4:6
(1:1, 3:0, 0:5)

Dorost ztratil třígólové vedení, když ve třetí třetině inkasoval pět branek

29.09.2022 / Natálie Poláčková

V pátém kole extraligy dorostu se proti sobě utkaly silné celky Jihlavy a Mountfieldu HK. Zpočátku zápasu šli do vedení hosté zásluhou Jakuba Aschenbrennera. Rostislavu Noskovi se podařilo vyrovnat po dvou minutách. Do vedení šla Dukla ve druhé třetině po brance Víta Macka. Po čtyřech minutách padla branka Ondřeje Chvátala. Ještě před koncem třetiny se prosadil Oliver Fink, což byl poslední gól domácího celku. Možná by se mohlo zdá, že zápas byl rozhodnutý, ale opak se stal pravdou, když se ve třetí třetině dvěma góly prosadil Vojtěch Aschenbrenner. Společně s dalšími góly Mountfieldu rozhodl o výhře hostů.
29.09.2022 18:00, Extraliga dorostu - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Pražák, Löffler, Tomica, Podroužek, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Veselský, Fink, Váňa, Chvátal, Nosek, Chlubna, Macek, Katolický
4

Mountfield HK

Meišner (36. Petřík) – Mráz (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Samek – Jón, Hendrych, Pavlík, Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský, Vítek, Bednář, Páleník
6
Branky a nahrávky: 18. Nosek (Fink, Pražák), 26. Macek (Veselský, Vildomec), 30. Chvátal (Jungwirth), 36. Fink (Löffler, Chlubna) – 16. J. Aschenbrenner (Páleník), 45. Burda (Janeček, Vítek), 48. V. Aschenbrenner (J. Aschenbrenner), 50. V. Aschenbrenner (J. Aschenbrenner, Pavlík), 59. Pavlík (J. Aschenbrenner), 60. Pavlík (Jón). Rozhodčí: Mejzlík – Štěrba, Karásek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:6.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Kvůli závěru se mi zápas hodnotí těžko, ale myslím si, že ve druhé třetině jsme předvedli naši nejlepší dvacetiminutovku. Díky aktivní hře a přístupu jsme navýšili skóre na 4:1, kdy jsme byli hezky rozehraní. V kabině jsme si řekli několik věcí, které jsme přesně nechtěli, aby se staly. Akorát jsme si mysleli, že to lehkovážně dohrajeme a že se nemůže nic stát. Dostali jsme gól na první tyč na 2:4, pak místo toho, abychom začali hrát zodpovědně, tak namažeme na 3:4 a pak už to bylo o tom zastavit ten tlak. Bohužel se nám to nepovedlo. Někteří hráči by si měli uvědomit, že hokej se nehraje jenom dopředu, že někdy stačí jenom odštípat to, co je vzadu a to přinese ovoce. Bohužel, mohli jsme mít tři body, nemáme nic a musíme se z toho dostat sami.

Luboš Dvořák (Mountfield HK): Do utkání jsme nevstoupili podle našich představ. První třetina pro nás byla bez důrazu, bez osobního souboje. Nedokázali jsme navázat na předchozí vydařený zápas s Boleslaví. Měli jsme tam hodně ztracených kotoučů na modrých čarách, což se také odrazilo do druhé třetiny, když jsme inkasovali tři góly po našich chybách. Nedůraz v předbrankovém prostoru, nabídli jsme soupeři jednoduché góly. O druhé přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli. Snažili jsme se s výsledkem ještě něco udělat. Začít od základních věci, abysme byli všude první, první na kotouči, aby o nás soupeř věděl, že jsme na tom ledě taky, abychom se toho zápasu zúčastnili. Pomohl nám docela rychlý gól na 4:2, soupeř znervózněl. My jsme pokračovali v tom, co jsme začali třetí třetinu. Dokázali jsme vyrovnat a pak i s trochou štěstí oslabení v předposlední minutě jsme dokázali ujet a rozhodnout zápas pro nás. Kluci si zaslouží pochvalu za to, že ten zápas dali a že zvládli tu třetí třetinu a dokázali vyhrát.