3:4p
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)

Velká střelecká převaha stačila proti Šumperku pouze na bod

29.10.2022 / Daniel Lhotský

V úvodní třetině zápasu mezi Duklou a Šumperkem padly tři branky. Draci vedli využitou přesilovkou, domácí vyrovnali ve stejné herní situaci zásluhou Tomáše Harkabuse a poté šli hosté znovu do náskoku, který zkraje druhé třetiny navýšili. Jihlava ale ihned odpověděla Radkem Pořízkem a stejný hráč v polovině zápasu vyrovnal. Další gól již v základní části nepadl, byť zejména Jihlava několik šancí měla. Prodloužení dopadlo lépe pro hosty, kteří se radovali díky šťastnému odrazu puku - 3:4 po pr.
29.10.2022 16:30, Chance Liga - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Bilčík, Kolář, Haman, Jáchym, Kočí, Dvořák – Jungwirth, Skořepa (C), Šik – Harkabus (A), Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
3

DRACI PARS Šumperk

Lackovič – Hrachovský, Kadeřávek, Michálek, Kunst, Dudycha – Motloch, Průžek (A), Bartoš (A) – Žálčík (C), Svoboda, Šuhaj – Jelínek, Vachutka, Kohút – Bernat, Křemen, Horký – Jouza
4
Branky a nahrávky: 11. Harkabus (Kočí), 22. Pořízek (Beránek, Křehlík), 29. Pořízek (Miškář) – 5. Jelínek (Bartoš, Kunst), 16. Průžek (Bartoš, Hrachovský), 22. Kohút (Bernat, Dudycha), 63. Průžek (Bartoš, Žálčík). Rozhodčí: Bejček, Čáp – Jindra, Štofa. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 706. Střely na branku: 45:20. Zblokované střely: 7:5. Vhazování: 46:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Na úvodní gól nemuseli fanoušci čekat dlouho. Dukla svou první přesilovou hru v úvodu zápasu využít nedokázala, Šumperku se ale úvodní početní výhoda vydařila. V 5. minutě se trefil z první z prostoru mezi kruhy Šimon Jelínek. V 11. minutě už přesilovku využila i domácí Jihlava, kdy Tomáš Harkabus poslal kotouč od modré výstavním způsobem pod horní tyč. Před koncem třetiny ale šli do vedení opět Draci, v 15. minutě dostal příliš mnoho prostoru od domácí obrany Jiří Průžek, ujel všem hráčům Dukly a sám před Beranem trefil horní roh branky.

Ihned po začátku druhé třetiny náskok Draků narostl, když dokázal ve 22. minutě David Kohút zpracovat zadovku od Bernata a trefit odkrytou část branky ještě předtím, než jí domácí obránci vyrazili ze své obvyklé pozice. O 34 vteřin později ale bylo na zimním stadionu v Pelhřimově o něco veseleji. Radek Pořízek v mezikruží zvedl puk bekhendem až mimo dosah brankáře Lackoviče a trefil horní roh branky. Ve 29. minutě se podařilo domácím vyrovnat, po přečíslení 2 na 1 dojel Radek Pořízek do souboje před brankou a dokázal se štěstím usměrnit poskakující puk až za brankovou čáru.

Ve třetí třetině se do velkého tlaku dostala Dukla v závěru třetí periody, několik velkých šancí ale nezvládla využít a zápas šel tak za stavu 3:3 do prodloužení. V něm se Jihlava téměř nedostala k puku, hosté ho skoro celou dobu drželi pod kontrolou. V 63. minutě si Dukla vybrala slabší moment, kdy si přihrávku z hole Jiřího Průžka před Beranem domácí sami srazili při zpracování puk do branky a bylo rozhodnuto. Dukla nedokázala navázat na úspěšné zápasy v Jindřichově Hradci a na domácím ledě v Pelhřimově padla 3:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer (DRACI PARS Šumperk): Hrozně těžké utkání, pro nás jsou domácí jeden z nejlepších týmů v soutěži. Když stojíte na střídačce, tak cítíte ohromnou sílu od soupeře. Je to velmi konsolidované mužstvo, které můžete občas potrápit. Nám se to dneska povedlo. Cesta byla z naší strany jednoznačně přes aktivitu, byli jsme aktvivní, byli jsme ve forčekingu od první minuty. Bohužel jsme si ten zápas zkomplikovali takovými až mladickými rozhodnutími, kdy jsme soupeři ve druhé třetině založili třetí branku. Ve třetí třetině byli domácí jednoznačně lepší, my jsme to ubránili a odblokovali. Podpořil nás výborný týmový výkon a výkon brankáře Lackoviče. Myslím si, že prodloužení poté bylo naopak z naší strany dominantní a vzali jsme si ten bod navíc. S postupem zápasu byla výborná kulisa, my jsme rádi že odvážíme dva body. Nicméně síla Jihlavy je extrémní a týmy to tady mají hrozně těžké.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme do zápasu šli s tím, že hlavně nechceme, aby se soupeř dostával do přečíslení, protože po naší ztrátě puku v útočném pásmu okamžitě startují. Během první poloviny zápasu tam na nás bylo tolik přečíslení a pak samostatné úniky, které soupeř využil. Dostali jsme se do problému, kdy jsme prohrávali 3:1. Potom jsme se nějakými chybami soupeře dostali do zápasu, dokázali jsme vyrovnat. Ve třetí třetině jsme měli spoustu šancí, kdy opravdu viselo, zda to tam padne nebo ne. V prodloužení jsme se nedostali na puk a tam ten Šumperk bral bod zaslouženě. Ale za nás za tu třetí třetinu to je ztráta dvou bodů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie