3:2p
(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Junioři tři minuty před koncem sahali po třech bodech

05.03.2022 / Adéla Kvapilová

V sobotním odpoledni cestovali jihlavští junioři do Mladé Boleslavi. Na konci první třetiny poslal hosty do vedení Patrik Čermák. Na začátku druhé části vedli mladíci Dukly 2:0. Domácí ale nakonec potvrdili svoje kvality a srovnali stav. V prodloužení poté získali bonusový bod. Dukla podlehla svému soupeři 2:3 po prodloužení.
05.03.2022 16:30, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – D. Moravec, Němec, T. Moravec, Křepelka, Filip, Jasečko – Půček, Hradec, Vlasák, Simon (A), Závora (C), Polák, Vyroubal, Plíšek, Václavík, Hrouda, Brouček
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Melenoský. Straka, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Pavelec, Rauš, Čermák, Sojka
2
Branky a nahrávky: 26. Vlasák (Hradec, Křepelka), 58. Polák (D. Moravec, Němec), 62. Polák (Jasečko) – 19. Čermák (Vyvial), 23. Sojka (Zdarsa, Pavelec). Rozhodčí: Jechoutek, Jaroš – Svobodová, Dědek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Vstup do utkání byl z obou stran poměrně vlažný, postupem času se ale drželi více na puku domácí, kteří si dokázali vybudovat slibné šance. V sedmé minutě se mohli během přesilové hry dostat do vedení hosté, jenže početní převaha se jim vůbec nezdařila, a tak skóre zůstalo bezbrankové.

Stav se změnil až na úplném konci počáteční dvacetiminutovky. V čase 18:59 se v útočném pásmu nejlépe zorientoval Patrik Čermák, který střelou pod Stuchlíkovu lapačku otevřel skóre zápasu.

Na počátku prostřední části dohrávali Středočeši početní výhodu, avšak tu proměnit nedokázali a chvíli po jejím vypršení inkasovali. Běžela 23. minuta, když Šimon Zdarsa poslal puk přes osu na Adama Sojku, který nekompromisně trefil prázdnou část Stuchlíkovy klece. Bruslaři ale nezahazovali zbraně a necelé čtyři minuty poté se také zaradovali. Situaci před Maláčem nejlépe vyhodnotil Marek Vlasák, jenž svým pokusem z těsně blízkosti prostrčil kotouč pod betony jihlavského gólmana a snížil stav zápasu z pohledu Mladé Boleslavi na 1:2.

Začátek závěrečného dějství patřil znovu Bruslařům, kteří podnikali nebezpečné výpravy k Maláčovi. Jihlavský maskovaný muž působil klidně a veškeré boleslavské šance úspěšně kryl. Kouzlo jeho klece se Středočechům podařilo odčarovat až v 58. minutě, kdy se vyloučený Vojtěch Polák vrátil do hry a za pomoci Šimona Němce a Davida Moravce kličkou dopravil puk skrz Maláčovy betony až za brankovou čáru. Základní hrací doba skončila za stavu 2:2 a zápas pokračoval v prodloužení.

Hned v úvodu nastavené pětiminutovky mohl rozhodnout Matouš Menšík, který pálil od pravého kruhu. Radost nakonec vypukla v polovině 62. minuty na opačné straně. Po přihrávce Sebastiana Jasečka se puku chopil Vojtěch Polák, který v souboji jeden na jednoho přetlačil hostujícího obránce a střelou mířenou mezi betony rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi 3:2. Bruslaři tak ze zápasu po převratu berou dva body a upevňují si první místo ve skupině.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Výsledkově to bylo vyrovnané utkání, těžké fyzicky z obou stran. Jsem rád, že jsme se za stavu 0:2 dokázali dostat zpět do hry, pak jsme byli lepší, tlačili jsme soupeře a bylo otázkou času, kdy dáme branku. Zvládli jsme to a jsem moc rád, že jsme dva body vyválčili. Gratulace všem hráčům za práci, kterou předvedli na ledě.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme velmi solidní zápas, dobře jsme bruslili. Věděli jsme, že Boleslav je bruslivý mančaft, který hraje hodně na bránu a dokáže si vytvořit velký tlak. Připravili jsme se na to a celkem jsme to zvládli. V závěru jsme udělali dvě chyby, které soupeř potrestal. Výsledkově jsme zápas nezvládli, herně jsme ale spokojeni.