2:1
(0:0, 0:1, 2:0)

Dukla v poslední možné minutě dokonala obrat a získala tři důležité body

25.02.2023 / Natálie Poláčková

V 50. kole Chance ligy přivítala devátá Dukla celek z Přerova, který okupoval šesté místo. Domácí bojují o účast v předkole a každý bod má pro ně cenu zlata. Do vedení šli hosté ve 26. minutě, kdy byla branka připsána Kratochvilovi. Hráči Jihlavy se dočkali vyrovnání ve 45. minutě, kdy přesilovou hru využil Daniel Kolář. Když už se zdálo, že utkání směřuje do prodloužení, rozhodl o zisku tří bodů Otakar Šik. Dukla porazila Přerov těsně 2:1.
25.02.2023 16:30, Chance Liga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Haman, Bilčík (A), Kočí, Vala, A. Dvořák, Vovsik – Havránek, Skořepa (C), Karabáček – Pořízek, Handl, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Křehlík
2

HC ZUBR Přerov

Postava – Hrdinka, Chroboček, Krisl (C), Ševčík, Němec, Černý, Gréč – Březina, Pechanec, Indrák – Doležal (A), Macuh, Okál – Ministr, Kratochvil, Jakub Svoboda – Goiš, F. Dvořák, Jan Svoboda
1
Branky a nahrávky: 45. Kolář (Karabáček, Haman), 60. Šik (Kočí, Pořízek) – 26. Kratochvil. Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek – Kleprlík, Roupec. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 634. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První šanci měl na hokejce Pořízek, který dostal přihrávku do mezikruží, kde byl zcela nehlídaný. Ačkoliv si dobře zpracoval přihrávku, tak trefil pouze horní tyčku. Také hosté se chvíli poté dostali do šance, když si Okál našel Doležala, ten ale trefil pouze Beranovo rameno. Vypadalo to, že domácí dostanou možnost přesilové výhody, ale o osm vteřin později byl vyloučen Handl a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Ani jeden z celků se však do výraznější šance nedostal.

Dukla následně dostala dvě přesilovky za sebou, ani v jedné se však nedostala do větší šance. Ta přišla až v sedmnácté minutě, když svou šikovnost na hokejce předvedl Havránek. Domácí forvard nabil Hamanovi na kruh, jenže jeho střela z první končila zákrokem Postavy. Ještě před koncem třetiny dostala hráčská lavice dvě minuty za šest hráčů na ledě a hosté tak vstupovali do další části s početní výhodou.

Na puku se sice hosté drželi, ale v přesilovce nevystřelili. Po návratu Judy na led se dostala Dukla do přečíslení dva na jednoho, jenže puk skončil ve středním pásmu. V čase 25:24 pak přišla chyba na straně domácích a tu Přerov, jak se patří potrestal. Matouš Kratochvíl získal puk ve středním pásmu, Beran skvělým zákrokem celou akci zvládl, jenže následně puk do brány dorazil jeden z domácích hráčů.

Žádný z celků se následně do větších šancí nedostával. Přerov hrál sice o něco aktivněji, ale ne natolik, aby dostal puk za Beranova záda. I přes to se však Dukle dařilo držet na puku a alespoň na něj střílet. Dvě minuty před koncem třetiny byl opět vyloučený domácí hráč, ale ani tentokrát se nepovedlo Přerovu početní výhodu využít.

Do šance se dostal Macuh, který si najel za obranu, ale mezeru mezi betony Berana nenašel. Zanedlouho přišla přesilovka Dukly, kterou se jim podařilo využít po třiceti vteřinách. Karabáčkova střela se sice pouze odrazila od Postavy, ale Daniel Kolář se dokázal rychle zorientovat a dorazil ho mezi betony hostujícího brankáře.

Další příležitost dostala Dukla ve 49. minutě, kdy si šel sednout hostující hráč za držení. V této početní výhodě se však domácím příliš nedařilo držet v útoku a tím pádem ani střílet. V 57. minutě se do velké šance dostal Křehlík s Cachnínem, jenže na Cachnína letěl puk příliš rychle. Do protiakce se vzápětí dostali také hosté. Macuh z malého úhlu nakonec trefil pouze horní tyč. Poté však přišel gól, který Dukle pomohl k zisku tří bodů a přiblížení se play off. V přečíslení dva na jednoho Otakar Šik místo přihrávky zavezl puk až před Postavu, kde vymetl bekhendem horní růžek branky.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): My jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli. To utkání bylo bojovné, bylo vidět, že o něco jde. My jsme znovu nastoupili ve třech pětkách, bohužel zápasy teď jdou hrozně rychle za sebou a já musím smeknout před klukama, jak to odjezdili. Člověk by nevěřil, že když dáme tři góly v zápase, tak to budou takové nervy na konci, ale tak to prostě někdy je. Jsme rádi, že se nám snad konečně podařilo zlomit pelhřimovské prokletí. My jsme měli na konci štěstí, když zcela nepochopitelně necháme jet dvojici útočníků do přečíslení 2 na 1, střelec to udělal velmi dobře, my jsme měli kliku, byla to spojnice. Nakonec v závěru Šik znovu ukázal, že je střelec, který nám tu hrozně dlouhou dobu chyběl kvůli jeho zranění. Tím to odpracoval, jsme rádi za tři body.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Pro nás podobné utkání, jako předchozí. Už jsem to zmiňoval v předchozích komentářích. Takové play-off utkání jak z naší strany, tak u Jihlavy. Hráli jsme o umístění v tabulce a prohráli jsme, protože nejsme produktivní. Měli jsme tam šance. Soupeř zužitkoval přesilovku, pak jsme jim nabídli šanci a soupeři jako je Dukla to v každém zápase trestají a dneska se to potvrdilo. Takže mohu jen gratulovat Dukle k výhře.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie