1:4
(1:2, 0:1, 0:1)

Dukla nestačila na Kometu a podlehla jí 1:4

08.03.2022 / Andrea Nováková

V nadstavbě se Dukla s Kometou potkala už potřetí. Ale ani na třetí pokus se Jihlavě nepodařilo zvítězit a podlehla Brnu 4:1. Skóre otevřeli v šesté minutě hosté, ale o pár minut později vyrovnal Marek Melenovský, který byl jediným střelcem Dukly. Brno poté přidalo ještě tři branky a odváží si z Vysočiny tři body.
08.03.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Chvátal, Šabatka, Sapík (A), Vovsík, Číhal, Kerber, Zeman -Vyvial (C), Pavelec, Sojka – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Straka, Báťa, Zdarsa
1

HC Kometa Brno

Schnattinger – Holemý, Sedláček (C), Němec, Svoboda, Řehák, Ulbricht, Grauer – Pigl, Malý (A), Šalé – Harmim, Bartes (A), Boltvan – Horký, Bělohlav, Hrnčíř – Nesvadba
4
Branky a nahrávky: 7. Melenovský (Číhal, Vovsík) – 4. Boltvan (Harmim, Bartes), 19. Pigl (Sedláček, Malý), 25. Pigl (Malý, Šalé), 59. Šalé. Rozhodčí: Kohoutek, Mejzlík – Polák, Komínek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

V úvodní třetině jsme se dočkali gólu hned ve čtvrté minutě, když se za Kometu prosadil Adam Boltvan, který přesně trefil odkrytou branku a hosté rázem vedli 1:0. Vedení hostů však netrvalo příliš dlouho. Když na trestnou lavici zavítal Harmim, který vyfasoval dvě minuty za podrážení, tak přišla odpověď domácí Dukly. Zásluhou Marka Melenovského, který puk dorážel za záda hostujícího Schnattingera, Jihlava vyrovnala na 1:1. Poté jsme mohli vidět vyrovnaný hokej na obou stranách. V 18. minutě si šel na trestnou sednout domácí Zdarsa za krosček. Tuto početní výhodu Brno zužitkovalo a dostalo se opět do vedení, když se nejlépe v předbrankovém prostoru zorientoval Martin Pigl.

Časomíra ukazovala čas 24:22, když se za Kometu opět trefil Martin Pigl a navýšil vedení hostů na 3:1. Krátce po tomto gólu byl odpískán faul na straně domácí Dukly a Brno si zahrálo další přesilovku, kterou však nevyužilo. Jihlava si také dokázala vytvořit slibné šance. Po vyloučení Sojky nastřelil hostující Jakub Malý tyčku Maláčovy branky. Toto byla největší šance, kterou Kometa v přesilovce měla. Ke konci třetiny byla aktivnější Jihlava, která nepouštěla Brno do větších šancí.

Ve 46. minutě se po střela Patrika Zemana rozezvonila tyčka Schnattingerovy branky. Puk se snažil ještě do brány dorazit Jonáš Jungwirth, ale bohužel pro domácí se mu to nepovedlo. O pár minut později přišlo vyloučení na domácí straně. Dukla si v oslabení vedla skvěla a Kometu nepouštěla do větších šancí. Největší šanci měl v oslabení Josef Vyvial, který se vydal sám na hostující gólmana, ale ten ho úspěšně vychytal. Jihlava v 58. minutě odvolala brankáře Filipa Maláče a zkusila to v šesti hráčích v poli. Na modré čáře se dostal k puku Eduard Šalé, který ho dopravil až do prázdné brány a upravil výsledek na 4:1 pro hosty z Brna.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava):Myslím si, že ani jeden tým neodehrál zápas na svým maximálním levelu. My jsme prohráli kvůli menší kvalitě přihrávek a zakončení. Tento zápas se mi těžko hodnotí. Místo abychom zkoušeli nějaké zadovky, díky které jsme dostali čtvrtý gól, tak bychom měli pracovat na elementárních věcech abychom si přihráli včas, přesně a prudce.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno):My jsme rádi za tři body protože v tabulce se určitě budou hodit. Dnes to bylo z naší strany lepší do defenzivy než do ofenzivy. Jeden gól jsme dostali a čtyři góly jsme sice dali, ale v některých pasážích jsme byli pasivní. Tam soupeř neříkám, že měl navrch ale byl hodně aktivní a my jsme jen čekali co nám provedou. Ale naštěstí se kotoučů do brankoviště dostalo minimum, takže pak neměli moc šancí, aby skórovali. My jsme využili přesilovou hru což taky týmu pomůže.