6:2
(3:1, 2:0, 1:1)

Využití přesilovek i gól v oslabení rozhodlo vyhrocený zápas

28.07.2022 / Natálie Poláčková

Druhý zápas byl dost vyhrocený. O čemž vypovídá také celkem 20 vyloučení, většina z nich za hrubost. Dukle se povedlo zvítězit i díky dvěma brankách Tobiase Chlubny a Jindřicha Habermanna. Dvě využité přesilovky, gól v oslabení, při hře čtyři na čtyři, ale i pět na pět. Dukle se dnešních šest branek skvěle rozdělilo.
28.07.2022 15:30, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák (Humplík)- Jungwirth, Ošmera, Vildomec, Pražák, Podroužek, Vaněk – Nosek, Habermann, Fink, Macek, Váňa, Svoboda, Sapík, Fiala, Chlubna
6

Banes Motor České Budějovice

Klimeš (Pytel) – Gřegořek, Blažek, Lukáš, Matějka, Fábera, Kozel – Postl, Šimon, Hoch, Falta, Přibyl, Lukeš, Řimnáč, Kretschmer, Palán
2
Branky a nahrávky: 8. Chlubna, 11. Chlubna (Vildomec, Pražák), 19. Habermann (Ošmera), 29. Sapík (Fiala, Pražák), 38. Fink (Habermann, Nosek), 48. Habermann (Fink) – 3. Fábera (Přibyl), 52. Palán (Lukáš). Vyloučení: 8:12. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

První část začala velkou aktivitou Motor, která se také projevila ve 3. minutě, když skóre otevřel Filip Fábera. Po vyloučení se naskytla Motoru šance přesilové hry. Tu ale nevyužili, naopak inkasovali branku. Tobias Chlubna si vybojoval kotouč a prostřelil Klimeše. Poté si díky bitkám oba celky vyzkoušely hru ve čtyřech. Ta lépe sedla Jihlavě a domácí poslal do vedení svým druhým zápasovým gólem Tobias Chlubna. Minutu před koncem periody se podařilo zachytit Ošmerovu přihrávku Jindřichu Habermannovi, který získal pro Duklu dvoubrankový náskok.

Velkou šanci na kontaktní branku měl hostující obránce Jakub Lukáš, který byl v zápase hodně viditelný. Novák však přesunul beton k tyči a zabránil tak brance. Hosté v polovině zápasu vystřídali gólmany a na hřiště nastoupil Pytel. Nastalo vyloučení Falty, kterého Dukla na poslední chvíli využila. Dorážkou se prosadil Tobias Sapík. Jihlava tak rázem vedla 4:1. Ani Motor nebyl o přesilovky ochuzen, když rozhodčí Finka vyloučili na čtyři minuty. Dukla v tu chvíli vystřídala gólmany. Pak šel na trestnou znovu Falta odpykat trest za příliš mnoho hráčů. Oliver Fink se na led vrátil, jak se patří a přesilovkovým gólem odčinil svůj trest.

Netrvalo dlouho a oba celky šly znovu do čtyř a opět byla důvodem bitka. Během prvních dvou minut třetiny rozhodčí rozdali hned 12 trestných minut. Motor se i přes oslabení snažil jít hodně dopředu a dokonce si i vytvořil několik šancí, ale Humplík všem zabránil. Jenže to by Dukla nemohla mít se hranou partu. Jindřich Habermann využil nabídnutého kotouče a vstřelil šestý gól Dukly. Pak však nastala situace na kterou už Humplík nestačil. Tvrdou střelou z kruhu ho propálil budějovický Ondřej Palán, který ho připravil o čisté konto a snížil stav na 6:2. Další branky už nepadly, za to několik trestů za bitky ano. Ke konci vyhrocený zápas skončil lépe pro Jihlavu, která tak vítězí i Druhý zápas proti Motoru.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava) - Z naší strany povedený zápas. Byl fyzicky hodně náročný, ty mužstva na začátku sezony jsou plný sil a hodně se to rozstřílelo. My jsme rozhodně nezůstali pozadu. Nikoho jsme do toho nenabádali a hra z toho vyplynula. Dobrý poznatek je, že se i takový zápas hodně soubojů fyzicky náročných jsme ustáli a zvládli.