2:4
(0:2, 1:0, 1:2)

Dukla v nadstavbě podlehla Boleslavi už potřetí, tentokrát 2:4

12.03.2022 / Andrea Nováková

Další kolo nadstavbové části sehrála Dukla s Mladou Boleslaví. Skóre zápasu otevřeli hosté hned ve druhé minutě zápasu. Další branku přidali Bruslaři o necelé čtyři minuty později. Jihlava dokázala snížit v pětiminutové přesilové hře, když se prosadil Lukáš Číhal. Ve třetí třetině přidala Boleslav další branku, na kterou dokázal rychle odpovědět Adam Sojka. Dukla ještě zkusila odvolat Filipa Maláče, ale na tuto akci Jihlavy odpověděla Boleslav dalším gólem. Středočeši si za výhru 4:2 odváží tři body do Mladé Boleslavi.
12.03.2022 12:30, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Sapík (A), Vovsík, Číhal, Kerber – Vyvial (C), Sojka, Pavelec – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Straka, Báťa, Zdarsa – Nevšímal, Bačovský
2

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Rajgl, Jasečko, Hrouda, Křepelka, Moravec – Simon (A), Závora (C), Polák – Vyroubal, Půček (A), Vlasák – Brouček, Plíšek, Václavík – Hamršmíd, Hruška, Hašlar
4
Branky a nahrávky: 23. Číhal (Sojka, Vovsík), 52. Sojka (Báťa, Vovsík) – 2. Plíšek (Jasečko, Brouček), 6. Hamršmíd (Hruška, Hašlar), 51. Plíšek (Vlasák), 58. Simon (Jasečko). Rozhodčí: Hejduk, Micka – Šimánek, Hlinka. Vyloučení: 6:6, navíc Vovsík (JIH) 5 + do konce utkání - Polák, Vyroubal (oba MBL) 5 + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Hned v druhé minutě zápasu jsme se dočkali prvního gólu, když se za hostující tým přesně trefil Jindřich Plíšek. Při svém samostatném úniku byl faulován Marek Vlasák. Za tento faul si šel sednout na dvě minuta za podrážení Lukáš Číhal. Zbývalo pouze šest vteřin do konce jihlavského oslabení, když se prosadil Jan Hamršmíd a tímto gólem v početní výhodě poslal Mladou Boleslav do vedení 2:0. Jihlavě se po druhé inkasované brance příliš nedařilo a nedokázala si vytvořit gólové šance. Pak přišlo další vyloučení na domácí straně. Vyvial se při oslabení ocitl sám v dobré příležitosti, ale promáchl. Tuto početní výhodu hostů Dukla ubránila skvěle. I Jihlava si zahrála přesilovku. V té si šance vytvořila, ale žádnou svou příležitost nedokázala využít.

V úvodu druhé třetiny byl za napadaní na 5 minut plus do konce utkání vyloučen hostující Vojtěch Polák. Trest za svého spoluhráče šel odpykat Jan Hamršmíd a Dukla tak hrála pětiminutovou přesilovku. V této dlouhé početní výhodě dokázala Jihlava vstřelit jednu branku zásluhou Lukáše Číhala, který od modré propálil hostujícího gólmana a snížil na 1:2. Domácí si ještě dokázali vytvořit šance, které však brankou neskončily. Chvíli poté, co skončilo pětiminutové oslabení, šli hosté zase do čtyřech, když byl vyloučen za podrážení Sebastian Jasečko. Hru ve čtyřech Boleslav zvládla ubránit a nedovolila Jihlavě vyrovnat. Ve 33. minutě měli Bruslaři blízko k třetí brance, když se po střele hostujícího hráče odrazil puk a dlouho se motal kolem brankové čáry.

Ve třetí dvacetiminutovce se na obou stranách hodně vylučovalo. Na vyloučení to bylo ve třetí třetině 5:4 pro Boleslav. Ani jeden z týmů nedokázal tyto početní výhody využít. Naopak Boleslav se dokázala trefit ve vlastním oslabení. V čase 50:57 dával svůj druhů gól v tomto utkání Jindřich Plíšek. Dukla dokázala rychle odpovědět na Plíškovu branku, když se za Jihlavu prosadil Adam Sojka. Jihlavský trenér odvolal gólmana Maláče a Dukla to zkoušela v šesti hráčích. Risk bez brankáře se domácím příliš nevyplatil. K puku se dostal Michal Simon, který poslal puk do prázdné brány a upravil výsledek na konečných 4:2 pro hostující Boleslav.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Úplně nejsem spokojený s přístupem. Hrajeme domácí zápas, přijede k nám Boleslav a my ze sebe nedostaneme maximum. Nepřiblížili jsme se k levelu, který musíme hrát abychom s nejlepšími týmy drželi krok. Jsem zklamaný, že nejsem schopný z kluků dostat to, co by obnášelo, abychom mohli pomýšlet na výhry v těchto zápasech.

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Nehráli jsme špatně. Jeli jsme sem s posláním, že jsme chtěli tři body abychom měli jasný play-off. To se splnilo a za to jsme rádi.