2:3
(0:1, 1:2, 1:0)

Dukla v Chrudimi skolila zálohu pardubického Dynama

27.02.2023 / Natálie Poláčková

Předposlední zápas základní části odehrála Dukla proti Dynamu B. V Chrudimi se dostal červenožlutý celek zásluhou Křehlíka do vedení, zpočátku druhé třetiny se podařila akce také Šikovi. Domácí však dokázali snížit ve 35. minutě, ještě před odchodem do kabin se však prosadil Václav Karabáček. V poslední periodě domácí opět snížili, tentokrát už po 58 vteřinách. Pardubice už srovnat nedokázaly a Jihlava zvítězila - 3:2.
27.02.2023 18:00, Chance Liga - 51. kolo

HC Dynamo Pardubice B

Klouček – Hanousek, Bukač, Drtina, Nedbal, Zdráhal, Kubíček – Lichtag, Rákos, Rohlík – Rouha, Urban, Matýs – Pochobradský, Zeman, Machač – Půhoný, Rohlík, Kaplan
2

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Haman, Bilčík, Kočí, Vala, Dvořák, Dundáček – Harkabus, Skořepa, Karabáček – Pořízek, Handl, Šik – Cachnín, Křehlík, Brož
3
Branky a nahrávky: 13. Křehlík (Cachnín, Dundáček), 22. Šik (Pořízek, Brož), 39. Karabáček (Dvořák, Dundáček) - 35. Hanousek (Matýs, Nedbal), 41. Matýs (Nedbal, Hanousek). Rozhodčí: Skopal, Koziol – Thuma, Maňák. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 712. Střely na branku: 32:30. Zblokované střely: 4:6. Vhazování: 27:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Ihned na počátku třetiny bylo na každé strany vyloučení. Do šance se dostal Skořepa poté, co mu puk namazal Rohlík. Po vyloučení Drtiny se Dukle příliš nedařilo držet v pásmu, do větší šance se dostal až v 11. minutě Skořepa, který rychle vystřelil. O chvíli později se do šance dostal také domácí útočník, Tomáš Urban ale vystřelil mimo bránu.

V čase 12:28 se ze zcela nenápadné akce prosadil jihlavský útočník Tomáše Křehlíka, ten si našel puk od Cachnína a zametl ho do brány. Rychle na to mohla Dukla vést již 2:0, když Dvořák přesunul puk na Šika, který však na Kloučka nevyzrál. Do konce třetiny ještě na trestnou zamířil na každé straně jeden z hráčů.

Dukla zahájila periodu rychlou akcí, když se do úniku dostal Karabáček. O chvíli později už však Jihlava vedla o dvě branky. Na střelu Pořízka ještě Klouček stačil, ale na následnou dorážku padajícího Otakara Šika už byl krátký. Ani jeden z celků se nemohl dostat do větší šance až do poloviny třetiny. V tu chvíli se pokoušel Cachnín vystřelit bekhendem mezi Kloučkovy betony, puk tudy neprošel.

Po dvou nepovedených šancích na straně Pardubic už se domácí celek mohl radovat po gólu v přesilové hře. Tomáš Hanousek dostal přihrávku na levý kruh odkud prostřelil Berana mezi betony. Radost domácího celku však dlouho netrvala, protože o dvě minuty později se prosadila znovu Jihlava. Odraženého kotouče si všiml Václav Karabáček, puk následně zamířil pod horní tyč.

Další branku v přesilové hře si připsaly Pardubice díky Ondřeji Matýsovi, jenž předvedl precizní střelu pod horní tyčku. Těsně na to mohli domácí srovnat, jenže Lichtag nakonec minul tyčku. Dukla nabídla pardubickému celku další početní výhodu, všechny střely domácích však zneškodnil úspěšný Beran.

Po vyloučení Dvořáka musel červenožlutý celek čelit velkému tlaku, domácí stále tlačili puk do brány. Rákos namířil přihrávku na Lichtaga, ten se ocitl před Beranem zcela osamocený, jihlavský brankář jeho pokus zneškodnil. Také Dukla dostala nabídku přesilovky, ale málem v ní sama inkasovala. Kaplan ujel obraně, jenže k jeho smůle minul bránu. O chvíli později se do akce dostal znovu domácí forvard, tentokrát už jeho pokus kryl Beran. Ke konci poslední části se ještě domácí pokusili o hru bez brankáře, na branku jimi to nestačilo.