O minutu později šla Dukla znova do oslabení a Liberec trestal. Filip Jansa zakončil přesně prudkou ranou z kruhu. Ve 31. minutě přidal Liberec už čtvrtý gól, v prostoru mezi kruhu přesně zamířil Adam Měchura. Ve 33. minutě se blýskl osobní akci Jakub Šedivý, když se kličkou zbavil všech obránců a z blízkosti trefil horní roh branky. Gólové představení ve druhé třetině zakončil Liberec ve 39. minutě zásluhou Jakuba Měchury, který se jako první dostal k odraženému puku a dorazil do prázdné.

Pro třetí třetinu se domácí trenéři rozhodli pro změnu, a tak místo Maláče šel do branky Pulda. Ve 44. minutě se domácím skutečně podařilo snížit vedení Liberce, Král pozdě zareagoval na střelu Šimona Báti a podruhé v zápase inkasoval. Liberec ovšem dokázal velmi rychle zareagovat, o tři minuty později úspěšně zakončil kombinaci Mikuláš Jenčovský. O chvíli později následovaly dva rychlé góly hostů, ve 49. a 50. minutě skórovali Jan Hampl a podruhé Filip Jansa. V závěru utkání už bylo jasné, že se nehraje o body, ale o desátý gól. Ten se nakonec podařilo hostům vstřelit, v 60. minutě Filip Jansa střelou z první dotáhl hattrick. Liberec nakonec zápas jasně ovládl 2:10.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (trenér HC Dukla Jihlava): Když jsme viděli soupisku Liberce a po minulém zápase, když jsme u nich dostali osmičku, tak jsme věděli, co nás čeká, a to se tak nějak potvrdilo. Soupeř měl tu kvalitu, hrál rychle, hrál i více koncentrovaný než u nich. Přesto jsme první třetinu hráli 1:1, ale věděli jsme, že pokud neudržíme nějaký ten level náš a individuální výkon každého z hráčů na maximu, tak nám hrozí průšvih. Což se potvrdilo. Pak jsme udělali několik zbytečných faulů, které vyplývaly z toho, že jsme prostě nestíhali, a už se to na nás valilo. Liberečtí chlapci, když jsem je viděl, tak je to pro mě jeden ze žhavých kandidátů na titul. Prostě nás tady rozebrali. Mrzí mě ten desátý gól, že jsme zase udělali zbytečný faul. Ten výsledek sice nevypadá skvěle, ale devítka by vypadala lépe než desítka.

Richard Lobo (trenér Bílí Tygři Liberec): První třetina byla z naší strany ospalá, Jihlava měla velmi dobrý pohyb. Ve druhé třetině jsme to nakopli a ten zápas jsme zvládli. Samozřejmě jsme za to rádi, dali jsme i dost gólů, o které se podělilo spoustu hráčů, což je pro nás do dalších zápasů super. Jsme rádi, že jsme to tu dnes zvládli.