7:3
(1:2, 6:1)

Sedmáci v rámci DTS postoupili do republikového finále

06.04.2022 / Jaroslav Wollmann

Po postupu ze základní skupiny a skvělému vstupu do play-off vítězstvím 9:3 nad Vítkovicemi zvládli jihlavští mladíci také semifinálovou bitvu, kdy ve středu 6. dubna v Liberci vyprovodili MOTOR České Budějovice výhrou v poměru 7:3 a zajistili si tak postup do FINÁLE proti Bílým tygrům Liberec. Tři body za gól a dvě asistence si v zápase připsal Štěpán Amcha.
06.04.2022, DTS U13 - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Holý (21. Morava) - Piskač, Choutka, Jurný, Pekař, Pospíšil - Stupka, Staněk, Hájek - Lexa, Teml, Klíma - Nevšímal, Barda, Amcha
7

Banes Motor České Budějovice

3
Branky a asistence Jihlavy: Hájek (Stupka), Klíma (Lexa), Teml (Amcha, Piskač), Staněk, Amcha (Klíma), Teml (Amcha), Barda.

Ohlasy trenérů

Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): „V úvodu utkání po individuálních chybách v 5. minutě vedl soupeř již 2:0 a utkání se nevyvíjelo příliš lichotivě, přičemž po konci úvodní dvacetiminutovky bylo skóre 1:2. Ve druhé části přepnuli hráči na vyšší rychlostní stupeň a předvedli neskutečný obrat a tuto část hry vyhráli 6:1 a celkově tak poměrem 7:3 a zaslouženě postoupili do republikového finále proti Liberci, který v druhém semifinále porazil 4:0 výběr Pilsen Wolwes.”