5:0
(3:0, 2:0)

Finálovou bitvu sedmáků o mistra ČR vyhrál Liberec, Dukla je stříbrná

06.04.2022 / Jaroslav Wollmann

V úvodu utkání hýřili Bílí tygři aktivitou a zaslouženě se ujali vedení 3:0. V druhé části se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách, bohužel jako ve všech vzájemných zápasech sezony byl brankář Liberce excelentní, jeho spoluhráči přidali další dvě branky a vyhráli titul republikového šampiona ČR v celoroční soutěži DTS a jihlavští mladíci získali skvělé druhé místo.
06.04.2022, DTS U13 - 0. kolo

Bílí Tygři Liberec

5

HC Dukla Jihlava

Holý (21. Morava) - Piskač, Choutka, Jurný, Pekař, Pospíšil - Stupka, Staněk, Hájek - Lexa, Teml, Klíma - Nevšímal, Barda, Amcha
0
Branky a asistence Jihlavy: Nikdo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): „Liberec je výborný soupeř, se kterým jsme v sezoně bohužel dvakrát prohráli - poprvé 3:6, ač jsme v tomto utkání byli lepším týmem, podruhé 1:3, kdy utkání bylo vyrovnané či si dovolím tvrdit, že jsme herně měli mírně navrh, čili kluci měli velikou motivaci vrátit domácím tyto dvě smolné porážky. Ovšem finálové utkání nám nevyšlo dle představ, soupeř hrál aktivně a byl prvních dvacet minut jasně lepším týmem. V druhé části již byla hra vyrovnaná, nicméně rozdíl v zakončení a zejména ve hře v předbrankovém prostoru byl znatelný a soupeř naprosto zaslouženě vyhrál! Pro nás je ovšem druhé místo v této neskutečně kvalitní soutěži naprosto skvělým úspěchem a klukům gratuluji a zároveň jim děkuji za skvělou sezónu !!! Byla radost ke trénovat.”