2:10
(2:1, 0:6, 0:3)

Poslední zápas sezony se Dukle nevydařil, Tygrům podlehla 2:10

19.03.2022 / Andrea Nováková

Pro Duklu byl tento zápas poslední v sezoně. Bohužel pro svěřence Michala Broše to nebylo vítězné utkání. Jihlava se v první třetině dostala do vedení 2:0, když se prosadili Šimon Báťa a Adam Rauš, ale byly to jediné branky, které Dukla vstřelila. Liberci se podařilo ovládnout druhou třetinu 6:0 a odskočili na rozdíl pěti branek. Ve třetí dvacetiminutovce ještě Tygři přidali tři góly a pod Ještěd si z Jihlavy odváží tři body za vítězství 10:2.
19.03.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Číhal, Vovsík, Sapík (A), Kerber – Pavelec, Sojka, Vyvial (C) – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Nevšímal, Zdarsa, Straka – Bačkovský, Báťa
2

Bílí Tygři Liberec

Vopravil – Hampl, Kovář, Šedivý, Hladík, Starý, Kollert – Jansa, Měchura (A), Zajíček – Jiruš, Nezbeda (C), Plos – Gajda, Jenčovský, Cikhart – Kříž, Leden
10
Branky a nahrávky: 6. Báťa (Nevšímal, Chvátal), 13. Rauš (Jungwirth, Báťa) – 19. Jansa (Hampl, Plos), 25. Jansa (Hampl, Jiruš), 26. Gajda (Šedivý), 31. Starý (Jiruš, Hampl), 33. Jansa (Leden), 39. Zajíček (Šedivý, Gajda), 40. Jiruš (Jansa, Šedivý), 48. Šedivý (Zajíček), 52. Měchura (Jansa, Zajíček), 59. Jansa (Zajíček, Starý). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Polák, Kubíček. Vyloučení: 3:7, navíc Kerber (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 88. Střely na branku: 31:69. Průběh utkání: 2:0, 2:10.

Průběh utkání

Úvod první třetiny byl opatrný a ani jeden z týmů si nevytvářel příliš velké šance. Až v šesté minutě se po přihrávce Jana Nevšímala zpoza branky prosadil domácí Šimon Báťa a Jihlava vedla 1:0. Liberec byl blízko vyrovnání, když se puk po střele jednoho z Tygrů dostal až k brankové čáře, kde tuto šanci musel hasit domácí hráč, který puk odstřelil pryč. V 13. minutě si Dukla zahrála první přesilovou hru tohoto zápasu, kterou také využila. Jonáš Jungwirth našel před brankou Adama Rauše, který poslal červenožluté do dvoubrankového vedení. Liberec si také zahrál přesilovku, když se Jihlava provinila za příliš mnoho hráčů na ledě. Tygři svou početní výhodu nezužitkovali, ale to je nemuselo mrzet, protože půl minuty po vypršení trestu se za hosty prosadil Filip Jansa, který ztečoval puk za záda Filipa Maláče.

Druhou třetinu jasně ovládl Liberec, když dokázal ve druhé dvacetiminutovce nasázet šest branek. V úvodu třetiny měl velkou šanci Jonáš Jungwirth, který trefil pouze tyčku Vopravilovy branky. Po vyloučení Bačkovského za faul kolenem si Tygři zahráli přesilovku a tu tentokrát využili, když se z prostoru kruhů prosadil Filip Jansa, který tímto gólem srovnal na 2:2. O pár vteřin později si šel na trestnou sednout hostující Nezbeda. Tato početní výhoda domácích neskončila pro Duklu příliš dobře. Petr Gajda na modré obral o puk domácího hráče a jel sám na Maláče. Domácí gólman dokázal první střelu Gajdy vyrazit, ale na dorážku už nestačil. V 31. minutě se prosadil opět Liberec, když se z prostoru kruhů trefil Adam Starý. O pár minut později přišla další branka Severočechů a už třetí gól Filipa Jansi, který navyšoval na 5:2 pro hosty. Michal Kerber byl v 37. minutě vyloučen na 5 minut plus do konce utkání za úder hlavou. Tygři v této početní výhodě skórovali dvakrát. Nejdříve se po teči prosadil Jakub Zajíček a o necelé dvě minuty později zakončil přesně Vojtěch Jiruš. Liberec odcházel do kabin s náskokem pěti branek.

Třetí třetina se vzhledem k vysokému náskoku hostů už víceméně dohrávala. Ve 48. minutě navýšil náskok Tygrů Jakub Šedivý, který přesně trefil mezírku mezi betony Filipa Maláče. Velkou šanci měl na své hokejce Josef Vyvial, když jel sám na brankáře hostí, ten svým betonem zastavil puk na brankové čáře a nedovolil domácím skórovat. Zbývalo osm minut do konce zápasu, když do odkryté branky vsítil další gól Liberce Adam Měchura. Jihlava pak hrála čtyřminutovou přesilovku, ve které si dokázala vytvořit slibné šance, ale ani jedna z příležitostí neprošla přes Vopravila. Ke konci zápasu měla Dukla další přesilovou hru, ale v té inkasovala branku z hole Filipa Jansi, pro kterého to byl čtvrtý gól v tomto zápase. Liberec porazil Jihlavu 10:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava):Do zápasu jsme vstupovali s touhou udělat si poslední zápas sezony úspěšný a pozitivní. První třetina naplňovala naše představy. Škoda, že jsme dostali gól dvě minuty před koncem z ojedinělé akce soupeře, kterou jsme nepohlídali. Pořád jsme se skórem 2:1 nastupovali do druhé třetiny, ale Liberec projevil svoji kvalitu. Mně se líbilo, že i přestože pro ně o moc nešlo a sezona pro ně byla rozhodnutá v téhle fázi stejně jako pro nás, přistoupili k tomu disciplinovaně. Pro mě je to favorit číslo jedna na vítězství v extralize. Už poněkolikáté jsme s nimi prohráli. Pro nás je to doufám dobrá lekce a teď jsme si dali za cíl se poučit a do následující sezony i po konfrontacích s top týmy jako byli dnes Tygři budeme silnější pro příští sezonu.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec):První třetina z naší strany nebyla úplně ideální. Od druhé třetiny se to zlepšilo. My jsme to pokaždé s nimi měli takto, že první třetinu to nebylo úplně ono a ve druhé třetině jsme klasicky přidali. Dopadlo to, jak to dopadlo. Trošku jsme jim asi ten závěr znepříjemnili. Nás čeká v úterý play-off a už se na to musíme připravovat.