4:3
(1:1, 2:1, 1:1)

Vstup do nového roku zvládla Dukla skvěle. Sokolov porazila 4:3

04.01.2023 / Natálie Poláčková

Sokolov se sice již v první minutě zápasu dostal do vedení, ovšem už ve 14. minutě z dorážky srovnal kapitán Josef Skořepa. Ve druhé periodě znovu šli hosté do vedení zásluhou Hajného. Poté přišly dva rychlé góly na straně červenožlutého celku. Svůj první gól za Duklu vsítil David Vala, poté se prosadil také Filip Dundáček. Aktivita domácích pokračovala i ve třetí třetině, v čase 43:20 vsítil vítěznou branku Tomáš Harkabus, ten před sebou trefoval skoro odkrytou klec. Hosté ještě snížili, ale už jim to nebylo nic platné. Dukla zvítězila za plný počet bodů - 4:3.
04.01.2023 17:30, Chance Liga - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Dundáček, Mareš, Vala, Kočí – Chlubna, Miškář, Brož – Harkabus, Skořepa, Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl
4

HC Baník Sokolov

Michajlov – Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Baláž, Klejna – Vracovský, Kverka, Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Hajný, T. Rohan, Osmík – Kysela, Šmajda
3
Branky a nahrávky: 14. Skořepa (Chvátal, Jungwirth), 35. Vala (Pořízek, Křehlík), 36. Dundáček (Chlubna, Kočí), 44. Harkabus (Jungwirth, Mareš) – 1. Vrhel (Kverka, Novák), 33. Hajný (T. Rohan, Baláž), 55. Kverka (Pohl). Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar - Jindra, Štofa. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 26:26. Zblokované střely: 5:9. Vhazování: 46:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili o dost lépe hosté, kteří se již 29 vteřin po začátku utkání dostali do vedení. Kverka poslal kotouč do mezikruží na Stanislava Vrhela, který se ocitl sám před Beranem. Po brance Sokolova příliš nadějných šancí k vidění nebylo, až když v 6. minutě pálil Kolář od modré. Hostujícímu gólmanovi pomohli jeho spoluhráči.

Také sokolovští hráči pohrozili Dukle, Adam Beran vyrazil puk, a nakonec on sám skončil v brance. Ani poté nebylo o šance na obou stranách nouze. Csamango vystřelil na bližší tyčku, halou se po jeho tvrdé střele rozeznělo zvonění právě této tyčky. O chvíli poté chyby Dukly mohl využít Kverka, který jel samostatnou akci proti Beranovi, nakonec bez šance.

V čase 13:58 se mohli radovat také hokejisté a fanoušci domácího celku. Chvátal vyslal střelu od modré, tu se povedlo dorazit Josefu Skořepovi. Domácí kapitán se rychle zorientoval a srovnal tak chod utkání. Ke konci třetiny dostali domácí možnost k první přesilové hře v zápase. Vyloučení Vrhela mohl využít Miškář, jež se napřáhl z pravého kruhu, ale nakonec poslal mimo klec.

Nakonec domácí celek přesilové hry nevyužil, ale držel se na puku a dařilo se mu držet na puku. Kolem 27. minuty se povedlo Dukle zmáčknout soupeře a vytvořit si tlak. K puku se nejprve dostal Harkabus, který ani na dvakrát nedostal puk za záda Michajlova. Další šanci měli i Skořepa s Jungwirthem, jejich pokusy také neskončily úspěchem.

Vyloučení Bilčíka pro Duklu žádné velké nebezpečí neznamenalo. V oslabení se Sokolov prakticky nedostal do šance. Po návratu domácího beka na led se však na ledě udály dvě zajímavé šance. Zdražil si srazil nahození Dukly do své brány a Michajlov tak musel zasahovat. Na druhé straně se do šance dostal Pohl, ale proti jeho šanci také Beran zasáhl.

Po těchto dvou akcích se však puku ujal Sokolov, který rozjel akci ze svého obraného pásma. Rohan zahrál Jakubu Hajnému, který si sjel až do pravého kruhu. Právě odsud poslal kotouči mezi betony Adama Berana.

O chvíli později Dukla však znovu dohnala manko díky novému členovi týmu. David Vala vsítil svou první branku za Duklu tak, že doslova dostrkal kotouč za Michajlova z těsné blízkosti. Pouze minutu poté se Jihlava radovala znovu. Po Chlubnově pasu se pod víko z levého kruhu trefil obránce Filip Dundáček.

Fantastický zákrok Adama Berana překazil Sokolovu šanci na vyrovnání. Csamang z kruhu vystřelil, pokus Beran vyrazil před sebe. Domácí gólman zvládl také jeho následnou dorážku. O chvíli později to na Berana zkusil také Tomáš Vracovský, který však neměl dost prostoru ke střele.

Zpočátku třetiny si domácí zkombinovali útok, pro jejich smůlu jim však chyběla přesnější přihrávka. Bilčík ztratil hokejku a nemohl tak naplno bránit Berkovi, ani ten však na Berana nevyzrál. U puku se držel Sokolov, přičemž Osmík trefil pouze hrudník Berana.

Dukla se dostala do dvoubrankového vedení zásluho Tomáše Harkabuse. Domácí forvard využil nahrávky Jungwirtha, střela #71 letěla do skoro odkryté klece. Harkabus však nedal Michajlovi jedinou šanci.

Na puku se držel spíše domácí celek, ale poté se podařilo Sokolovu dostat do velkého tlaku před Beranem. Tomu se nejprve povedlo vyrazit střelu Baláže, puk mu ale vypadl z výstroje. V tom mu pomohla dvojice Cachnín - Juda, kteří si lehli do brány.

Vyloučení Handla však dalo Sokolovu ještě naději. Nakonec se jim povedlo po 33 vteřinách využít početní výhody. Pohl namířil pas na pravý kruh, kde si přesně našel Jaromíra Kverku, který střelu směřoval ke vzdálenější tyčce. Hosté ještě zkusili hru bez gólmana, ale ta už jim nic platná nebyla.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Pro nás to jsou velmi důležité tři body po třech porážkách. Pozitivní byl výkon gólmana, pak otočení stavu, když jsme dvakrát prohrávali, dokázali jsme to otočit. Ale do zápasu jsme znovu nevstoupili dobře, nechceme, aby na nás byly brejky, ale dva góly dostaneme po brejkových situacích. Nejdříve 2 na 1, pak 3 na 2, i ten třetí gól při přesilovce. První třetina opravdu nebyla dobrá, potom se naše hra zlepšila. Pro nás je opravdu důležité, že jsme to umlátili, od druhé třetiny už tam nějaké věci byly, ale pořád je tam taková křeč, i když je tam náznak gólové akce, tak nám to odskočí, nedokážeme puk zpracovat, nebo si dáme špatnou přihrávku a je z toho icing. Tím samozřejmě dostáváme soupeře na koně. Je to o tom si to v hlavách srovnat a začít tyto věci dělat dobře, ať nás to zase posune na vítěznou šňůru, protože po třech zápasech, kdy jsme nezískali ani bod, je důležité, že jsme to dnes umlátili.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Domácí dnes vyhráli zaslouženě. Po většinu času byli lepší, my jsme hráli pouze dvacet minut, a to nám na body nestačilo.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie