1:3
(1:0, 0:1, 0:2)

Dukla má mečbol po výhře na ledě Přerova!

14.03.2022 / Daniel Doležal

Třetí zápas čtvrtfinálového boje se odehrál na ledě Přerova. Ačkoliv šli domácí ihned ve druhé minutě do vedení, následně Maksim Zhukov zavřel svojí klec. Ve druhé třetině Filip Dundáček ve vlastním oslabení vyrovnal, ze začátku třetí třetiny navýšil Filip Seman na 2:1 a v poslední minutě zpečetil výhru Tomáš Čachotský do prázdné branky.
Foto: Jan Gebauer / HC ZUBR Přerov
14.03.2022 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Kubeš, Kudělka, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík, Dluhoš – Jakub Svoboda, Kratochvil, Jan Svoboda – Doležal, Süss, Goiš – Král, Pechanec, Herman – Matěj Svoboda, Dvořák, Sebera
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Valenta, Dundáček – Čachotský, Skořepa, Havránek – Harkabus, Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák
3
Branky a nahrávky: 2. Dvořák (Sebera, Matěj Svoboda) – 34. Dundáček (Havránek, Mareš), 43. Seman (Bilčík, Čachotský), 60. Čachotský (Skořepa, Zhukov). Rozhodčí: Cabák, Květoň – Maštalíř, Kráľ. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1942. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Pro Zubry začalo utkání za bouřlivé atmosféry přímo skvěle. Filip Dvořák se parádně protáhl po pravém křídle mezi dvěma beky a neméně parádně pak bekhendovou stahovačkou přelstil Zhukova. Druhý útok mohl vzápětí zvyšovat, stejně tak měl ale šanci uspět Harkabus. Přerovu se poté nedařilo v přesilovce, v jejím závěru si ale Kudělka vylákal Zhukova zcela ven z branky, jenže ke druhé brance MEO nedovedl. Velmi dobrou hrou se k ní nedostal ani jiný z Hanáků, a tak se šlo do šaten za tenkého vedení domácích 1:0.

Do poloviny druhé třetiny měla mírně víc ze hry Jihlava, gólovky se nabídly například Skořepovi či Kowalczykovi. Klimeš byl ale, jak je jeho zvykem, skvělý. Zubři si pak též zahráli v početních výhodách, ty je ale nakonec stály vedení. Ve 34. minutě totiž špatně dobruslili do obranné třetiny a nechali volného Filipa Dundáčka, který po Havránkově křížném pasu pálil z prvního doteku. Znovu velmi vyrovnaný zápas tak po dvou třetinách nesl skóre 1:1.

Přerov nevyužil další svoji přesilovku a Jihlava ve 43. minutě otočila skóre. Za signalizované výhody střílel Bilčík a následně byl na brankovišti na dorážce úspěšný Filip Seman. Jihlava se poté začala věnovat tvrdé defenzívní práci, kterou si také svědomitě plnila, a Zubři se do mnoha šancí nedostávali. Hosté jim nepustili ani centimetr ledu a namísto srovnání tak v závěru přišla jihlavská pojistka do prázdné brány Tomášem Čachotským.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Zápas byl hodně podobný těm předcházejícím. Sice to vypadalo, že po první vstřelené brance by to mohlo být jinak. Ale bylo to zase velice vyrovnané, šance měly oba týmy a znovu skvěle zachytali oba gólmani. Bojovali jsme až do poslední chvíle, včetně dlouhé power-play. Štěstí stálo na straně soupeře. Při dorážkách nám chybělo, abychom vyrovnali. V úterý je další utkání. Budeme bojovat, abychom sérii prodloužili.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Vezmu to od konce. Jsme velmi rádi, že se nám konečně podařilo vstřelit víc než jeden gól a vůbec se prosadit v šedesáti minutách. Na začátku zápasu jsme to špatně vyhodnotili na útočné modré čáře a potom byl souboj, kde se soupeř dobře dostal a proměnil to. Zápasy jsou hodně podobné a přesilovkami si nepomáhá ani jeden tým, na druhou stranu nám ale vyšlo oslabení, ve kterém jsme srovnali na 1:1. Potom nám vyšel vstup do třetí třetiny, kdy jsme tam byli první na dorážce a dokázali jsme se dostat do vedení. Pak už dal Přerov od desáté minuty třetí třetiny všechno do útoku, takže tam jsme byli rádi za každé dostání puku ven z našeho pásma. Kluky musíme pochválit za obětavost a za bojovnost, nechali tam všichni všechno. Kýžený druhý bod máme a to je to nejdůležitější.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie