3:5
(1:2, 1:1, 1:2)

Dukla doma nestačila na Prostějov, se kterým prohrála 3:5

02.11.2022 / Natálie Poláčková

V první třetině byli jasně aktivnější hosté, což se projevilo, když se dvěma góly dostali do vedení. Ještě během první periody vsítil branku Josef Skořepa. Zpočátku té druhé srovnal Otakar Šik při samostatné akci. Poté se však hosté dostali znovu do vedení. Poslední jihlavskou branku vsítil Jiří Fronk. Velkou šanci měl ještě Brož, ale ten trefil pouze břevno. Nakonec hosté ještě využili prázdné klece Dukly a upravili stav na konečných 3:5.
02.11.2022 17:30, Chance Liga - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Dundáček, Bilčík, D. Kolář, A. Dvořák, M. Jáchym, F. Kočí, Matějíček – Jungwirth, Skořepa, Šik – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, V. Brož
3

LHK Jestřábi Prostějov

J. Němeček – Valenta, Hamšík, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík, Zajíc – Burian, T. Jáchym, Jiránek – Jansa, Vlach, Hašek – Kysela, Venkrbec, Maruna
5
Branky a nahrávky: 17. Skořepa (Dundáček), 32. Šik (Miškář), 45. Fronk (Bilčík, Miškář) – 6. Malák (Benda, Jansa), 13. Venkrbec (Jansa, T. Jáchym), 35. Maruna (Venkrbec, Pěnčík), 44. T. Jáchym (Burian, Jiránek), 60. Jiránek. Rozhodčí: Zavřel, Jechoutek – Zídek, Blažek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 486. Střely na branku: 36:21. Zblokované střely: 9:3. Vhazování: 40:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Průběh utkání

První třetina přinesla zpočátku aktivitu Prostějova, který se dostával do šancí. Několik z nich pochytal skvělými zákroky Adam Wolf. Vyloučení hostujícího Zajíce pomohlo Dukle dostat se do šance, ale poté co hrál Prostějov opět v pěti šel do vedení. Benda přihrál k levému kruhu, kde si našel přijíždějícího Daniela Maláka, který se napřáhl a vystřelil. Na jeho pokus byl už Wolf krátký. Do šance se dostal také Fronk, nakonec se hostům povedlo ubránit celou akci. Vyloučení Kočího ukázalo, že Prostějov má velký problém dostat se do útoku, naopak Pořízek se v oslabení dostal ke až střele. Poté však přišlo vyloučení Beránka a toho už hosté dokázali využít v prvních deseti vteřinách. Jansa vystřelil z kruhu a po pravici Wolfa si našel Matouše Venkrbce. Ten pouze dorazil puk za Wolfa. Ani jeden z týmů však nepolevil a v čase 16:31 se povedlo domácímu kapitánovi Josefu Skořepovi před bránou tečovat střelu Dundáčka od modré. Do konce třetiny ještě přišla dvě vyloučení, ale ani jedno nebylo využito.

Druhá část zápasu byla spíše o přehazování si kotouče ze strany na stranu. Přičemž ani jeden z týmů se nemohl dostat do větší šance. Když už přeci jen nějaká přišla, tak skončila buď zásahem gólmana nebo častěji mimo branku. Nakonec se v čase 31:23 dokázal prosadit domácí útočník #16 Otakar Šik. Ten využil přihrávky Miškáře, díky které se dostal do samostatného úniku. Srovnaný stav příliš dlouho netrval a o tři minuty později šli hosté znovu do vedení. Wolfovi propadl kotouč až k brankové čáře, kde ho dorazil Jan Maruna. Další branka už nepadla a ani jeden z týmů se opět nedostal do větší šance.

Již od začátku periody se Dukla držela častěji na kotouči a poté přišlo vyloučení Vlacha. Právě díky němu se Dukla dostala hned do několika šancí. Všechny však skončily mimo bránu. V čase 43:11 navýšili hosté své vedení zásluhou Tomáše Jáchyma, který tečoval střelu Buriana. O necelé dvě minuty později se po přihrávce od Bilčíka dostal na kruhu ke kotouči Jiří Fronk, a dostal puk za záda Němečka. Následovalo několik nadějných šancí Dukly, ale žádnou z nich domácí neproměnili. Největší z nich byla ta od Vítězslava Brože, jenže trefil pouze horní tyčku a puk se odrazil mimo klec. Dukla ještě dostala možnost přesilovky pět na tři, ani tu domácí nevyužili. Poté ještě Jihlava zkusila hru bez gólmana, které náležitě využil Tomáš Jiránek. Ten potrestal chybu v rozehrávce Dukly. Domácím už se tak srovnat nepovedlo a zápas skončil lépe ve prospěch hostů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Celý zápas byl o soubojích a obětavosti. Jsem pyšný na náš tým, že se po snížení Dukly na 3:4 obětoval a šel do blokování střel během dlouhého oslabení. V pravý čas se nám navíc povedlo dát gól, gólman zachytal, nebyl tam prostě žádný špatný hráč. Je vždy fajn pro tým a trenéra, když se vyhraje, hráči se v zápase odevzdali pro to vítězství a za tohle jim děkuji.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Bohužel, další zápas, který jsme odehráli tak, že jsme dali soupeři šanci dávat po našich chybách góly. My jsme jejich chyby trestat nedokázali v takovém počtu a nepovedlo se nám najít cestu k vítězství. Máme spoustu střel, už to přestává být pomalu sranda. Je odehrána spousta kol a naše produktivita je žalostná. Když se dostaneme do tlaku a přehráváme soupeře, tak z toho nedokážeme dát góly. Musíme si to nějak rozebrat a najít cestu z tohoto ven.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie