6:7
(2:1, 2:3, 2:3)

Těsná prohra dorostu po přestřelce s Boleslaví

04.08.2022 / Natálie Poláčková

Dvoubrankové vedení, ale i přesto prohra. Velká přestřelka na ledě Dukly nakonec přeci jen skončila vítězstvím hostujícího celku. Dvě branky v zápase dokázali vsítit Jindřich Habermann, Robert Váňa, Matěj Vojáček, ale také hostující útočník Oskar Lisler. Brankou v 59. minutě rozhodl Patrik Král.
04.08.2022 15:30, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák (30. Humplík) – Jungwirth, Ošmara, Jurný, Loffler, Vildomec, Pražák, Vaněk, Tomica, Nosek, Habermann, Fink, Vojáček, Fiala, Chlubna, Macek, Vana, Chvátal, Sapík, Podroužek
6

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (6. Balák) – Křivánek, Šilhavý, Průšek, Tětiva, Kubíček, Barták, Kisler, Král, Lev, Stehlík, Šindelář, Kristel, Beran, Hurt, Havránek, Novák, Hájek, Pinkas
7
Branky a nahrávky: 12. Habermann (Jungwirth), 17. Váňa (Löffler), 23. Vojáček (Tomica, Vildomec), 32. Váňa (Macek, Pražák), 44. Habermann (Fink), 60. Vojáček (Jurný, Löffler) – 12. Kisler (Král), 27. Kisler (Průšek, Šindelář), 30. Křivánek (Stehlík), 38. Hurt (Stehlík), 46. Kristek, 57. Kubíček (Král), 59. Král. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:7, 6:7.

Průběh utkání

Hned ze začátku třetiny nabídla Dukla hostům přesilovku, když byl Pražák vyloučen za držení. Hosté měli problém dostat se ke střele a tak první přesilovku nevyužili. Netrvalo dlouho a Boleslav vystřídala gólmany, nejspíš kvůli problémem s výstrojí. V čase 11:08 otevřeli hosté skóre, když Novákovi vypadl kotouč po střele Oskara Lislera. Trvalo však jen několik málo vteřin a z protiútoku se prosadil Jindřich Habermann. Po buly u Baláka se ke kotouči dostal Löffler, který vystřelil a jeho střelu rychle dorazil Robert Váňa.

Znovu třetinu tak nějak zahájily vyloučení, tentokrát v obou celcích. Do dvoubrankového vedení poslal domácí Matěj Vojáček. Následně dostala Boleslav velkou příležitost, když dostala šanci přesilovky pět na tři. Znovu se prosadil Oskar Lisler. Trvalo pouze tři minuty, než dokázali hosté srovnat stav utkání zásluhou Miroslava Křivánka. Dukla vystřídala gólmany a na hřiště přišel Humplík. V čase 31:33 se Dukla znovu dokázala prosadit při početní výhodě a svou druhou branku vsítil Robert Váňa. Ještě před koncem třetiny však znovu Boleslav stihla vyrovnat, tentokrát zásluhou Jana Hurta.

Do poslední periody šli hokejisté obou celků se srovnaným stavem 4:4. Nejprve se tři minuty po začátku dostala Dukla znovu do vedení, když si střelu Jindřicha Habermanna dorazit hostující gólman za svá záda betonem. O několik vteřin později se Dukla znovu prosadila, ale vzhledem k postavení hráče v brankovišti gól neplatil. A rázem Boleslav znovu srovnala po samostatném úniku Jakuba Kristka. Několik vyloučení k brance nepomohlo. Poté se ale hostům podařilo během dvou minut vstřelit dvě branky. Nejprve se ze strany prosadil Richard Kubíček. Sice na dvakrát, ale i přes to se prosadil Patrik Král. Ještě 42 vteřin před koncem se povedlo srovnat jihlavskému útočníkovi Matěji Vojáčkovi. Pak už žádná branka nepadla a zápas tak skončil lépe pro hosty.