11:1
(2:0, 4:1, 5:0)

Jedenáctka na závěr přípravy. Dorostenci drtili Warriors

10.09.2022 / Natálie Poláčková

Na závěr přípravy nastoupili dorostenci v Humpolce proti celku Ligy dorostu, Warriors Brno. Zápas nemohl pro Duklu dopadnout lépe. Prosadilo se hned několik hráčů, přičemž Adam Veselský vsítil hned tři branky. Bodově na tom byl ale nejlépe Jindřich Habermann, ten získal pět bodů (2+3).

10.09.2022 11:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák – Ošmera, Löffler, Jungwirth, Vildomec, Pražák, Tomica, Nosek, Habermann, Fink, Veselský, Fiala, Macek, Chvátal, Váňa, Katolický, Chlubna, Podroužek
11

HCM Warriors Brno

Hanzlík – Kos, Kadaňka, Lička, Žižka, Řežucha, Fencl, Kubiak, Pavliš, Drásal, Bílý, Veselý, Baláž, Janák, Kelbl, Mráz, Čada, Procházka, Štohl
1
Branky a nahrávky: 7. Habermann (Vildomec, Macek), 10. Nosek (Habermann), 22. Macek, 25. Váňa (Vildomec, Chvátal), 33. Veselský (Ošmera, Váňa), 38. Ošmera (Löffler, Nosek), 41. Veselský (Pražák, Macek), 44. Fiala (Haberman), 48. Chvátal (Habermann, Vildomec), 55. Habermann (Fink), 58. Veselský (Katolický, Pražák) – 27. Lička (Mráz, Drásal). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 11:1.

Průběh utkání

Zápas patřil Dukle ihned od začátku, protože domácí celek byl od značně aktivnější. To se také projevilo již v 7. minutě, kdy padl první gól. Ten si připsal Jindřich Habermann po střele z levého kruhu. Trvalo to pouze tři minuty, než se Dukla posunula do dvoubrankového vedení. Rostislav Nosek dokázal Hanzlíka prostřelit z pravého úhlu. Do konce třetiny se naskytla šance i hostujícímu Janákovi, ale jihlavský gólman nehodlal poslat kotouč za svá záda. Právě v průběhu první periody přišli Warriors o jednoho ze svých hráčů, který si z utkání odnesl zlomeninu prstu.

Pět branek padlo v druhé části zápasu. Nejprve šla Dukla v čase 21:32 již do tříbrankového vedení. Samostatný nájezd zvládl Vít Macek na jedničku a Hanzlíka překonal. Opět trvalo pouze tři minuty, než se domácí celek prosadil znovu. Tvrdou střelou propálil Robert Váňa hostujícího gólmana. Pro Warrior to už příliš nadějně nevypadalo, ale ani přes to se hráči nevzdali. V přesilovce se jim přeci jen podařilo rozvlnit brankovou sít za Novákem. Tomu kotouč po střele od modré Jakuba Ličky propadl pod lapačkou. Jejich radost však příliš dlouho netrvala, protože Adam Veselský z pravého kruhu znovu prostřelil Hanzlíka. Při zemi nezůstal ani jihlavský kapitán Adam Ošmera, ten se prosadil podobně jako jeho spoluhráči, z kruhu.

Také poslední část přinesla pět branek. Tentokrát už pouze na straně domácích. 45 vteřin po začátku svůj druhý gól vsítil Adam Veselský. I v poslední části se ukázalo pravidlo tří minut mezi góly, když Matěj Fiala dorazil kotouč těsně před bránou. Nechyběla ani branka jednoho z obránců. Ondřej Chvátal prostřelil Hanzlíka podobně jako Fiala, když puk dorazil v těsné blízkosti gólmana. Z rohu modré čáry vsítil desátou branku střelec prvního gólu, Jindřich Habermann. Celý průběh zápasu završil jedenáctou brankou a zároveň svým hetrickem útočník s číslem 21, Adam Veselský.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie