5:4
(1:1, 2:2, 2:1)

Dorost těsně nestačil na Liberec, kde prohrál 4:5

24.09.2022 / Natálie Poláčková

Po velice vydařeném zápase na domácím ledě proti Táboru vyrazila Dukla do Liberce. Ačkoliv se dostala do vedení jako první, tak jí to příliš platné nebylo. Tygři jihlavské dorostence vždy dohnali a nakonec šli i do dvoubrankového vedení. Zásluhou Jindřicha Habermanna se Dukle ještě povedlo snížit na rozdíl jedné branky, ale ta srovnávací nepřišla ani přes několik šancí - 4:5.
24.09.2022 15:30, Extraliga dorostu - 4. kolo

Bílí Tygři Liberec

Macourek – Pilíšek, Průšek (A), Seidl, Ehrenberger, Hrouda, Macháček (A), Jarabko, Stromský, Král – Hájek, Špilka (A), Rozsíval, Kučera, Šťástka, Prokůpek, Pekař, Bajer
5

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Pražák, Löffler, Tomica, Podroužek, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Chlubna, Fiala, Habermann (A), Chvátal ,Nosek, Fink, Macek, Veselský, Váňa, Katolický
4
Branky a nahrávky: 17. Bajer (Ehrenberger), 23. Špilka (Macháček), 24. Ehrenberger (Bajer, Stromský), 44. Špilka, 45. Pekař (Špilka) – 7. Macek (Veselský), 21. Veselský (Habermann), 34. Váňa, 46. Habermann (Tomica, Nosek). Rozhodčí: Folk – Goltsch, Serbus. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4.

Průběh utkání

První třetina začala v rychlém tempu. Oba týmy měly šance na vsítění branky a toho jako první využila Dukla. Hráči se po rychlém přesunu dostali do šance a následně jí využili. Střelou od modré se prosadil Vít Macek. Následovala hra čtyři na čtyři, ve které si šance vypěstoval především Liberec. Domácímu Šťástkovi se ale ani na dvakrát nepovedlo dostat kotouč za záda Uhrina. Dukla přečkala i oslabení při vyloučení Jungwirtha, několik vteřin po jeho návratu na led se ale domácím povedlo stav zápasu srovnat. Po několik nepřesných přihrávkách se ocitl Matěj Bajer sám před jihlavským gólmanem a s přehledem ho překonal.

Stačilo pouze 30 vteřin k tomu, aby se Dukla dostala od vedení. Tvrdou střelou od modré se povedlo prosadit Adamu Veselskému. Radost Dukly ale trvala pouze něco málo přes minutu, protože v čase 22:01 stav srovnal Vasyl Špilka. Dvě minuty poté využil zaváhání jihlavské obrany domácí hráč Lukáš Ehrenberger, který využil nepozornosti Uhrina. Macek se po chvíli ocitl sám před Macourkem, ale trefil pouze jeho vyrážečku. Vyloučení Finka domácí nepotrestali, i přes to se v čase 33:01 Jihlavě povedlo dohnat jednogólové manko. Robert Váňa zachytil nepřesnou přihrávku Liberce a propálil Macourka mezi betony. Veselskému se povedlo v oslabení dostat do šance, ale jeho blafák mu nevyšel, jak by si představoval.

Dukla nastupovala do třetí třetiny v početní výhodě. Tu nakonec využít nedokázala. 43:28, to byl pro Duklu čas, jenž červenožlutým příliš radosti nepřinesl. Vasyl Špilka se ujal kotouče, který se po nepřehledné situaci v brankovišti jihlavským obráncům ztratil a dostal ho za záda Uhrina. O necelé dvě minuty později se domácí celek radoval znovu. Ve chvíli, kdy se Liberec dostal do rychlého obratu se puku ujal Daniel Pekař, ten znovu rozvlnil brankovou síť za zády Uhrina. I přes dvoubrankové manko se dokázali hokejisté Dukly zvednout a o 38 vteřin později se prosadil Jindřich Habermann. Ten využil odražené střely Tomicy. Do akce se dostal poté Špilka, který si jel pro hetrick, ale zastavil ho Uhrin. Ani na jihlavské straně nebyla o šance nouze. Veselský trefil tyčku, jeho spoluhráč zase rameno gólmana. Ani přes několik vyloučení a velkých šancí na obou stranách už branka nepadla.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Byl to těžký zápas se spoustou gólů a přesilovek. Naštěstí jsme to zvládli. Podle mě jsme hráli hezký hokej, moc se mi výkon hráčů líbil. Bylo tam sice docela dost zbytečných faulů, ale nakonec jsme důležité tři body vyválčili.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Vyrovnané utkání na obou stranách rozhodlo to, že Liberec byl na puku odvážnější a nakonec i produktivnější. Největší naší slabinou byla opět disciplína, měli jsme spousty vyloučených, což nás mohlo stát sílu, která nám v závěru chyběla k vyrovnání. Bohužel jsme pohrdli i dvěma přesilovkami pět na tři a tak asi zaslouženě zůstaly body domácím.