1:3
(1:0, 0:3, 0:0)

Liberec poráží Jihlavu i ve druhém čtvrtfinálovém souboji

17.03.2022 / Milan Horák

Dukle se podařil vstup do utkání. V 10. minutě otevřel skóre parádičkou a la Granlund Hynek Peš. Hosté však přidali na obrátkách, ve druhé třetině nasázeli Dukle tři branky a vítězství si již v závěru pohlídali.
17.03.2022 13:00, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Ošmera, Löffler, Matějíček, Jeletz, Topol, Vandas – Modl, Váňa, Klapica – Peš, Coufal, Habermann – Vojáček, Chlubna, Jungwirth – Kudrna, Veselský
1

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček, Ficenc – Hrabčák, Pekař, Fiala – Pérez, Vološín, Špilka – Jansa, Jobek, Janata – Prokůpek
3
Branky a nahrávky: 10. Peš (Coufal, Matějíček) – 22. Špilka (Fiala), 24. Špilka (Pekař), 34. Janata (Pérez). Rozhodčí: Skopal – Kalina, Kopecký. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 50:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Do začátku utkání vlítli domácí po středeční prohře velmi dobře. Ihned zkraje utkání mohla Dukla odskočit minimálně o dvě, tři branky. To se však nestalo, neboť Hambálek předváděl fantastické výkony. Avšak v 10. minutě mohli diváci v CZ LOKO Aréně vidět parádní akci v podání Hynka Peše, který si za brankou Liberce nabral kotouč na lopatu a spíše takovým florbalovým kouskem překonal Hambálka, když mu kotouč pověsil zpoza jeho klece přesně do šibenice. Do konce třetiny se již stav neměnil a domácí šli do kabin jako spokojenější celek.

Ve druhé třetině se hosté dostali zpět do hry, neboť ve 22. minutě překonal Černého v přesilovce Vasyl Špilka a bylo srovnáno. Neuběhly ani dvě minuty a Tygři se radovali znova. Byl to opět Vasyl Špilka, který dostal nalito na mezikruží a pouze nastavil hůl tak, aby kotouč pouze změnil směr do protipohybu Černého - 1:2. Po dalších deseti minutách se opět radovali hosté a utkání bylo naklopeno na jejich stranu. Radek Janata se dostal k dorážce po střele Péreze a jeho zásluhou vedl Liberec již o dvě branky.

Ve třetí části měli domácí nespočet šancí, ve kterých mohli zápas alespoň dostat do prodloužení. O tom také vypovídá počet střel 50:36. Dukla ale nenašla recept na Hambálka ani v početní výhodě šest na čtyři ke konci zápasu, kdy to domácí již museli zkusit bez gólmana. Skóre se již neměnilo a Liberec ukořistil druhou výhru ve čtvrtfinálové sérii.