8:3
(2:0, 6:1, 0:2)

Velké množství branek vyhrálo juniorům utkání proti Kometě

26.07.2022 / Natálie Poláčková

Celkem jedenáct branek padlo v prvním přípravném zápasu jihlavské juniorky, které nastoupila proti týmu HC Kometa Brno. O konečném stavu zápasu však rozhodla druhá třetina, kdy Dukla nastřílela celkem šest branek. Dvakrát se prosadili Pavel Tomšík a Josef Broš.
26.07.2022, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Vovsík, Šabatka, Číhal, Vandas, Ludvík, Tomšík – Pavelec, Sojka, Rauš, Klapica, Melenovský, Broš, Jungwirth, Báťa, Bulik
8

HC Kometa Brno

Kavan (35. Nechvátal) – Řehák, Ulbricht, Svoboda, Jakubec, Máťa, Bůžek, Harmin, Cakl, Boltvan, Rakus, Bělohlav, Horváth, Horký, Nekvapil, Hrnčíř, Škodík, Nesvadba, Šantdra
3
Branky a nahrávky: 2. Tomšík, 16. Broš (Šabatka, Melenovský), 24. Klapica (Šabatka), 34. Sojka (Klapica, Šabatka), 34. Broš (Klapica), 35. Tomšík (Číhal), 37. Melenovský (Číhal), 40. Vandas – 23. Hrnčíř (Horký, Máťa), 42. Hrnčíř (Bůžek), 59. Boltvan. Průběh utkání: 2:1, 8:1, 8:3.

Průběh utkání

Trvalo to pouze minutu a 50 vteřin, než se Dukle podařilo vstřelit svou první branku. O to se zasloužil Pavel Tomšík, který prostřelil brankáře z kruhu. Poté však Kometa měla hned dvě šance na srovnání díky přesilovkám. Ty ale nevyužila. Šabatka vypálil a jeho střelu tečoval Josef Broš. Dukla tak vedla 2:0. Hostům však chyběly střely, proto na jejich straně branka nepadla.

Stejně jako Dukla, tak i Kometa se prosadila hned na začátku třetiny. Na jednobrankový rozdíl se hosté přiblížili díky brance Tadeáše Hrnčíře. Radost Komety však asi dlouho netrvala, protože v čase 23:55 se prosadil Štěpán Šabatka. Ani jeden z celků neměl žádné výrazné šance. Pak však dokázala Dukla během minuty a několika vteřin nastřílet hned tři branky. Nejprve se dorážkou prosadil Adam Sojka. po 32 vteřinách se prosadil znovu Josef Broš. Do třetice se podruhé trefil také Pavel Tomšík. Netrvalo ani pět minut od branek a Dukla vedla již 8:1. Sedmý gól vstřelil Marek Melenovský, který se prosadil bekhandem. Celou třetinu zakončil Tomáš Vandas střelou k horní tyči.

Kometa na začátku třetiny snížila rozdíl šest branek, když se k puku dostal Tadeáš Hrnčíř. Ten svou druhou trefou k tyči překonal Černého. Jihlava už se do velkých gólových šancí nedostávala a Kometa se v závěru utkání díky vyloučení Číhala prosadila potřetí. Tentokrát to však bylo velké štěstí. Černý si myslel, že hra je přerušená a toho využil Adam Boltvan. Upravil tak stav na konečný výsledek 8:3.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): První zápas byl až nad očekávání, nechci říct, zbytečně dobrý, ale samozřejmě ten výsledek je bych řekl ne že nešťastný, ale neumím to vyjádřit. Takhle v přípravě mám vždycky radši ty prohry ze kterých se dá něco naučit a na kterých se dá postavit na dobré základy do sezony. A pak na tom výsledku. Bylo tak sice mraky dobrých věcí a těch osm gólů, ty tam samy nespadnou do té brány, takže to nechci vůbec shazovat, ale určitě si ani nelítáme někde v oblacích a právě že často to svádí tenhle výsledek k tomu, že jsme nějaký mistři světa a že to takhle bude pokaždý. Je potřeba zůstat při zemi a brát to jenom jako nějakou šťastnou explozi. Samozřejmě podmíněnou nějakým dobrým základem, ale jak říkám zítra jdeme do práce, čeká nás další zápas a další penzum tréninku. Myslím, že výsledek ukázal nějaký potenciál toho mužstva, čeho jsme schopní. Nic jiného, než dobrý večer nám neudělal.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie