4:1
(1:0, 0:0, 3:1)

Z Poruby se Dukla vrací s nepořízenou

22.10.2022 / Pavlína Vítková

Po čtyřech výhrách v řadě vyrazila Dukla do Poruby, kde se pokoušela přidat další. Domácí hokejisté však šli po faulu Kachyni do vedení, když trestného střílení využil Střondala. Střelecky bohatý byl zápas až v druhé polovině třetí třetiny, když se domácí celek dostal do tříbrankového vedení. Poté se povedlo vsítit kontaktní branku Otakaru Šikovi, který se tak stal jediným střelcem Dukly. V 18. minutě už jen potvrdil výhru hostů Šoustal.
22.10.2022 17:00, Chance Liga - 14. kolo

HC RT TORAX Poruba

Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Krenželok, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Toman, Střondala – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Christov, Karafiát, Brodek
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Bilčík, Kachyňa, Haman, Jáchym, Kočí, Dvořák – Cachnín, Skořepa, Šik – Harkabu, Miškář, Fronk – Beránek, Seman, Pořízek – Křehlík, Juda, Brož
1
Branky a nahrávky: 5. Střondala (TS), 51. Klimíček (Šlahař, Pšurný), 55. Šoustal (Vachovec, Urbanec), 58. Šoustal (Vachovec, Sedlák) – 57. Šik (Pořízek, Beránek). Rozhodčí: Zavřel, Petružálek – Hanzlík, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1205. Střely na branku: 27:30. Zblokované střely: 9:9. Vhazování: 35:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Hned úvod zápasu nabídl několik dramatických momentů. Jedním z nich bylo bohužel zranění Filipa Semana, který musel už ve třetí minutě opustit ledovou plochu na nosítkách. Jen o chvíli později se ale napětí dostavilo i na porubskou střídačku. Obránce Ondřej Kachyňa se totiž v páté minutě dopustil držení, což znamenalo trestné střílení. To Vojtěch Střondala proměnil a zařídil tak vedení pro domácí tým. Obě strany následně pokračovaly aktivně. Asi největší šanci Jihlavy měl na holi Patrik Miškář, jeho střela ale v Dolejšově bráně neskončila. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:0.

Jihlava se pochopitelně musela snažit o srovnání stavu. Porubská defenziva ale fungovala dobře. Lemcke pak sice putoval na trestnou lavici, do útoku se ovšem překvapivě drala spíše Poruba, a to zásluhou Tomáše Gřeše. Adam Beran byl nicméně v brankovišti ostražitý. Posléze přeci jen došlo na tlak Dukly, do brány ale stejně žádný kotouč nezamířil. Dolejš totiž zlikvidoval všechny jihlavské pokusy. Oba celky pak otestovaly své přesilovky, skóre ale zůstávalo i tak beze změn. I po skončení prostřední části platilo 1:0.

Koncovka začala lépe pro hostující stranu. Jiří Klimíček totiž vyfasoval dvě minuty za hákování. Dukla ovšem nic převratného nevymyslela. A tak se útočné iniciativy po chvilce opět chopili Ostravané. A v čase 50:29 se mohli radovat. Jiří Klimíček procedil puk do brány a zvýšil na 2:0. Následovala přesilovka. A v té i branka s pořadovým číslem tři. Jejím autorem byl po přesné ráně do pravého růžku Tomáš Šoustal. Pak se ale přeci jen dočkala Jihlava. Asi čtyři minuty před koncem totiž skóroval Otakar Šik. Hráči Dukly to pak ještě chtěli vyzkoušet bez brankáře. Skončilo to ale další porubskou trefou. Výhru do prázdné pojistil Tomáš Šoustal.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jihlava byla nepříjemný soupeř a zápas byl celkově důrazný. Ze začátku jsme byli jako parní válec, pomalu jsme se rozjížděli a myslím si, že to bylo vydřené vítězství. Kluci výhru doslova vydřeli a o to si třech bodů vážíme víc. Když vám to jde, tak je to paráda, ale když vám to nejde a k tomu dokážete zvítězit za tři body, tak si to zaslouží jenom klobouček dolů.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě nás mrzí, že jsme ztratili body, ale daleko více zranění Filipa Semana. Vypadá to, že má zlomenou holeň. Navíc se mu to ještě nějak pohlo, takže bude potřeba chirurgický zákrok. Přišli jsme o něj na hodně, hodně dlouhou dobu. Co se týče zápasu, šance byly na obou stranách, ale my se od začátku sezony střelecky trápíme a nadřeme na každý gól. Poruba to zvládla takticky velmi dobře. Skórovali jsme pozdě na to, abychom byli schopni se zápasem ještě něco udělat. Nehroutíme se z toho, ale je potřeba zvednout produktivitu. To je zatím naše slabá stránka.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie