3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Dukla zvládla zápas proti Kolínu a vybojovala potřebné tři body!

10.10.2022 / Tomáš Lysý

První ze série tří „domácích“ zápasů v Jindřichově Hradci začal pro Duklu smolně, když se Kolín ujal v desáté minutě vedení. O tři a půl minuty později však v přesilovce zlomil gólové prokletí kapitán Josef Skořepa. Zatímco doposud se Jihlavě přesilovky nedařily a v celém průběhu soutěže využila jen dvě, také druhá jihlavská trefa padla v početní výhodě. O gól se zasloužil Tomáš Harkabus, ovšem ve třicáté minutě srovnal zkušený Petr Koukal. Důležitým třem bodům ve vyrovnané tabulce se červenožlutí přiblížili deset minut před koncem trefou Patrika Miškáře po výborné práci Harkabuse. I díky dobrým zákrokům Berana zvládli červenožlutí koncovku zápasu a berou plný bodový zisk - 3:2.
10.10.2022 17:30, Chance Liga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Kachyňa, Dvořák, Haman, Jáchym, Kočí, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Fronk – Cachnín, Handl, Brož
3

SC Marimex Kolín

Soukup – Koštoval, Kolmann (A), Naar, Niko, Aubrecht, Pelda, Havlíček – Dlouhý, Koukal (C), Král (A) – Sklenář, Nedvídek, Moravec – Síla, Morong, Ouřada – Jankovský, Matějček, Lang
2
Branky a nahrávky: 13. Skořepa, 24. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 49. Miškář (Harkabus) – 10. Moravec (Kolmann, Nedvídek), 30. Koukal (Sklenář, Král). Rozhodčí: Květoň, Koziol – Horažďovský, Polák. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 525. Střely na branku: 34:27. Zblokované střely: 11:8. Vhazování: 36:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté, kteří před tímto utkáním prohráli třikrát v řadě, vstoupili do zápasu proti Kolínu velmi aktivně. Cachnín z pravé strany střelou na bližší tyč gólmana nepřekvapil, po konci přesilovky se prezentoval hezkou souhrou druhý útok, leč Beránek z kruhů trefil jen brankáře. Branka naopak padla na druhé straně. Po rychlém výpadu přenechal Kolmann puk na ose hřiště pro Petra Moravce, jenž mířil přesně nad rameno Berana. Jihlava vyrovnala velmi rychle. Při čtyřminutové přesilovce zlomil své střelecké prokletí kanonýr Josef Skořepa. Kapitán Dukly si pro sebe vyhrál buly, překvapivě se prosmýkl k levé tyči a pohotově zakončil - 1:1. Následovala jedna přesilovka na obou stranách, nicméně bez využití.

Na začátku druhé části stálo při Soukopovi štěstí po dobré Jáchymově ráně. Poté už se Dukla radovala. Znovu v přesilovce, které má zatím nejhorší ze všech týmů Chance ligy, když v devíti kolech dala jen dvě branky z osmadvaceti početních výhod. Skořepa našel přesnou kolmicí z pravého kruhu na levý Tomáše Harkabuse, jenž z pokleku nedal gólmanovi šanci. Tím začal mariáš vyloučení. V rozmezí času 25:10 – 27:19 byli posláni na trestnou lavici tři jihlavští hráči (z toho dva za vystřelení puku mimo kluziště), ale dlouhé dvojnásobné oslabení Dukla zvládla i díky výborným zákrokům Adama Berana, jenž vychytal střelu Nika i gólovou dorážku Krále. Paradoxně krátce po skončení přesilovky se Kolínští radovali. Uplynulo devět sekund z návratu Skořepy na led, když Sklenářovu ránu z pravého kruhu ještě Beran vyrazil, ale před brankou nechali červenožlutí volného Petra Koukala a někdejší mistr světa podobné situace proměňovat umí. V probíhající sezoně zaznamenal již svůj šestý gól v Chance lize. Oba celky si chvíli zahrály i ve čtyřech, ale větší prostor na ledě nebyl zužitkován gólem. Na samém konci druhé periody ještě zahrozil Kolín, ovšem do kabin se šlo opět za nerozhodného stavu - 2:2.

Zkraje třetí části měl na holi gólovku Adam Dvořák, který nezvedl puk kolem ležícího Soukupa. Gólman Kozlů se měl co otáčet i v následné přesilové hře, kde svůj tým podržel. Proti Kočího dělovce by měl spoustu práce, nicméně rána jihlavského beka šla těsně vedle. Ve 49. minutě se Jihlava znovu ujala vedení. Harkabus na pravé straně vybojoval puk, který před brankou předložil Patriku Miškářovi a doklepnutí zblízka přes beton slavilo úspěch.

Šance přicházely na obou stranách. Jeden z hráčů hostí mířil krátce po buly těsně vedle, na druhé straně jihlavský forvard Šik v úniku po levé straně na Soukupa nevyzrál. Práci měl také Adam Beran, navíc nelehkou. Po propadnutí Dukly totiž vychytal v samostatném úniku útočníka Matějčka a se svými spoluhráči přestál i kolínskou početní výhodu. Po ní vyrazil z trestné do úniku Šik, jehož ostrá střela šla do ramene gólmana. Jihlavu tak nemuselo mrzet, že v samotném závěru při akci dva na jednoho netrefil Miškář prázdnou klec - 3:2.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme hrozně moc rádi, že jsme zápas dokázali zvládnout a kluci našli způsob, jak vyhrát zápas. V psychické pohodě rozhodně nejsme. Snažíme se s kluky situaci řešit a rozebírat, ale pořád je znát, že v tabulce nejsme na místě, kde bychom chtěli být a nějakým způsobem se to na nás podepisuje. Závěr v podobě při hře bez gólmana, kdy Mišky netrefil prázdnou branku, jen dokládá náš současný stav. Na každý gól se hrozně moc nadřeme. Ale je pro nás hrozně moc důležité, že jsme zvládli zápas, což je první pozitivum. A druhé, že konečně jsme dali nějaké branky v přesilových hrách a tím si pomohli zápas vyhrát.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Gratulujeme domácím k vítězství, v zápasu byli lepší. Jeli jsme sem v trošku slepené sestavě a odbojovali a odvedli jsme zde velmi dobrý výkon, bohužel na body to nestačilo. Na rozdíl od domácích jsme si nepomohli v přesilovce, což celý zápas rozhodlo. My i domácí jsme měli spoustu možností na přesilovku, k čemuž se dál nebudu vyjadřovat. Bohužel nám to tam nepadlo. V závěru jsme si vytvořili nějaké šance, nastřelili jsme dvě tyčky, ale na body to nestačilo. Jedeme domů opět zklamaní a je to další zápas prohraný o gól. Musíme si počkat, až se nám dá trochu dohromady sestava. Doufejme, že to bude co nejdříve a vrátíme se na nějakou bodovou šňůru, vlnu. Nyní padáme trošku dolů, ale nedá se nic dělat. Musíme tvrdě pracovat a věříme, že se situace otočí.