4:2
(0:1, 2:1, 2:0)

První přípravný zápas proti Motoru jasně ovládl domácí celek

26.07.2022 / Natálie Poláčková

Ani velká aktivita Budějovic nezabránila Dukle vyhrát první přípravný zápas. V prvních minutách všech třetin sice byla aktivnější Jihlava, pak však Motor značně přidal a nedával domácím velké šance. O konci rozhodla až třetí perioda. Vítěznou branku vstřelil Oliver Fink v čase 43:21.
26.07.2022 15:30, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin (Štěbeták) – Jungwirth, Ošmera, Jurný, Löffler, Vildomec, Pražák, Nosek, Habermann, Fink, Bambula, Fiala, Macek, Váňa, Chvátal
4

Banes Motor České Budějovice

Bertík (Pytel) – Gréch, Lukáš, Šíma, Fábera, Zevl, Prušák, Aulický, Šimon, Řimnáč, Humeník, Hoch, Postl, Lukeš, Kretschmmer, Palán, Falta
2
Branky a nahrávky: 23. Nosek (Fink, Habermann), 26. Habermann (Fink), 44. Fink (Nosek, Habermann), 48. Vildomec (Chlubna) – 19. Šimon, 33. Prušák. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

První perioda byla ze začátku převážně jen i hře Jihlavy, která byla značně aktivnější. To však Motor zpochybnil, když se dostal k puku a Alan Šimon. Ten poslal hosty do vedení, které si udrželi až do konce periody.

Druhá část zápasu přinesla nejprve vyrovnání Dukly, když Rostislav Nosek dorazil kotouč za gólmanova záda. Poté šla Dukla poprvé v zápase do vedení zásluhou Jindřicha Habermanna, jenž využil skvělé souhry se spoluhráči. Pak ale ještě vyrovnal David Prušák střelou k břevnu.

Hra začala vlastně od znovu díky srovnanému stavu. Toho využil Oliver Fink, který znovu poslal domácí do vedení. I přes velkou snahu Motoru dostat se dopředu se Dukla prosadila znovu. Tentokrát přesně zamířil Matěj Vildomec. Do konce utkání už nepadla branka ani na jedné straně a zápas tak končí lépe pro Jihlavu.