5:3
(1:2, 0:1, 4:0)

Juniorům Dukly nevyšla poslední třetina

17.03.2022 / Martin Rambousek

Ve čtvrtek 17. března cestovali junioři Dukly do Brna, ke svému předposlednímu zápasu sezony. Mladíci Dukly se v průběhu zápasu dostali do vedení a když ve 26. minutě Jonáš Jungwirth zvyšoval na 3:1 vypadalo to s jihlavskými barvami výborně. Poslední dvacetiminutovka se ale hostím vůbec nepovedla, domácí během tří minut otočili vývoj zápasu na svou stranu. Dukla nakonec podlehla svému soupeři 3:5.
17.03.2022 16:30, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Kometa Brno

Schnattinger – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Bělohlav, Malý (C), Pigl, Rakus, Boltvan, Harmim
5

HC Dukla Jihlava

Pulda – Kerber, Sapík (A), Zeman, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka
3
Branky a nahrávky: 16. Šalé (Pigl, Malý), 42. Meluzín (Šalé, Fajmon), 43. Meluzín (Šalé), 45. Meluzín (Malý, Fajmon), 50. Malý (Šalé, Meluzín) – 3. Kerber (Jungwirth), 18. Vyvial (Melenovský, Kerber), 26. Jungwirth. Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Kráľ, Viskot. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 131. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3.

Průběh utkání

Juniorka Brna vstoupila do velmi důležitého utkání aktivně. Pár minut od úvodního buly mohl první gól vsítit Erik Meluzín, jenže jeho rána z pravého kruhu rozezvonila pouze bližší tyč. Nepřijemný moment pro domácí přišel pár sekund po Meluzínově šanci, když Jihlava vstřelila první branku. Michal Kerber měl hodně prostoru na útočné modré čáře, odkud kotouč poslal k levé tyči mimo dosah brněnského Schnattingera – 0:1. Kometa se snažila rychle srovnat, jenže útok dvou proti jednomu po střele Malého vyrovnávací brankou neskončil.

Vyrovnání přišlo ke konci šestnácté minuty. Eduard Šalé ukázal své individuální dovednosti, když si nejprve udělal rychlou kličku, kterou se dostal za obránce, a následně puk poslal nad beton Puldy – 1:1. Nicméně srovnaný stav nevydržel dlouho. Jihlava dvě minuty po Šalého trefě opět vedla, když Josef Vyvial po útočném výpadu propálil domácího brankáře – 1:2.

Kometa chtěla ve druhé třetině srovnat, ale síť rozvlnila opět hostující Jihlava, když potrestal nedůraz domácích na brankovišti Jonáš Jungwirth1:3. Kometě se ve zbytku třetiny nedařilo tvořit větší gólové možnosti, zatímco Jihlava mohla navýšit hned dvakrát. Michael Schnattinger pokryl jak střelu z první mezi kruhy od Melenovského, tak pokus Nevšímala z vrcholu brankoviště. Ke konci prostředního dějství mohl vsítit gól do šatny Eduard Šalé, který ovšem ránu kapitána Malého za Puldova záda nedorazil. Brňané tak prohrávali po před závěrečnou třetinou o dva góly.

Do třetí třetiny nastoupil na domácí straně nový tým. Rychlejší, silnější a především produktivní. Kýžená branka se dostavila hned minutu po úvodím buly. Domácí dostali početní výhodu. Erik Meluzín zvládl dorazit po nahození Fajmona odražený puk v kleče, čímž vykřesal naději pro svůj celek – 2:3. Junioři chytli útočnou slinu a nanedlouho po kontaktní brance srovnali opět v přesilová hře. Šalé nabil na pravý kruh Eriku Meluzínovi, který propálil bezmocného Puldu podruhé v krátkém časovém sledu a vyrovnal průběh zápasu – 3:3. Fantastický obrat dokonal Erik Meluzín, jenž neskutečně zkompletoval hattrick během tří minut – 4:3.

Domácí navíc odskočili na rozdíl dvou branek, když puk pod horní tyč poslal v padesáté minutě Jakub Malý5:3. Závěr utkání ještě okořenila bitka mezi dorostence Bělohlavem a jihlavský Číhalem, kteří za potyčku obdrželi pětiminutové tresty, a k tomu navíc obdrželi tresty do konce utkání.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (Dukla Jihlava): Utkání se mi nehodnotí vůbec lehce. Dvě třetiny hráči plnili předzápasové pokyny a na výsledku to bylo znát. Ve třetím dějství se nám však hra rozpadla od prvního střídání, hráli jsme hrozně pasivně. Čeká nás před další sezonou spousta práce, takhle dobře rozehrané zápasy zkrátka nemůžeme prohrávat.