4:1
(1:0, 1:1, 2:0)

Dukla poprvé v sezoně proti Zlínu nebodovala

28.01.2023

Úvodní třetina šlágru kola mezi Zlínem a Jihlavou se lépe povedla domácímu týmu, který se v ní dostal do vedení. Jihlava odpověděla krátce po polovině zápasu využitím pouhé jediné přesilovky, která jí byla během celého utkání nabídnuta... Na trefu Josefa Skořepy ale Zlín rychle zareagoval opětovnou vedoucí trefou a ve třetí třetině stvrdil svou výhru dalšími dvěma brankami - 4:1.
28.01.2023 17:30, Chance Liga - 42. kolo

Berani Zlín

Huf – Gazda, Husa, Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Kubiš (C), Honejsek, Mrázek – Köhler (A), Gago, Sedláček – Heš, Hejcman, Pospíšil
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Kachyňa, Dundáček, Kočí, Haman – Čachotský, Skořepa, Havránek – Harkabus, Menšík, Karabáček – Cachnín, Juda, Brož - Meluzín, Chlubna
1
Branky a nahrávky: 4. Kratochvíl (Kindl, Sedlák), 34. Sedlák (Kratochvíl), 52. Mrázek (Honejsek), 56. Honejsek (Mrázek) – 33. Skořepa (Dundáček, Čachotský). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 2159. Střely na branku: 29:27. Zblokované střely: 19:16. Vhazování: 26:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Zápas měl zajímavý náboj, jelikož domácí Zlín vyhrál čtyřikrát za sebou a Dukla naopak prolomila sérii proher jasnou výhrou 7:1 proti Frýdku-Místku. Domící Berani opět do zápasu vletěli s velkou chutí a hned od prvních minut měli dominanci na ledové ploše, kdy vojáci se dostávali před Dana Hufa spíše sporadicky. A vysoká aktivita se vyplatila, kdy branku vstřelila nová akvizice z Komety Petr Kratochvíl, jenž potvrdil formu celé první útočné formace - 1:0. Více se však Berani střelecky neprosadili. Nepomohly jim v tom ani přesilové hry. Jihlava se dostala do ojedinělé brankové šance, kdy Chvátal nahodil puk na branku a ten se následně toulal okolo brankové čáry, ale Jakub Husa puk úspěšně uklidil do bezpečí.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a do šancí se více dostávala i Jihlava. Berani se ale opět dostávali do nebezpečných útoků. Ve 25. minutě se do obrovské šance dral po Sedlákově nahrávce Denis Kindl, kterého však jihlavský brankář Adam Beran vychytal. A o minutu později musel maskovaný muž v barvách Dukly do akce znovu, tentokrát po pokusu Darka Hejcmana. V polovině utkání šli Berani poprvé do oslabení a Dukla svou početní výhodu využila. Kapitán Josef Skořepa šel sám proti Hufovi a přesnou ranou pod víko vyrovnal na 1:1. Nerozhodný stav však nevydržel ani minutu. Střelec první branky Kratochvíl poslal vzdušnou přihrávku na Zdeňka Sedláka, který si kotouč rukavicí sklepl na hůl a tváří v tvář Beranovi bezpečně zavěsil – 2:1. A to nemuselo být všechno, ve 36. minutě brankář hostů zaváhal, když neudržel nahození ze středního pásma a kotouč na cestě do sítě zastavila levá tyč.

Třetí třetinu otevřela obrovská šance hostů, Berany však proti Havránkovi podržel skvělý Daniel Huf. V 45. minutě pak měla Dukla štěstí, když po Gazdově ráně opět zvonila tyč. Zlíňané měli ze hry více, další šance měli Heš s Pospíšilem, skóre však zůstalo stejné. To se však změnilo v 52. minutě, kdy se prosadila také druhá útočná formace. Berani úspěšně napadali v útočném pásmu načež Honejsek přenechal kotouč Petru Mrázkovi a ten vymetl jihlavskou šibenici. A stejná dvojice měla na svědomí také poslední změnu skóre. Po Mrázkově další jedovaté ráně v 54. minutě už potřetí zvonila jihlavská tyč, o dvě minuty později ale tribuny opět vybouchly radostí. Mrázek se zpoza brány protáhl mezi dvěma soupeři a předložil puk Antonínu Honejskovi. Ten už měl před sebou prázdnou bránu a upravil tak na konečných 4:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Utkání se nám nebude hodnotit dobře. Ale na druhou stranu musíme uznat, že Zlín odehrál od první do poslední minuty výborný zápas a zaslouženě vyhrál. My jsme do utkání vstoupili jako lumpové. Z naší strany to vypadalo, jak kdybychom sem jeli s tím, že vše půjde samo, protože se nám povedl poslední zápas. Od začátku měli domácí lepší nohy, vyhrávali osobní souboje a udrželi se na puku. Jen díky gólmanovi vedli domácí po první třetině jen 1:0, jelikož šancí měli spoustu. Druhá třetina se vyvíjela podobně. Sice jsme ujeli v přesilovce a vyrovnali, jenže minutu poté si při soupeřově akci špatně rozebereme hráče a necháme ho samotného před brankou. Zlín nám hned odskočil a to byl zlomový okamžik. Domácí se uklidnili a my už bušili do plných. Na začátku třetí třetiny ještě jakž takž, ale od další přesilovky už vše bylo ve zlínské režii a z naší strany naopak nic nehrozilo. Měli jsme také spoustu vyloučených. Ačkoliv jsme je za dvě třetiny dobře ubránili, tak oslabení prostě berou síly. Někdo je zavařený, někdo se do hry nedostane. Zlín vyhrál zaslouženě.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Měli jsme dobrý vstup do utkání. V pohybu, udrželi jsme se na puku. Paradoxně nám trošku uškodily přesilovky, které jsme dostali a vypadli jsme z tempa. Ve druhé třetině po inkasované brance nám zase pomohlo, že jsme rychle brzy zase soupeři odskočili. Zápas se poté vyvíjel podle naší režie a hra nebyla vůbec špatná. Jsme rádi, že se prosadila i lajna s Tondou Honejskem a s Petrem Mrázkem.