3:5
(0:0, 0:5, 3:0)

Druhá třetina rozhodla o výhře Olomouce

26.08.2022 / Natálie Poláčková

První třetina byla více než vyrovnaná, ale ani na jedné straně nepadla branka. Po přestávce však Olomouc během dvanácti minut nastřílela pět branek i díky několika vyloučením. To bylo to, co v dnešním zápase rozhodlo. Ačkoliv se domácím podařilo zásluhou Daniela Pavelce a Adama Topola snížit na 3:5, tak více branek už domácí nestihli a poslední přípravný zápas prohrávají.
26.08.2022 14:15, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (Pulda) – Vovsík, Vandas, Číhal, Matějíček, Ludvík, Topol – Pvalec, Kudrna, Peš – Bulík, Báťa, Rauš – Kravec, Melenovský, Broš – Modl, Šabatka, Cyril
3

HC Olomouc

Frgál (Nowak) – Sedláček, Kočí, Galvas, Panáček, Compel, Šlahora – Fasner, Tomeček, Hradil, Janech, Pigl, Kuchta, Ruda, Adam, Havel, Lichner, Izák, Belan
5
Branky a nahrávky: 41. Pavelec (Peš), 47. Pavelec (Číhal, Peš), 56. Topol – 28. Tomeček (Kočí, Hradil), 31. Hradil (Fasner), 33. Janech (Kočí), 38. Tomeček (Lichner, Kočí), 40. Kočí (Fasner). Vyloučení: 10:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:5, 3:5.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) Víceméně druhý zápas pro nás, kdy se chválíme za parádně odehranou třetí třetinu, ale stejně nemáme ani bod, tak po finále turnaje s Vítkovicemi dneska to samé. Dvě třetiny jsme nehráli to, co jsme chtěli. Nevoněla nám ta práce, nevoněly nám ty jednoduché věci, ani ta týmová spolupráce. Každý si myslel, že si udělá něco navíc do toho a Olomouc nás vycvičila jako malý školáky. Pak ve třetí třetině jsme se teda vrátili k tom, čemu věříme a co když kluci hrají tak funguje. Pak bylo šancí na vyrovnání a obrácení skóre nicméně hraje se to 60 minut ten hokej, klasická fráze a hosté byli dneska lepší.

Mojmír Trličík (HC Olomouc) Určitě zajímavý zápas s takovým divokým průběhem, kdy po vyrovnané první třetině, kde byly šance na obou stranách, ale ani jedno mužstvo je neproměnilo. Pak přišla naše smršť ve druhé třetině třemi přesilovkovými góly, jeden gól v oslabení. To se změnilo pak ve třetí třetině, kdy přestože soupeř teda jenom snížil o tři góly, tak těch gólů mohl dát daleko více. Mohl minimálně remizovat, mohl dokonce vyhrát, takže pak taková trochu divočina, ale byla to poslední příprava před mistrovskými zápasy a myslím si, že splnila pro obě mužstva účel.